Golgheterul echipei UTA, Valentin Buhăcianu, e la doar 100 de km de focarul de coronavirus de la Suceava. Cum se descurcă acasă, de ce se simte norocos și modul cum se motivează: ”Fotbalul nu se uită chiar și în perioadele de pauză ca aceasta”

04 Apr. 2020, 18:36 Liga 2
Golgheterul echipei UTA, Valentin Buhăcianu, e la doar 100 de km de focarul de coronavirus de la Suceava. Cum se descurcă acasă, de ce se simte norocos și modul cum se motivează: ”Fotbalul nu se uită chiar și în perioadele de pauză ca aceasta”

Orașul Suceava și localitățile limitrofe sunt considerate de autorități principalul focar de coronavirus din România. Aradul sau Deva nu stau nici ele grozav, dar numărul celor infectați și al deceselor e evident mai mare în județul din nord-est. Având domiciliul în Vatra Dornei, oraș situat la 100 de kilometri de municipiul Suceava, Valentin Buhăcianu (26 de ani) e ferit, deocamdată, de probleme, dar asta și pentru că respectă cu strictețe regulile și asta e valabil și pentru cei dragi lui.

Golgheterul echipei UTA locuiește la casă în Vatra Dornei, alături de prietena sa, în aceeași curte cu părinții și familia fratelui său. Nepoțelul de trei ani îl ține deseori ocupat, iar cu fratele său mai schimbă o pasă în curtea spațioasă, scrie Sport Arad.

„Este o situație pe care nu credeam că o s-o trăiesc. În loc să fiu la Arad și să continuăm cu toții ceea ce am început atât de bine în acest sezon și în acest an, stăm închiși în case și ne pregătim cum putem. Pot spune că sunt printre norocoși atâta timp cât stau la casă și într-o zonă cu aer curat, însă îmi lipșește mult fotbalul. Am respectat programul preparatorului nostru fizic, acum ne pregătim cu toții simultan și, chiar dacă ne vedem sau ne auzim zilnic prin video call sau mesaje, nu e același lucru. Am și o bandă de alergat pe care o folosesc destul de des, mai ating și mingea alături de fratele și nepoțelul meu, sper doar ca această perioadă să treacă cât mai repede fără să ne ieșim prea mult din formă , cu atât mai mult cu cât muncisem atât de bine în iarnă, la Arad și în Antalya”, spune Buhăcianu pentru Sport Arad.

Valentin Buhăcianu: ”Trăim doar cu speranța că vom rămâne cu toții sănătoși”

Aflat la 100 de kilometri de „zona roșie”, „vârful” arădenilor e strict când vine vorba despre părăsirea domiciliului. „Nu prea merg eu la cumpărături, ci ceilalți membrii mai tineri ai familiei, dar și ei se protejează cu măști, mănuși și dezinfectăm totul. Asta chiar dacă aici, la Vatra Dornei, a fost confimat un singur caz cu vreo două săptămâni în urmă, dar, pe de altă parte, sunt și persoane care s-au întors recent din străinătate. În general, acestea sunt responsabile, au rămas în carantină, dar nu știu dacă e valabil chiar la toată lumea și tocmai de aceea trebuie să fim vigilenți. Nu ne dorim ca vrenul dintre noi să ajungă la spital și încă departe, la Iași, căci nu cred că la Suceava mai este cineva în siguranță. Prevenția este cea mai bună armă în cazuri din astea și nici atunci nu poți fi sigur 100 la sută de nimic. Trăim doar cu speranța că vom rămâne cu toții sănătoși și aici mă refer și la cealaltă familie a mea, de la UTA”, mai afirmă fotbalistul de 26 de ani.

”Am demonstrat că eram pregătiți de un parcurs bun în această primăvară, spre Liga 1”

Vali Buhăcianu marcase trei goluri în cele două jocuri disputate de „roș-albi” în 2020, fiind, evident, unul dintre cei mai în formă elevi ai lui Laszlo Balint. În total are 13 goluri marcate în acest sezon, în care a evoluat în 23 de meciuri în 24 de etape.

„Nu doar eu, ci toți colegii mei, am demonstrat cu Ciucul și Ripensia că eram pregătiți de un parcurs bun în această primăvară, spre Liga 1. Acum lucrurile se schimbă puțin, se resetează, dar asta e valabil și pentru contracandidatele noastre. Cu antrenamentele de acasă ne păstrăm tonusul, iar în trei săptămâni, maxim o lună de pregătire împreună, o să fim din nou la un nivel apropiat de cel arătat până în urmă cu două săptămâni. Nu vreau să mă exprim, nu știu dacă sau câte meciuri se vor mai juca în acest sezon, datoria mea și a colegilor mei este să fim cât mai pregătiți când vom fi chemați să jucăm din nou pe puncte. Dacă o vom face în acel play-off, cu șapte meciuri, e cu atât mai important să ne prezentăm cât mai bine. Trebuie să fim puternici mental și fizic, căci fotbalul nu se uită chiar și în perioadele de pauză ca aceasta. Vor fi șapte finale din care trebuie să ieșim cât mai bine, să ținem de avansul important pe care îl avem în fruntea clasamentului. Nici nu mai contează că s-ar putea să jucăm din nou Rapid, FC Argeș sau Turris în deplasare, important este să ne prezentăm așa cum ne-am prezentat în majoritatea partidelor din acest sezon”, adaugă Buhăcianu.

Albert Voinea, care s-a transferat în iarnă de la Ripensia la Turris Oltul Turnu Măgurele e primul în clasamentul golgheterilor ligii secunde, cu 14 reușite. Celelalte locuri de pe podium sunt ocupate de utiștii Valentin Buhăcianu și Ciprian Rus, cu 13, respectiv 12 goluri.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

04 Apr. 2020, 18:36 Liga 2
Pe aceeași temă