Gloria Buzău are meci greu, cu liderul Ligii 2. Adrian Mihalcea speră la prima victorie în play-off chiar cu Steaua: ”Asta s-a întâmplat până acum”

Andrei PASCU 21 Apr. 2023, 18:05 Liga 2
Gloria Buzău are meci greu, cu liderul Ligii 2. Adrian Mihalcea speră la prima victorie în play-off chiar cu Steaua: ”Asta s-a întâmplat până acum”

Gloria Buzău și Steaua se întâlnesc, la Buzău, în etapa a 5-a a play-off-ului de Liga 2, sâmbătă, de la ora 12:30. Echipele se află în situații diametral opuse, formația lui Adrian Mihalcea fiind într-un moment nu foarte plăcut, iar trupa din Ghencea vine după succesul din ”Derby de România”, cu Dinamo.

Gloria Buzău primește vizita echipei Steaua în etapa a 5-a play-off-ului de Liga 2

Mihalcea a prefațat duelul cu bucureștenii și are încredere că Gloria Buzău poate bifa prima victorie în play-off, după numai trei puncte în patru meciuri, în urma a trei remize și un eșec.

Deși Steaua e liderul clasamentului înainte de startul rundei, Mihalcea speră să îi administreze al doilea eșec al stagiunii, după ce echipa lui Daniel Oprița a cedat la Galați, cu SC Oțelul, scor 0-3.

Antrenorul gazdelor de sâmbătă a recunoscut că Gloria Buzău nu a avut parcursul cel mai bun până acum, dar că rezultatele de egalitate de până în acest moment se pot transforma, în etapele următoare, în victorii. Cu toate acestea, este mulțumit de faptul că în continuare buzoienii se luptă pentru cel puțin un loc de baraj.

Adrian Mihalcea, analiza duelului Gloria Buzău – Steaua

Până la urmă, după cum a declarat și Adrian Mihalcea, argumentul Gloriei Buzău pentru un succes cu Steaua este acela că în play-off s-au înregistrat rezultate neașteptate, victorii și eșecuri în balanță, chiar dacă anumite partide erau începute cu favorită certă.

În play-off nu cred că e meci ușor, practic cu atât mai mult următorul, jucăm cu liderul. E pe locul 1, o echipă bună, experimentată, determinată. Noi venim după o înfrângere, dar după o prestație destul de bună, suntem ok. Cred că toată lumea așteaptă prima victorie. În play-off avem trei egaluri și o înfrângere, așteptăm victoria!

Diferența se va face prin a nu mai comite erori personale. Îmi doresc ca suporterii să vină la stadion, ar fi bine pentru ei să privească partea plină a paharului, că suntem într-un play-off de promovare, cu șanse de promovare, să fie mai aproape de noi.

Buzău e un oraș roș-albastru. Acum, sincer, nu știu dacă oamenii din Buzău țin cu Steaua sau cu FCSB. Chiar dacă ar fi simpatizanți ai echipei vizitatoare, mi-ar plăcea ca stadionul să fie plin. După, e la latitudinea fiecăruia cu cine ține la acest meci, dar e important să vină multă lume.

Cred că într-un meci direct ar fi bine să încurajezi echipa orașului. Steaua e o echipă de bătut, pentru că, dacă ne uităm în play-off, nu există echipă care să aibă parcurs extraordinar. Iași, care a început foarte bine, are egaluri în ultimele trei meciuri, Steaua a pierdut la Oțelul, noi am pierdut la Oțelul, Oțelul a pierdut la Dinamo.

În play-off e vorba de momente și de cât mai puține greșeli personale. Asta va face ca o echipă sau alta să promoveze direct. Mă gândesc la victorie cu Steaua, nu am cum să transmit băieților să jucăm un meci la egal.

Îmi doresc să câștigăm, ar fi încununarea unui parcurs bun, atât în sezonul regular, cât și în play-off”, a spus Adrian Mihalcea înaintea partidei cu Steaua, de sâmbătă, duel care va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Gloria Buzău, trei meciuri consecutive pe teren propriu, cu Steaua, Dinamo și Poli Iași

Gloria Buzău a debutat în play-off cu Dinamo, scor 1-1, după care a înregistrat același rezultat cu Poli Iași. Formația lui Adrian Mihalcea a întâlnit apoi, în runda a 3-a, Unirea Dej (acasă), cu care a făcut tot egal, dar alt rezultat, 0-0. Ulterior a venit eșecul cu SC Oțelul, 0-1, în deplasare, iar acum buzoienii vor întâlni Steaua (acasă).

Gloria Buzău este pe poziția a 5-a înainte de startul rundei  5-a, devansând Unirea Dej la golaveraj. Pe locul 4 se află Dinamo, cu 38 de puncte, iar pe 3 e SC Oțelul, cu 42 de puncte.

Buzoienii pot spera la un parcurs mai bun în următoarele trei runde, pentru că le vor juca acasă. După întâlnirea cu Steaua, vor mai veni la Buzău și Dinamo și Poli Iași.

Din fericire, vom avea trei meciuri la rând acasă. După partida cu Steaua, vom juca împotriva lui Dinamo și a Politehnicii Iași tot acasă. Trei meciuri foarte dificile, cu echipe cu istoric important în Liga 1. Trebuie să ne ridicăm la nivelul competiției și trebuie să avem mai multă determinare, nu consider că sunt superiori nouă adversarii.

N-am început să mă gândesc încă la meciurile de baraj, încă avem șansa matematică de a promova direct. În continuare fac calculele pentru play-off, dar până acum am tot declarat că echipele din Liga 1 au prima șansă. Numai că, poate încărcătura fizică și mentală ne va permite și nouă, celor din Liga 2, să avem o șansă în plus.

Mai sunt până atunci șase meciuri, e important să transformăm egalurile în victorii, doar deciziile de moment fac să câștigi un meci. Vom avea timp, la sfârșitul lui mai, să ne gândim și la meciurile de baraj”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Gloria Buzău – Steaua se joacă sâmbătă, de la ora 12:30, pe stadionul Gloria din Buzău.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/liga-4/alexandru-bourceanu-revine-pe-gazon-la-trei-ani-si-jumatate-de-la-despartirea-de-gloria-buzau-va-lupta-pentru-promovare-alaturi-de-cristi-bud-impotriva-lui-florin-costea-si-mazarache-nici-19267393

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-5-si-6-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-de-promovare-dejul-si-buzaul-sunt-gazde-in-urmatoarele-doua-runde-19267042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1730-in-sezonul-regular-trupa-lui-dorinel-munteanu-pierdea-primul-meci-la-dej-si-totodata-locul-1-19267412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/christ-kouadio-reactioneaza-dupa-ce-l-a-accidentat-si-i-a-incheiat-sezonul-lui-denis-ros-regret-mult-si-vreau-sa-l-intalnesc-19267447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-isi-poate-asigura-mentinerea-in-liga-2-chiar-de-ziua-antrenorului-cosmin-stan-trebuie-sa-rezolvam-treburile-cum-vede-intalnirea-cu-fostul-sau-colaborator-calin-cojoc-19267439

 

 

 

Andrei PASCU 21 Apr. 2023, 18:05 Liga 2
Pe aceeași temă