Gloria Buzău a condus Petrolul în Crâng, însă a pierdut amicalul cu prim-divizionara. Toate golurile, marcate pe durata a 10 minute

Marius ANGHEL 14 Oct. 2023, 15:36 Liga 2
Gloria Buzău a condus Petrolul în Crâng, însă a pierdut amicalul cu prim-divizionara. Toate golurile, marcate pe durata a 10 minute

Divizionara secundă Gloria Buzău și formația din prima ligă Petrolul Ploiești au disputat, sâmbătă, un meci amical pe stadionul Gloria din Buzău, profitând de pauza avută în campionat pe perioada jocurilor echipelor naționale.

Trupa buzoiană a fost cea care a marcat prima în acest joc, iar Petrolul a întors scorul la scurt timp. Toate golurile au venit în repriza secundă.

Gloria Buzău a pierdut amicalul cu Petrolul, deși a condus

După o primă repriză albă, fără gol, pentru Gloria a marcat Cristian Dumitru în minutul 64, iar echipa buzoiană a reușit să stea în avantaj doar șase minute. Căpitanul Petrolului, Valentin Țicu, a adus egalarea pentru formația sa în minutul 70. La doar patru minute distanță, în 74, fostul jucător al Ripensiei și FC Brașov Zoran Mitrov a marcat și a stabilit rezultatul final, 2-1 pentru ”găzari”.

”Petroliștii au trimis de două ori mingea în poarta adversă și în prima repriză, de fiecare dată prin Mihai Roman (3 și 40), însă, în ambele situații, fanionul asistentului a indicat faptul că atacantul galben-albaștrilor se afla în poziție de ofsaid. Dar, marea ocazie a primei părți a fost trecută în dreptul amfitrionilor, atunci când Andreas Mihaiu (36) a rămas singur cu Zima, portarul ceh s-a opus cu un reflex formidabil, mingea a revenit la jucătorul Gloriei, însă Huja a plonjat la sacrificiu și s-a opus golului!

După pauză au apărut și golurile, acelea care să se și contabilizeze în statistica întâlnirii. Gloria a deschis scorul prin Cristi Dumitru (64), cel care, pătruns singur în careu, a plasat balonul pe lângă Gavrilaș, dar Petrolul a egalat repede, Țicu (70) păcălindu-l pe Haymamba cu un șut la colțul scurt, expediat dintr-o lovitură liberă executată din lateral dreapta, aproape de linia de tușă! La scurt timp s-a făcut 2-1, după ce Mitrov (77) a urmărit un balon respins de către Haymamba, la un șut al lui Petrovic, și a reluat, de la 9-10 metri, lateral stângă, în vinclul opus!”, a scris Petrolul pe site-ul său, în cronica jocului.

Gloria Buzău: Greab – Ferraresso, Wiktorski, Patapis, Sălceanu – I. Şerban (cpt.) – V. Angelov, Pervan, Mihaiu – Golan, Radic
Au mai intrat: Haymamba – Sg. Pîrvulescu, Pashov, Nadolu, Dobrosavlevici, Mat. Tănasă, Brîncoveanu, Georgiev, Cr. Dumitru, Guiu, R. Zamfir
Antrenor: Andrei Prepeliţă

Petrolul: Zima (Gavrilaș 46′) – Papp (Garutti 46′), Meijers (cpt) (Pedro 46′), Huja (A. Dumitrache 71′) – Doua (Dumitriu 46′), Hanca (Vraciu 46′), Jair (Mitrov 46′), Jefferson (Mih. Constantinescu 60′), D. Radu (Țicu 46′) – Mih. Roman (Petrovic 60′), Grozav (Omrani 60′)
Antrenor: Florin Pîrvu

Gloria Buzău are meci la Concordia Chiajna în etapa a 10-a a Ligii 2

Gloria Buzău, aflată pe locul 3 în Liga 2, cu 18 puncte, joacă în etapa a 10-a în deplasare la Concordia Chiajna (locul 9, 12 puncte), luni, 23 octombrie, de la ora 16:00.

De partea cealaltă, Petrolul, situată pe locul 7 în SuperLigă, cu 16 puncte, are meci duminică, 22 octombrie, de la ora 18:00, în deplasare la U Craiova (locul 4, 22 puncte), în etapa a 13-a.

Foto: Aurelian Trifan / Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-pierdut-amicalul-cu-u-cluj-19288660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-invinsa-intr-un-amical-de-rapid-in-giulesti-19288654

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pierdut-amicalul-de-la-ovidiu-cu-farul-constanta-19288650

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-esec-cu-sc-otelul-intr-un-amical-cu-multe-goluri-19288641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-marcat-prima-dar-a-pierdut-testul-cu-u-craiova-19288635

Marius ANGHEL 14 Oct. 2023, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă