Gloria Buzău speră la primul succes în play-off odată cu primul joc programat acasă în acest turneu. Andrei Prepeliță, despre meciul cu CSC Șelimbăr

Marius ANGHEL 10 Apr. 2024, 23:09 Liga 2
Gloria Buzău speră la primul succes în play-off odată cu primul joc programat acasă în acest turneu. Andrei Prepeliță, despre meciul cu CSC Șelimbăr

Ultimul meci al etapei a 3-a a play-off-ului Ligii 2, una intermediară, are loc joi seară, de la ora 19:00, la Buzău, acolo unde Gloria va fi gazdă în fața celor de la CSC Șelimbăr. Pentru trupa lui Andrei Prepeliță va fi primul joc pe teren propriu în acest turneu, în timp ce pentru cea condusă de Claudiu Niculescu va fi al doilea desfășurat în deplasare. Amândouă nu au câștigat în primele două runde din play-off.

Șapte puncte este diferența între cele două echipe înaintea meciului direct, în favoarea oaspeților, iar Prepeliță își dorește un debut acasă cu succes.

Gloria Buzău își dorește o victorie la primul meci programat acasă în play-off-ul Ligii 2

Gloria Buzău a început play-off-ul cu două partide desfășurate în deplasare, la Hunedoara și Mioveni, ambele încheiate cu același scor, 1-1. S-a cam bătut pasul pe loc în clasament, iar acum, la primul joc programat acasă, buzoienii speră la un prim succes.

”Ne așteaptă un meci important, este primul din acest play-off pe care îl disputăm acasă și avem speranța că vom câștiga cele trei puncte. Dacă în primele două deplasări nu am reușit decât două remize, mâine ne dorim victoria”, a spus Prepeliță, care a fost întrebat și de ce în precedentul meci, cel cu CS Mioveni, s-a făcut pasul în spate, unul care avea să o coste pe Gloria două puncte: ”Am pregătit meciurile la victorie, dar s-a întâmplat ceva și nu am putut să controlez. Și la pauză am vorbit despre lucrul ăsta, să menținem echipa sus, să fim cei care controlăm jocul, cum s-a întâmplat în prima repriză, când adversarul nu ne-a pus problemă, dar… nu știu, am făcut acest pas în spate și cred că de asta am reușit doar un egal. După golul marcat de adversari am avut, iarăși, o perioadă bună, deci e clar că e ceva mental. Le-am spus că obiectivul nostru este acela de a promova, trebuie să controlăm toate meciurile și să marcăm gol sau goluri.”

CSC Șelimbăr ”are jucători buni, creativi, de contraatac”

Șelimbărul a fost în majoritatea timpului liderul Ligii 2, însă și-a pierdut această poziție chiar după prima etapă din play-off, când a cedat în deplasarea de la FK Miercurea Ciuc. Pentru echipa sibiană a urmat un joc acasă cu Corvinul, terminat la egalitate, scor 0-0, iar acum va avea o nouă partidă ”afară”.

Prepeliță a vorbit numai în termeni laudativi despre jucătorii lui Claudiu Niculescu, însă, chiar și așa, tot crede că se poate obține o victorie în fața lor.

”E o echipă bună, una care a condus clasamentul foarte mult timp și are jucători buni, creativi, de contraatac și trebuie să avem grijă. Am făcut analiza meciului, le-am arătat jucătorilor ceea ce trebuie să facă și pe plan ofensiv, și defensiv, unde sunt ei periculoși, și sper să fim pregătiți foarte bine la ora jocului. E primul joc pe teren propriu din acest play-off și tocmai de aia ne dorim să-l câștigăm. Partidele de pe teren propriu de anul acesta le-am câștigat și ne dorim să ne facem suporterii fericiți”, a mai declarat Andrei Prepeliță.

În 2024, Gloria Buzău a disputat două jocuri în fața propriilor spectatori, iar pe ambele le-a câștigat. Pe Corvinul a întrecut-o cu scorul de 2-1, iar pe Viitorul Pandurii a învins-o cu 5-0.

”Orice punct e important, dar cred că mâine sunt importante cele trei puncte”

Pe de altă parte, Prepeliță este adeptul gândirii că orice punct obținut este unul câștigat, fiindcă la final s-ar putea să te ajute. Însă, acum, se gândește doar la victorie contra Șelimbărului.

”Poate s-a și interpretat greșit, dar orice punct e folositor, la fel cum și în sezonul regular ne-am calificat cu un punct care la un moment dat nu l-am luat în seamă sau am fost supărați, ca cel după jocul cu Ceahlăul acasă. Orice punct e important, dar cred că mâine sunt importante cele trei puncte ca să dăm valoare celor două puncte obținute în deplasare”, a încheiat antrenorul Gloriei Buzău, care nu a spus dacă are vreun jucător absent pentru meciul din etapa 3 și nici nu a fost deranjat cu o astfel de întrebare.

Claudiu Marcu arbitrează Gloria Buzău – CSC Șelimbăr:

Înainte de ultima partidă din etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2, Gloria Buzău ocupă locul 5, în cădere o poziție, fiind devansată la golaversaj de FK Miercurea Ciuc, 2-2 față de 3-3, ambele echipe având câte 36 de puncte acumulate. CSC Șelimbăr este pe locul 2, cu 43 de puncte, poate reveni în fotoliul de lider, dar pentru asta are nevoie de un succes la patru goluri diferență.

Partida de la Buzău începe de la ora 19:00 și va fi arbitrată de centralul Claudiu Marcu (Constanţa) și la cele două tușe îi va avea pe asistenții Răzvan Claudiu Tudor (Bucureşti) și Roxana Ivanov (Giurgiu). Arbitru de rezervă este Mihai Laurențiu Ene (Bucureşti). Observator de arbitri este Petre Radu (Bucureşti), iar delegat de joc este Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Declarațiile lui Andrei Prepeliță înainte de Gloria Buzău – CSC Șelimbăr:

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures
Video: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-unirea-slobozia-joaca-la-hunedoara-in-etapa-3-din-play-off-ul-ligii-2-19305714

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-cs-mioveni-deschid-etapa-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-19305698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-programul-etapelor-3-si-4-din-play-off-si-etapei-3-din-play-out-19305648

Marius ANGHEL 10 Apr. 2024, 23:09 Liga 2
Pe aceeași temă