Gabi Tamaș se antrenează cu FC Brașov, Dan Alexa spune de ce preferă un fotbalist de genul fostului internațional, cu ”scăpări” extrasportive

Adi MARICA 20 Oct. 2022, 19:19 Liga 2

Gabriel Tamaș a început de azi, 20 octombrie 2022, antrenamentele cu FC Brașov. Antrenorul Dan Alexa spune că l-a simțit pe experimentatul fundaș ”motivat”.

”Chirurgul” este convins că Tamaș mai poate juca cel puțin 2 ani la un nivel înalt în România.

”Mă bucur mult de venirea lui Gabi Tamaș, el vrea să se antreneze până în iarnă cu noi. Este un exemplu pentru ceilați jucători, știe mult fotbal. Îl cunosc foarte bine, avem o relație de prietenie, am fost colegi la Dinamo și l-am antrenat la Astra. Este prematur să spun că poate semna cu FC Brașov, mai ales că am înțeles că are oferte din Liga 1. Chiar dacă el doar se antrenează cu noi, pentru jucătorii tineri și cei care nu au jucat la un nivel înalt, este benefic și au doar de învățat de la un astfel de fotbalist. Dacă vorbești cu Gabi Tamaș de fotbal este enciclopedie.

El este un jucător valoros, iar după ce el a plecat de la Voluntari echipa a avut un recul. Vom vedea și la Petrolul dacă vor avea același recul fotbalistic. Sunt convins că pentru Petrolul e o pierdere foarte mare. Tamaș mai poate juca cel puțin 2 ani la un nivel foarte bun în România”, a spus Dan Alexa.

Dan Alexa: ”Gabi îmi e dator!”

Până să înceapă prima ședința de pregătire la Brașov, Gabi Tamaș a ținut să-i amintească lui Dan Alexa că are de onorat un pariu din perioada în care cei doi au lucrat la Astra.

”Mai bine le dai o masă la băieți”, i-a spus Tamaș antrenorului de la FC Brașov.

Replica lui Alexa a venit prompt. ”Credeți-mă! El ține minte un pariu, pe acela pe care l-a câștigat el. Eu cred că Gabi îmi este dator, trebuie să onoreze vreo șapte! Mereu i-am respectat valoarea, este adevărat că a făcut niște greșeli, dar eu prefer un fotbalist care are scăpări, dar are valoare, decât un fotbalist care nu are valoare, dar e profesionist”, a spus antrenorul echipei FC Brașov.

Gabi Tamaș nu poate semna cu o altă echipă până la anul

Gabi Tamaș, care la 9 noiembrie împlinește 39 de ani, a plecat săptămâna trecută de Petrolul, echipă cu care a semnat în vară și pentru care a evoluat în 13 meciuri în acest sezon, marcând și 2 goluri.

Fundașul s-a despărțit de echipa ploieșteană după ce o convorbire telefonică a sa cu antrenorul Nae Constantin, în care denigra suporterii și pe președintele Costel Lazăr, a ajuns în spațiul public. Chiar dacă actele de reziliere a contractului cu Petrolul nu au fost înregistrate încă la FRF, Tamaș are o hârtie semnată cu șefii clubului ploieștean pentru a se pregăti cu orice echipă dorește.

Fostul internațional român nu poate evolua pentru o altă echipă până la anul, deoarece este în imposibilitatea de a semna cu un alt club până la deschiderea următoarei perioade de transferuri.

Foto: Adi Marica

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-gabi-tamas-la-primul-antrenament-cu-fc-brasov-fostul-international-i-a-adus-aminte-antrenorului-dan-alexa-de-un-pariu-neonorat-19250307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sebastian-micu-noua-senzatie-a-brasovului-este-in-primii-doi-portari-din-liga-2-spune-antrenorul-sau-cel-mai-moment-greu-din-cariera-sa-si-asteptarile-pe-care-le-avea-in-momentul-19250306

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-ar-putea-avea-stadion-nou-peste-cativa-ani-primarul-catalin-chereches-pare-decis-sa-inceapa-proiectul-si-asteapta-raspunsul-autoritatilor-la-cat-se-ridica-investitia-19250403

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-despre-modul-in-care-isi-tine-in-priza-jucatorii-in-ciuda-problemelor-financiare-de-la-fc-brasov-e-important-sa-nu-pacalesti-jucatorii-cum-vede-meciul-19249249

Adi MARICA 20 Oct. 2022, 19:19 Liga 2
Pe aceeași temă