FOTO | Viitorul Șelimbăr a pierdut amicalul cu UTA, înainte de plecarea arădenilor în cantonamentul din Slovenia. Cine a condus echipa sibiană de pe margine, după demisia lui Florin Maxim

Călin MNERIE 25 Jun. 2021, 18:54 Liga 2

Amicalul dintre UTA și Viitorul Șelimbăr ar fi trebuit să aducă față în față doi dintre cei mai promițători antrenori ai noului val, Laszlo Balint și Florin Maxim.

Doar fostul fundaș al Sportului și-a dat demisia chiar ieri de la cârma grupării sibiene pe care a promovat-o fără înfrângere în Liga 2. Așadar, teoretic, arădenii au avut o misiune ceva mai ușoară să-și impună jocul și să câștige cu 2-0 în fața a aproximativ 1000 de abonați ai clubului arădean, pe stadionul ”Francisc Neuman”.

Brazilianul Roger a înscris pentru UTA în prima repriză

”Bătrâna Doamnă” s-a dispus în 4-2-3-1, sistemul de joc ales de Balint pentru viitorul sezon al Ligii 1. Brazilianul Roger a preluat poziția „decarului” și a fost omul primei reprize. Mai întâi, a tras de la 25 de metri de puțin pe lângă poartă, iar, în minutul 13, avea să deschidă tabela. Antal a centrat din dreapta, Roger a reluat cu capul din 7 metri, Vâtcă a respins tot până la jucătorul UTA-ei, care a trimis puternic sub transversală.

În minutul 26, Baravykas a alunecat la mijlocul terenului, Roșu, i-a așezat mingea lui Cîrstean în 14 metri, dar șutul acestuia a fost respins de Balauru. De altfel, Șelimbărul a echilibrat partida după prima jumătate de joc, însă ocazii au avut toți „roș-albii” chiar înainte de ultimul fluier al reprizei. Antal a tras din unghi, iar Vâtcă a respins de la „paianjen”, pentru ca din lovitura de colț rezultată Medjimorec să reia cu capul puternic și doar intervenția lui Curtean de pe linia porții a evitat golul.

Cristian Bustea a majorat scorul pentru UTA, Cîmpean și Cîrlioanță au ratat golul de onoare al Șelimbărului

Actul secund a început cu o formulă arădeană cu mulți jucători tineri și improvizații, dar și o ocazie rarisimă a celor de la Șelimbăr. Iacob s-a jucat cu un balon în propriul careu, i-a pasat greșit lui Cîrstean, care, cu toată poarta goală în față, a trimis alături.

Apoi, arădenii s-au întors la cârma meciului și au creat câteva ocazii importante. Lui Bustea i s-a anulat un gol pentru un offside la limită, dar tot mijlocașul gazdelor a avut execuția meciului, din foarfecă, dar transversala l-a salvat pe Matenciuc. Și, totuși, Cristian Bustea avea să facă 2-0, tot după o execuție elegantă. În minutul 64, Ubbink, „decarul” din repriza secundă a arădenilor, a pasat peste apărarea Șelimbărului, iar joly-jokerul lui Balint a preluat și a lobat portarul.

Și noile achiziții Ubbink și Vukcevic puteau marca din careu, dar olandezul a tras în blocaj, iar internaționalul muntenegrean peste poartă.

Cu un 12 minute înainte de final, sibienii au mai ratat o ocazie imensă, prin Cîmpean, a cărui lovitură de cap din 6 metri a fost parată de fostul ripensist Mociu. Ubbink a mai desfăcut defensiva adversă cu o pasă pentru Mercioiu, dar atacantul academiei arădene a nimerit transversala. Nici Cîrlioanță nu a reușit să-l bată pe Mociu din poziție ideală, astfel că UTA s-a impus cu 2-0 în singurul amical disputat la Arad în această vară.

Duminică, „roș-albii” pleacă în cantonament în Slovenia pentru 12 zile.

UTA (prima repriză): Balauru (Fl. Iacob 30) – Tomozei, Baravykas, Medjimorec, Shlyakov – Călin, Passaglia – Antal, Roger, Miculescu – Hora
UTA (repriza a doua): Fl. Iacob (Mociu 60) – Vukčević, Cocriș, Tomozei (T. Călin 68), Mar – Batha, Mogoș (C. Mihai 68) – Bustea, Ubbink, Negoescu – Mercioiu

Viitorul Șelimbăr: Vâtcă – Monea, Vișa, Drugă, Tătar – Neacșa, Curtean, Al. Luca, Jardan – Roșu, Cîrstean
Au mai jucat: Matenciuc – Vecerdea, Natea, Novacek, Cîrloanță, Tineiu, S. Luca, Bratu, Cîmpean, Milandru

Arbitri: Loredan Bogdan – Alina Mihoc, Emil Arsa.

Laszlo Balint: ”Plusuri și minusuri, foarte mulțumit de efortul băieților”

Aproximativ 1000 de abonați au fost interesați de noua față a echipei lui Laszlo Balint, după efectuarea a opt transferuri, dintre care șase jucători străini. Dintre toți, olandezul Ubbink s-a mișcat cel mai bine la creație, însă și Vukcevic sau Medjimorec au fost, în general pe plus.

”Un test reușit înainte de plecarea în cantonament, pe care, din fericire, l-am terminat cu toții sănătoși. Le mulțumim celor de la Șelimbăr că au acceptat invitația, chiar dacă ieri au avut probleme legate de plecarea staffului tehnic. Astfel, noi am avut prilejul să ne urmărim obiectivele înainte de a pleca în Slovenia. Sunt plusuri și minusuri, sunt foarte mulțumit de efortul băieților. Venim după o perioadă grea, o săptămnă de încărcare fizică, e foarte important că am terminat sănătoși și toate obiectivele pentru acest meci au fost atinse. Am avut momente bune de joc, am dus cu ușurință mingea la finalizare, am avut ocazii. Pe de altă parte, au apărut și acele erori la construcție în urma cărora adversarii au avut ocazii”, a spus antrenorul „roș-albilor” la finalul testului cu Viitorul Șelimbăr.

Maxim a pregătit amicalul, Ojiga a condus Șelimbărul de pe margine: ”Reacția echipei a fost ok, chiar peste așteptări”

Cîrstean și Cîrloanță au avut ocazii mari în contul celor de la Șelimbăr, care l-au avut pe margine pe preparatorul fizic al echipei, după demisia lui Maxim.

”Meciul era pregătit de Florin Maxim, am lucrat toată săptămâna pe asta. Așadar, mie nu mi-a fost greu să stau pe margine, băieții știau deja ce au de făcut, lucrurile erau clar stabilite. Pentru toți a fost un șoc plecarea lui Max, dar reacția echipei a fost ok, chiar peste așteptări. Am pierdut, dar am avut și noi ocazii foarte clare și mai ales am depus un efort foarte bun, ținând cont de canicula pe care s-a jucat acest amical, pe stadionul superb al UTA-ei, în prezența suporterilor lor. Sunt mulțumit de toți jucătorii, mai departe rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul. O să am și eu o discuție cu conducerea, așteptăm să aflăm numele noului antrenor și în funcție de asta o să iau și eu o decizie”, a punctat Cătălin Ojiga.

Înregistrarea amicalului UTA Arad – Viitorul Șelimbăr 2-0:

Foto: UTA Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-soc-la-selimbar-florin-maxim-se-desparte-de-sibieni-care-nu-i-au-impartasit-strategia-pentru-liga-2-nu-mai-pot-functiona-asa-reactia-presedintelui-si-atacul-lui-bogdan-19190261

 

Călin MNERIE 25 Jun. 2021, 18:54 Liga 2
Pe aceeași temă