Gheorghe Poenaru a fost instalat director tehnic la SC Bacău: „Din iarnă, vor rămâne doar cei care știu jocul, vor și pot”

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 09 Oct. 2014, 19:07 Liga 2
Gheorghe Poenaru a fost instalat director tehnic la SC Bacău:**

La două săptămâni și două zile după schimbarea antrenorului principal, Sport Club Bacău a decis să-l instaleze în funcția de director tehnic pe Gheorghe Poenaru. Este o mutare pe care Marius Baciu intenționa să o facă imediat după ce a promovat, însă n-a mai apucat, deoarece conducerea băcăuană l-a angajat pe Viorel Tănase, sub comanda căruia echipa a bătut pasul pe loc, dacă nu cumva a regresat. „Nea Ghiță” a fost prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă.

De ce a acceptat Poenaru postul:

„Am fost solicitat pentru a ajuta fotbalul băcăuan să ajungă acolo unde ne dorim cu toții, iar eu nu puteam să refuz, deoarece îmi doresc ca Bacăul să aibă o echipă în Liga I. Am avut o discuție cu conducătorii primăriei, cei ce gestionează acest club, și am primit asigurări că se vor face eforturi vizavi de ceea ce ne dorim noi și că vom avea tot sprijinul din partea lor. Am primit asigurări că, în maximum doi ani și jumătate, vom avea un stadion nou, iar datoria noastră este de a face o echipă competitivă și de a promova în Liga I, acolo unde Bacăul își are locul, deoarece eu cred că performanțele și rezultatele pe care le-am avut în prima divizie ne recomandă. Faptul că am primit asigurări pentru cele două lucruri, mă face să cred că vom reuși, dar trebuie să fim atenți la pașii pe care îi facem și de aceea fac apel la toată lumea pentru a avea răbdare și înțelegere”, a spus noul director tehnic al echipei băcăuane.

Ce își dorește cu noua echipă:

„Rolul meu este acela de a monitoriza și de a evalua fiecare jucător împreună cu staff-ul tehnic, pentru că, din ceea ce s-a întâmplat până acum, ceva este în neregulă. Un punct foarte important din ceea ce mi-am propus eu este faptul că vreau să ne ocupăm cât mai mult de centrul de copii și juniori din oraș, dar și din tot județul. Nu putem fi indiferenți, chiar eu am purtat câteva discuții cu antrenori de la juniori care spun că nu au material uman, dar eu nu pot să cred lucrul acesta. Bacăul care a crescut mereu jucători de cinste și au jucat pe la echipele de top din România, chiar și pe la loturile naționale. Din ce știu eu acum, ar fi 3-4 jucători de la juniori republicani care ar putea intra în vederile noastre, dar noi căutam jucători care să joace, să fie instruiți și să știe ce vor. Mi-aș dori ca eu când mă retrag, să stau la tribuna oficială și să văd o echipa frumoasă a Bacăului care să ne facă cinste. Evoluția echipei poate să aducă oameni la stadion sau să îi facă să nu mai vină, însă eu am convingerea că Bacăul este dornic de o echipă de fotbal”, a mai declarat Poenaru.

Mesaj pentru jucători

„În următoarele nouă etape avem datoria de a evalua fiecare jucător și de a vedea care sunt dispuși să facă performanță, pentru că ceva scârțâie. Prima condiție pentru a juca fotbal este să știi jocul, apoi să vrei, iar în ultimul rând să poți. Cu siguranță din iarnă vor rămâne jucătorii care îndeplinesc aceste trei condiții. Oricum le-am lua și le-am întoarce, una fără alta nu se poate, degeaba știi și poți dacă nu vrei și degeaba știi și vrei dacă nu poți. Lucrul acesta l-am discutat și cu jucătorii, eu sper ca ei să fi înțeles, deoarece am mare încredere în acest lot de jucători că pot mult mai mult. Jucătorii trebuie să aibă și ei o responsabilitate, nu îi amenințăm, ci, din contră, îi trezim la realitate, deoarece ei sunt cei care joacă și trebuie să mai plătească și ei, nu doar antrenorul”, a spus fostul antrenor al echipei FCM Bacău.

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 09 Oct. 2014, 19:07 Liga 2
Pe aceeași temă