Galeria Progresului Spartac a lipsit și de la jocul cu Gloria Buzău și își explică public decizia. Fanii progresiști lansează un atac tăios și îi numește ”trișori” pe cei de la FRF

Marius ANGHEL 26 Feb. 2024, 15:59 Liga 2
Galeria Progresului Spartac a lipsit și de la jocul cu Gloria Buzău și își explică public decizia. Fanii progresiști lansează un atac tăios și îi numește ”trișori” pe cei de la FRF

Progresul Spartac a înregistrat, duminică, 25 februarie 2024, al 15-lea eșec în 16 meciuri disputate în acest sezon de Liga 2, ediția 2023/24.

Înfrângerea cu Gloria Buzău era previzibilă, doar printr-o minune putându-se obține măcar un punct. S-a reușit, de exemplu, ceva: marcarea unui gol împotriva uneia dintre favoritele la promovarea directă. Rezultatul final a fost 5-1 pentru echipa antrenată de Andrei Prepeliță, însă diferența putea fi mult mai mare, dacă jucătorii trupei din Crâng ar fi tratat și mai serios meciul.

Partida de la Buftea a dus lipsă de ceva! Încurajările celor din ”Anturaj Bleu-Albastru”, galeria Progresului Spartac, nu s-au auzit nici de această dată.

Galeria Progresului Spartac își explică absența de la meciurile de ”acasă”, la Buftea, ale echipei

Nu s-a întâmplat pentru prima dată acest lucru în acest sezon, ca galeria Progresului Spartac să nu se prezinte la un meci organizat ”acasă” de trupa bucureșteană, însă, acum, ”Anturaj Bleu-Albastru” a venit și cu o explicație oficială. Cu o oră înainte de startul jocului, grupul suporterilor progresiști au anunțat pe pagina lor de Facebook motivele pentru care continuă să respecte decizia pe care au luat-o începând de la jocul cu Metaloglobus, desfășurat la 21 octombrie 2023, în etapa a 10-a.

Galeria echipei bucureștene susține că nu se va mai prezenta la meciurile de acasă pe care clubul le va organiza la baza FRF de la Buftea din cauza problemelor pe care le fac ”angajații FRF, observatori, jandarmerie și firma de pază aproape meci de meci de când suntem în liga a doua”.

Pe de altă parte, ”Anturaj Bleu-Albastru” e de părere că stadionul pe care Progresul Spartac își dispută meciurile în care sunt organizatori ”NU îndeplinește criteriile de omologare pentru liga a 2-a” și îi numește pe cei de la FRF ”trișori”, deoarece nu își dau acordul pentru omologarea stadionului echipei, cel din ”Intrarea Vrabiei” (foto), fostul stadion Prefabricate din sudul Bucureștiului, tocmai pentru a o ”obliga” să joace pe CNAF Buftea și să plătească chirie chiar către FRF.

Iată comunicatul grupului de suporteri progresiști Anturaj Bleu-Albastru:

”Începând de la meciul cu Metaloglobus din etapa a 10-a am luat decizia de a nu mai participa la meciurile acasă, dacă ele sunt jucate pe stadionul FRF din Buftea.
Motivele țin de problemele făcute de angajații FRF, observatori, jandarmerie și firma de pază aproape meci de meci de când suntem în liga a doua, și de imposibilitatea de a ajunge la o înțelegere de bun simț cu mințile lor încuiate pentru care suporterii reprezintă doar o problemă și nimic mai mult.
Stadionul din Buftea NU îndeplinește criteriile de omologare pentru liga a 2-a. Acest lucru este pe de o parte sursă de abuzuri din partea jandarmeriei și a firmei de pază, și pe de altă parte arată mentalitatea de trișori a FRF care nu omologhează stadionul nostru dar ne obligă să jucăm pe un alt stadion neomologat unde chiar FRF încasează chiria.
Neparticiparea la meciurile acasă nu are nicio legătură cu rezultatele echipei, ba chiar credem mereu în ideea că echipa trebuie susținută indiferent de scor și locul din clasament.
În aceste condiții, alegem să ne prezentăm și să ne manifestăm în stilul nostru doar în deplasări.
Grupul Anturaj Bleu-Albastru, 25.02.2024”

Bucureștenii de la Progresul Spartac au jucat la Buftea sau la Clinceni de când au promovat în Liga 2

Galeria Progresului Spartac, chiar dacă puțin numeroasă, era o pată de culoare la meciurile din Liga 2. Fanii progresiști și-au făcut de fiecare dată simțită prezența la jocurile trupei promovate în premieră în eșalonul secund în vara anului 2022, în special la partidele considerate acasă, dar și în deplasare. În ediția trecută a campionatul, au fost câțiva suporteri ai echipei bucureștene care au mers și și-au încurajat echipa chiar în nord-vestul țării, la Baia Mare.

