Găzarii pot pierde 5 jucători

25 Aug. 2009, 13:21 Liga 2
Găzarii pot pierde 5 jucători

Cinci dintre jucătorii Petrolului – care nu au, în acest moment, angajamente cu alte grupări- cer să se antreneze alături de clubul căruia îi aparțin, pentru a-și putea păstra drepturile contractuale! Mișcarea este bine gândită, pentru că un refuz din partea clubului, la adresa acestora, ar duce la situația ca ei să devina "liberi de contract", la fel urmând să se întâmple și dacă acestora nu li se achită drepturile financiare, salariile lor fiind peste nivelul avut de actualii componenți ai echipei antrenate de Valeriu Răchită.
 

În acte, Laurențiu Dumitru, Stana, Alin Coțan, Constantin Muțiu și Jean Bozga sunt jucătorii Petrolului, iar cei cinci au făcut o notificare prin care solicită dreptul de a se pregăti alături de echipă, conform contractului! Dacă aceștia vor fi refuzați, atunci ei vor depune un memoriu pentru a deveni "liberi", o problemă importantă fiind și plata salariilor lor, suma totală ridicându-se la circa 15.000 de euro pe lună, orice întârziere mai mare de 60 de zile permițându-le jucătorilor să plece, fără pretenții din partea proprietarilor, la alte echipe.
 

Practic, chiar dacă nu vrea, actuala conducere de la Petrolul trebuie să-i "îngrijească" pe cei cinci, singura soluție, pe moment, fiind trimiterea lor la echipa a doua a clubului, ce activează în Liga A Prahova, dar această mișcare nu exclude și plata salariilor. De fapt, acest subiect este și mai interesant, pentru că nu se știe clar cine le va plăti banii jucătorilor, proprietarii echipei, care sunt aceiași, L.A.S.P., Liviu Luca, Florin Bercea, Eduard Alexandru (acesta, care încă semnează actele de transfer ale clubului), sau manageriatul, reprezentat de antrenorul Valeriu Răchită?
 

Coțan e student
 

Alin Coțan a reușit să-și ia diploma de bacalaureat, în această vară, jucătorul Petrolului – care a dat probe la Poli Iași, fiind refuzat însă de Petre Grigoraș – înscriindu-se și la facultate. Coțan va fi student la "Știința mediului", în așteptarea altor oferte, pe adresa sa, sperând să se antreneze, acum, sub comanda lui Răchită, sau a altui tehnician pus la dispoziție de către club.
 

Articol scris de Marian DIMA

 

25 Aug. 2009, 13:21 Liga 2
Pe aceeași temă