Gloria Buzău, o achiziție și o plecare! A adus un fundaș care a reziliat în SuperLigă și a renunțat la un jucător venit la începutul sezonului

Răzvan STÎNGĂ 07 Sep. 2023, 16:49 Liga 2
Gloria Buzău, o achiziție și o plecare! A adus un fundaș care a reziliat în SuperLigă și a renunțat la un jucător venit la începutul sezonului

Gloria Buzău nu l-a mulțumit pe antrenorul Andrei Prepeliță până acum, cu evoluțiile din Liga 2, motiv pentru care, la cerința acestuia, continuă să facă modificări la nivelul lotului de jucători. Și-a spus nemulțumirile mai tot timpul, după fiecare meci, iar un fotbalist a fost anunțat ca nouă plecare.

De la Gloria Buzău a plecat un nume adus înainte de startul întrecerii, fundașul brazilian Marcus Diniz (foto articol), în vârstă de 36 de ani, care nici nu a apucat să evolueze în Liga 2.

UPDATE: Din informațiile Liga2.ro, Diniz a cerut să plece de la Gloria Buzău, iar clubul a acceptat rezilierea pe cale amiabilă. De altfel, înțelegerea dintre părți și ruperea contractului au avut loc în jurul jumătății lunii august, chiar dacă Gloria Buzău a comunicat informația abia la începutul lunii septembrie.

În plus, brazilianul a semnat, deja, cu altă echipă în acest timp, ajungând la acord cu Hapoel Umm al-Fahm, formație din liga secundă din Israel, pentru care a evoluat chiar până să semneze cu Gloria Buzău.


În schimb, Gloria Buzău a anunțat aducerea unui alt fundaș, bulgarul Georgi Pashov (foto principal), în vârstă de 33 de ani, care zilele trecute a reziliat cu Petrolul.

Gloria Buzău, o plecare și o venire

Ultima echipă pentru care a evoluat Marcus Diniz, înainte să ajungă la Buzău, a fost Hapoel Umm al-Fahm FC, din Israel, pentru care a jucat în 34 de partide în ediția 2022/2023, toate începute ca titular și în doar două a fost înlocuit. A înscris și un gol.

În cariera sa, brazilianul crescut la Caxias-ES, Vasco da Gama, Vitoria (toate trei din Brazilia) și chiar AC Milan (Italia) a evoluat la seniori pentru Monza Brianza, Livorno, Crotone, Como, Lecce, Calcio Padova (toate cinci din Italia), AS Eupen (Belgia), FC Lausanne Sport (Elveția), Hapoel Ironi Kiryat Shmona FC, Maccabi Petah Tikva FC și Hapoel Umm al-Fahm FC (toate trei din Israel).

Cel mai sus a jucat în sezonul 2009/2010, la Livorno, cu care a promovat în Seria A și a evoluat în 21 de jocuri. A jucat și în prima ligă din Belgia (5 jocuri la AS Eupen), Elveția (30 jocuri și două goluri la Lausanne) și Israel (77 de jocuri și trei goluri pentru Ironi Kiryat și 46 de meciuri pentru Petah Tikva).

Acum, se vede nevoit să își caute altă echipă, după zero minute în tricoul Gloriei Buzău și două luni de contract.

Gloria Buzău l-a adus pe fundașul bulgar Georgi Pashov

Georgi Pashov a ajuns la Gloria Buzău după un an și jumătate petrecut la Petrolul, timp în care a adunat 27 de meciuri. Anterior trecerii la Petrolul a evoluat la desființata Academica Clinceni, perioadă în care ilfovenii au jucat și în play-off-ul primei divizii. Bulgarul Pashov a bifat 32 de meciuri pentru desființata Academica Clinceni.

În cariera sa, Georgi Pashov a mai jucat pentru Chavdar Etropole, Slavia Sofia, Montana, Lokomotiv Plovdiv, Etar (toate din Bulgaria), Ararat-Armenia (Armenia) și Zhetysu (Kazakhstan). La Slavia Sofia a jucat în două meciuri în Cupa UEFA, iar cu Ararat-Armenia a prins două jocuri în preliminariile Ligii Campionilor și șase în Cupa UEFA. Are și trei meciuri la echipa națională de seniori a Bulgariei, toate disputate în octombrie 2019, cu Irlanda (1-3), Muntenegru (0-0) și Anglia (0-6).

Acum a semnat cu Gloria Buzău, unde ar putea fi piesă de bază în echipa lui Andrei Prepeliță, dată fiind experiența pe care a adunat-o în prima ligă din România și prima ligă din Bulgaria, zeci de partidele la noi și peste 100 de confruntări bifate în țara de peste Dunăre.

Mulţumim, Marcus Diniz! Bine ai venit, Georgi Pashov!

Gloria Buzău şi jucătorul Marcus Diniz au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale.

Compartimentul defensiv al formaţiei noastre nu a rămas însă descoperit. Luni, în ultima zi de transferuri, Gloria Buzău a reuşit să obţină semnătura unui alt jucător cu experienţă este vorba despre fundaşul Georgi Pashov.

În vârstă de 33 de ani, bulgarul s-a aflat sub contract cu Petrolul Ploieşti cu care a reuşit promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. Georgi Pashov a bifat pentru echipa prahoveană 8 partide în Liga 2, 16 în Superligă şi 3 în Cupa României”, a anunțat Gloria Buzău pe Facebook.

Gloria Buzău, fără eșec în Liga 2!

După 0-0 în deplasare la CS Mioveni, 2-1 acasă cu CS Tunari și 1-1 în deplasare la Chindia Târgoviște, Gloria Buxău a bifat două victorii la rând în Liga 2, în etapele 4 și 5, ultimele înainte de pauza pricinuită de meciurile echipelor naționale. A învins cu 1-0 Metaloglobus, pe teren propriu, și a trecut cu 4-2 de Unirea Dej, în deplasare.

Gloria Buzău și-a aflat și adversarele din Grupa D a Cupei României, unde a fost repartizată alături de Farul, Universitatea Craiova, UTA, FC Voluntari și CS Tunari. În cele trei runde programate va întâlni UTA, acasă, Farul, acasă și CS Tunari, tot acasă.

Prima repriză nu m-a mulțumit. Am dat șanse unor baieți care au jucat mai puțin, și acest lucru s-a văzut. La pauză am introdus titularii, și s-a văzut și acest lucru, gazdele nemaiavând forță ofensivă. Deva este o echipă organizată, cu jucători buni, care ne-a pus ceva probleme în prima repriză.

Este o echipă agresivă, după stilul antrenorului, împotriva căruia am jucat de multe ori. Deva este o echipă bună”, declara Andrei Prepeliță în urma partidei cu CSM Deva, din Turul 3 al Cupei României, scor 2-0, care a dus Gloria Buzău în grupe.

Foto principal: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-oradea-meciuri-tari-in-grupele-de-cupa-romaniei-19284079

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-istrate-sebastian-radu-si-tudor-tenica-au-semnat-cu-progresul-spartac-19284061

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-norocoasa-la-tragerea-la-sorti-a-grupelor-cupei-romaniei-19284055

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/reorganizare-cu-conturile-blocate-la-fc-brasov-19284049

Răzvan STÎNGĂ 07 Sep. 2023, 16:49 Liga 2
Pe aceeași temă