De când a promovat în Liga 2, Progresul Spartac a fost nevoită să își caute un alt stadion unde să își dispute meciurile considerate acasă, deoarece propria arenă, cea din ”Intrarea Vrabiei”, nu a primit undă verde din partea reprezentanților FRF să găzduiască jocuri din acest campionat, invocând mai multe criterii neîndeplinite pentru a primi omologarea necesară.

În această situație, clubul bucureștean, unul privat, deloc înstărit și chibzuit pentru a supraviețui, a optat pentru o arenă care să nu-i producă cheltuieli foarte mari. Astfel s-a ajuns la varianta CNAF Buftea, bază a FRF aflată pe un câmp la marginea orașului ilfovean, una la care apelează, când e nevoie, și ale echipe din Liga 2. Chiar sâmbătă, tot acolo și-a disputat meciul de acasă și CS Tunari.

Acest stadion beneficiază de o singură tribună, iar cei enumerați mai sus de ”Anturaj Bleu-Albastru” nu sunt de acord ca echipa gazdă să aibă galerie în cele aproape 400 de locuri disponibile spectatorilor. Nu se întâmplă numai în cazul fanilor Progresului Spartac, de altfel strânși într-un mic grup și, de obicei, civilizați, ci și în cazul altora, cum au fost cei ai Rapidului, în sezonul promovării echipei din Liga 2, când noul stadion din Giulești nu era gata. Iar exemplele pot continua.

Tocmai din acest motiv, atunci când Progresul Spartac a întâlnit adversari cu galerie numeroasă, clubul a optat, pentru ca respectivul meci să nu se joace fără public, să apeleze la arena din Clinceni, una cu câteva mii de locuri și care permite accesul unor grupuri mari de suporteri. Așa s-a întâmplat, de exemplu, la meciul din acest sezon cu Steaua. Acesta a fost organizat la Clinceni, unde s-a prezentat inclusiv galeria ”Anturaj Bleu Albastru”.

Adversarii întâlniți ”acasă” de Progresul Spartac de când a promovat în Liga 2 și stadionul unde a organizat meciul:

sezon 2022/23:

  • 0-1 cu Dinamo / Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov)
  • 1-2 cu CSC Șelimbăr / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 2-1 cu FC Brașov / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 0-0 cu SC Oțelul Galați / Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov)
  • 2-2 cu Unirea Dej / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 0-3 cu Steaua / Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov)
  • 1-4 cu Unirea Slobozia / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 1-1 cu Ripensia / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 1-1 cu CSM Slatina / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 0-0 cu CSC Dumbrăvița / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 1-4 cu FC Brașov / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 1-0 cu Ripensia / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 3-2 cu CSC Dumbrăvița / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 0-0, 3-5 l.d.d. cu Metaloglobus / CNAF Buftea, teren natural (Buftea – Ilfov)

sezon 2023/24:

  • 0-6 cu Concordia Chiajna / CNAF Buftea, teren natural (Buftea – Ilfov)
  • 1-2 cu Corvinul Hunedoara / CNAF Buftea, teren natural (Buftea – Ilfov)
  • 1-3 cu CSC Dumbrăvița / CNAF Buftea, teren natural (Buftea – Ilfov)
  • 1-2 cu Viitorul Pandurii / CNAF Buftea, teren natural (Buftea – Ilfov)
  • 1-2 cu CS Tunari / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 0-1 cu Metaloglobus / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 1-3 cu CSM Alexandria / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
  • 1-6 cu Steaua / Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov)
  • 1-5 cu Gloria Buzău / CNAF Buftea, teren sintetic (Buftea – Ilfov)
La meciul dintre Progresul Spartac și Gloria Buzău, în lipsa galeriei echipei gazdă, grupul de suporteri fanatici ai trupei din Buzău și-a putut încuraja favoriții. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-de-2-solist-necunoscuta-e-doar-diferenta-de-scor-progresul-spartac-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1400-19300669

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Marius ANGHEL 26 Feb. 2024, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă