Iancu, revoltat de deciziile Licențierii: „Avem o federație ostilă fotbalului. Burleanu să ne spună cum s-a tăiat pentru Dinamo și cum pentru Rapid”

Marius ANGHEL 19 May. 2014, 16:03 Liga 2
Iancu, revoltat de deciziile Licențierii:**

Fostul finanțator al Politehnicii Timișoara, Marian Iancu, s-a arătat de-a dreptul revoltat de decizia Comisiei de Licențiere din cadrul FRF, care nu a acordat licența pentru Rapid, dar a făcut acest lucru pentru Dinamo, deși clubul din Ștefan cel Mare și-a anunțat la scurt timp intrarea în insolvență. Fostul conducător al grupării bănățene i-a cerut imperios lămuriri șefului FRF, Răzvan Burleanu.

„Aceeași comisie a admis pentru Dinamo sustenabilitatea financiară pentru sezonul viitor, după care conducerea clubului a venit și a declarat intrarea în insolvență. Cei din Ștefan cel Mare au primit licența, după ce s-a constatat că se pot susține financiar. Imediat, Dinamo a venit și a spus că nu se poate susține decât ajutată de legea insolvenței. În schimb, la Rapid s-a judecat direct și nu s-a acordat licența. Unde este aplicată aceeași unitate de măsură? Din cauza acestei comisii de licențiere nu mai vin oameni în fotbal. De asta nu mai vreau nici eu să investesc în Liga I, deoarece nu se aplică aceleași unități de măsură. De ce în cazul lui Dinamo nu s-a verificat la sânge gradul de îndatorare?

Trebuie reformă în fotbalul românesc, domnul Răzvan Burleanu trebuie să vadă aceste nereguli. Din acest moment s-a terminat fotbalul. Tu consideri că dosarul lui Dinamo este bun, al Rapidului prost, după care Dinamo vine și spune că nu se poate susține financiar. Domnule Duru, cum ai estimat că Dinamo are un buget sustenabil, iar Rapid nu? Atenție, Dinamo trebuie să aibă pierderi zero în perioada următoare. De ce nu a prevăzut Duru și asta? Echipele nu au aceeași opozabilitate în ceea ce privește aplicarea regulamentelor din partea unei federații ostile fotbalului. Gândiți-vă numai la câte echipe au dispărut din această cauză.

Asta se întâmpla din vremea lui Mircea Sandu, Duru este cureaua de transmisie a lui. Răzvan Burleanu trebuie să iasă și să dea lămuriri despre cum s-a tăiat în cazul lui Dinamo și cum s-a tăiat în cazul Rapidului”, a spus Iancu la Sport.ro.

Marius ANGHEL 19 May. 2014, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă