Gloria Buzău, victorie cu emoții contra CS Tunari. Andrei Prepeliță remarcă însă mai multe plusuri: ”Circulația a fost bună, dar vom crește ca joc și intensitate”

Andrei PASCU 12 Aug. 2023, 18:20 Liga 2

Gloria Buzău nu a trăit fără emoții partida din runda a 2-a a Ligii 2, cu CS Tunari, de pe teren propriu. A învins la limită, scor 2-1, dar după ce a fost condusă, în urma unui gol primit în startul confruntării. În plus, nou-promovata a fost în avantaj chiar și la pauză.

Abia la începutul părții secunde a reușit Gloria Buzău să fie exactă în atac și a marcat de două ori, pentru primele trei puncte în clasamentul Ligii 2.

Gloria Buzău, 2-1 cu CS Tunari. Impresiile lui Andrei Prepeliță

Gloria Buzău a fost dată peste cap încă din minutul 2, când a punctat Paul Mitrică. Până la pauză nu a reușit formația lui Andrei Prepeliță să restabilească nici egalitatea, însă a reușit să puncteze de două ori în ultimele 45 de minute.

S-a făcut 1-1 în minutul 53, când a punctat Sergiu Pîrvulescu, iar victoria a fost semnată de Cristian Dumitru, care a marcat când mai era exact un sfert de oră din timpul regulamentar.

  • Gloria Buzău a începu în formula: Greab – Sg. Pîrvulescu, Patapis, Dobrosavlevici, Ferraresso (Sălceanu 67′), I. Șerban (cpt.), Georgiev, Mat. Tănasă, Pervan (V. Angelov 78′), Golan (Radic 67′), Cr. Dumitru. Rezerve neutilizate: Haymamba – Wiktorski, Nadolu, , R. Zamfir, Mihaiu, Brîncoveanu.

La finalul partidei, antrenorul Andrei Prepeliță a remarcat mai multe aspecte pozitive în jocul echipei, comparativ cu runda trecută, când a făcut 0-0 pe terenul formației CS Mioveni. Relațiile de joc încep să se lege la Gloria Buzău, însă mai este nevoie de timp până când va arăta exact așa cum își dorește Prepeliță.

Andrei Prepeliță e convins că Gloria Buzău va arăta tot mai bine

În plus, ”principalul” se aștepta ca formația din Tunari să evolueze în sistem 4-2-3-1, lucru care nu s-a întâmplat. Nou-promovata a început în sistem 5-3-2, iar planurile Buzăului s-au dat peste cap. Prepeliță a fost nevoit să schimbe strategia din mers.

Jucătorii s-au mișcat bine pe teren, au respectat ce am cerut, cred că s-au văzut traseele de joc. Poate mingea nu a circulat așa cum îmi doream, dar a circulat bine. Am primit gol în minutul 2, a fost presiune pe jucători și am avut de suferit. Dar, după aspectul jocului și cât de repede ajungeam la poartă, era clar că vom înscrie, nu puteam să ratăm la nesfârșit.

Suntem o echipă nouă, mai e nevoie de timp, jucătorii sunt la a șasea săptămână cu mine și vom crește și ca joc, și ca intensitate. Sper să arătăm tot mai bine. Am avut o repriză bună și la Mioveni și doar erorile neforțate au dus adversarii pe niște contraatacuri. Dar, nu au pus nici ei probleme.

E clar că avem mult de muncă, toate echipele au schimbat și nu au omogenitate, dar, dacă ne uităm la primul nostru 11, vedem că mai e un singur jucător față de sezonul trecut. Nu am văzut o echipă care să fie total nouă.

Mijlocașii centrali nu au putut verticaliza, adversarii au jucat pe două rânduri. Era greu să pătrundă prin centru, tocmai de aceea ei au avut un rol de transmițători, am încercat să urcăm mijlocașii laterali, să facem o superioritate de doi contra unu.

Adversarii au jucat 5-3-2, iar în partea dreaptă am venit cu peste șapte, opt centrări. În funcție de adversar și de analiză, nu mă așteptam ca ei să schimbe sistemul, pentru că nu au mai jucat așa. Ne-am repliat repede, pentru că doream să forțăm pe centru. Am dus, însă, baloanele în fața porții prin lateral, am încercat să ne facem ocazii așa”, a spus Andrei Prepeliță la finalul confruntării.

Gloria Buzău a terminat campania de achiziții

Diogo Izata, Adi Chică-Roșă și Valentin Dumitrache sunt ultimele achiziții parafate de Gloria Buzău în această vară, ultimul sub formă de împrumut de la Farul. Andrei Prepeliță a anunțat că lista achizițiilor s-a închis și abia așteaptă să îi introducă pe cei trei în lotul echipei.

Au venit alți trei jucători, am vorbit despre ei după jocul cu Mioveni. Ne dorim să îi avem variante, atacant, mijlocaș central… . Chică-Roșă, Izata și Dumitrache au venit”, a continuat Prepeliță.

Se pregătește de debutul în Cupa României Gloria Buzău

Gruparea buzoiană a întâlnit, în prima rundă de Liga 2, în deplasare, CS Mioveni, cu care a remizat fără goluri, 0-0, iar acum a reușit să învingă, acasă, CS Tunari, scor 2-1. De acum, până în runda a 5-a, Gloria Buzău va da peste Chindia Târgovişte (deplasare), Metaloglobus (acasă) și Unirea Dej (deplasare).

Până atunci, în miercurea care urmează, va evolua în Cupa României, CSO Plopeni, în deplasare.

Ne dorim să ajungem în grupele Cupei României, avem lot numeros, valoros. Vrem să ne măsurăm forțele și cu echipe din Liga 1, acolo vrem să ajungem, să ne vedem nivelul. Întâlnim acum o echipă de Liga 3, trebuie să intrăm bine în meci, chiar dacă vom trimite pe teren jucătorii care au evoluat mai puțin.

Ne dorim să învingem și apoi să pregătim următorul meci”, a mai spus Prepeliță.

Foto: Aurelian Trifan / Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-spinu-inapoi-in-cex-frf-19280117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-analiza-partidei-campionii-fc-arges-cs-mioveni-19280118

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-corvinul-au-remizat-0-0-in-etapa-a-2-a-a-ligii-2-19280069

https://liga2.prosport.ro/liga-3/programul-noului-sezon-de-liga-3-sezon-2023-2024-19279863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-achizitionat-un-fotbalist-din-republica-moldova-19280064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-2-a-din-liga-2-19279970

Andrei PASCU 12 Aug. 2023, 18:20 Liga 2
Pe aceeași temă