FRF e în pierdere, însă crează un fond de solidaritate din rezervele sale pentru ajutorarea membrilor afiliați. Răzvan Burleanu spune ce sumă va primi fiecare club și ce va face dacă criza generată de pandemie se adâncește

Marius ANGHEL 01 Oct. 2020, 19:40 Liga 2
FRF e în pierdere, însă crează un fond de solidaritate din rezervele sale pentru ajutorarea membrilor afiliați. Răzvan Burleanu spune ce sumă va primi fiecare club și ce va face dacă criza generată de pandemie se adâncește

Federaţia Română de Fotbal a creat un fond de solidaritate de 1,7 milioane de euro, banii urmând a fi împărţiţi în mod egal către toate cluburile afiliate în vederea acoperirii din cheltuielile legate de COVID-19. Fiecare membru afiliat va primi aproximativ 5.000 de euro în cont începând de săptămâna viitoare.

Pe lângă aprobarea calendarului competițional pentru a doua parte a sezonului de Liga 2 și Liga 3, membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal au votat în ședința din 1 octombrie 2020 și propunerea administrației federale privind alocarea sprijinului financiar în contextul pandemiei COVID-19.

”Federația Română de Fotbal va oferi membrilor afiliați un sprijin financiar în valoare totală de 1,688 milioane de euro, sumă ce va fi distribuită în mod egal.
Decizia a fost luată ca urmare a stabilității financiare a FRF și a garanțiilor primite de la partenerii comerciali ai instituției, fiind înlesnită de măsurile preventive implementate de Federație.
Această hotărâre nu va afecta activitatea la nivelul loturilor naționale sau subvențiile pentru competițiile FRF”, a anunțat FRF.

Răzvan Burleanu, despre fondul de solidaritate pentru toţi membrii afiliaţi ai FRF: ”Fiecare va primi aproximativ 5.000 de euro”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat la finalul ședinței CEx că forul pe care îl conduce înregistrează pierderi de aproape 2 milioane de euro din cauza pandemiei, însă spune că din rezervele financiare de aproximativ 4 milioane de euro acumulate la finalul anului 2019 va împărți membrilor afiliați aproximativ 1,7 milioane de euro.

”Cea mai importantă decizie a Comitetului Executiv de astăzi este constituirea unui fond de solidaritate pentru toţi membrii afiliaţi ai FRF. La nivelul federaţiei înregistrăm pierderi ca urmare a acestei pandemii de aproximativ 1,8 milioane de euro. Asta din cauză că nu avem venituri în acest an din vânzarea de bilete, din cauză că avem cheltuieli mari cu echipa naţională U21 care călătoreşte cu avioane charter, dar şi din cauză că Mogoşoaia şi Buftea nu au mai putut fi folosite la nivelul de dinaintea acestei crize. Deşi avem aceste pierderi de 1,8 milioane de euro, ca urmare a faptului că la finalul anului 2019 am înregistrat rezerve financiare de aproximativ 4 milioane de euro, dar şi ca urmare a semnării unor noi contracte de sponsorizare, am reuşit să creăm un fond de solidaritate de aproximativ 1,7 milioane de euro, adică peste 8 milioane de lei. Aceste fonduri vor fi alocate membrilor FRF pentru a acoperi în parte cheltuielile legate de COVID-19. Aceste sume de bani vor fi transferate în conturile membrilor afiliaţi începând de săptămâna viitoare”, a spus Răzvan Burleanu.

”Dacă această criză se adânceşte, luăm în calcul şi un alt fond de solidaritate pentru returul acestui campionat”

Președintele federației a explicat și motivul pentru care banii vor fi împărțiți în mod egal, indiferent că cluburile afiliate sunt de Liga 1, 2, 3 sau de juniori. Mai mult, Burleanu susține că există în plan și un al doilea fond de solidaritate, dacă această criză generată de pandemie se adândește. ”În faţa acestei crize toţi suntem egali, prin urmare fondurile vor fi repartizate în mod egal. Suma va fi de aproximativ 5.000 de euro pentru un membru afiliat. Până acum niciun membru afiliat nu a solicitat ajutorul FRF. Federaţia şi-a asumat un rol proactiv şi credem că aceste fonduri vor putea să îi ajute pe membrii afiliaţi în această perioadă dificilă. Dacă această criză se adânceşte, luăm în calcul şi un alt fond de solidaritate pentru returul acestui campionat”, a mai declarat Burleanu, care își dorește sprijin și din partea Ministerului Tineretului şi Sportului: ”Ceea ce mi-aş dori, de exemplu, este un sprijin pe care l-am aşteptat din partea MTS. Mai exact, ca acest fond de solidaritate înfiinţat azi să poată fi cofinanţat de către MTS. Fiindcă suntem prima federaţie relevantă din România care are această capacitate financiară de ai susţine pe membrii săi afiliaţi.”

Declarațiile de presă de după CEx ale lui Răzvan Burleanu:

Deciziile Comitetului Executiv din 1 octombrie 2020

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, prezintă deciziile Comitetului Executiv al FRF din 1 octombrie 2020.

Publicată de Federația Română de Fotbal pe Joi, 1 octombrie 2020

Marius ANGHEL 01 Oct. 2020, 19:40 Liga 2
Pe aceeași temă