FOTO & VIDEO | Poli Timișoara a inaugurat noul Giulești! Sărbătoarea Rapidului a fost trăită alături de frații de pe Bega, iar atmosfera a fost una aparte. Rezultatul amicalului a trecut în planul secund

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2022, 14:08 Liga 2
FOTO & VIDEO | Poli Timișoara a inaugurat noul Giulești! Sărbătoarea Rapidului a fost trăită alături de frații de pe Bega, iar atmosfera a fost una aparte. Rezultatul amicalului a trecut în planul secund

Politehnica Timișoara a fost sâmbătă, 26 martie, echipa oaspete care a inaugurat, alături de Rapid, noul stadion din Giulești. Formația din Liga 2 a fost chemată pentru deschiderea arenei, fiind cunoscută relația apropiată dintre cluburi, dintre suporterii celor două echipe. Rapid a câștigat cu 1-0.

Poli Timișoara a pierdut amicalul cu Rapid, scor 0-1

Evenimentul de sâmbătă a fost unul aparte, o sărbătoare pentru Rapid, nu numai meciul în sine fiind un eveniment. S-au mai jucat însă alte două partide, între Rapid U16 și Politehnica Timișoara U16 (scor 1-1), dar și între echipele ”old boys” (scor 2-1 pentru Rapid).

În duelul dintre echipele din Liga 1 și Liga 2, câștig de cauză a avut formația din Giulești, dar atmosfera din tribune a atras toată atenția. În privința meciului în sine, Rapid a avut ocazia să deschidă scorul în minutul 33, dar a ratat o lovitură de la 11 metri prin Cristian Săpunaru. Căpitanul Rapidului a trimis în bară.


Rapid a reușit, în cele din urmă, să marcheze pe finalul de meci, în minutul 83. Younes Marzouk a adus victoria bucureștenilor la primul duel de pe noua arenă din Giulești.

  • Rapid: Drăghia – Demici, Săpunaru, Dandea, Goge – Albu, Drăgan – Sefer, Ioniţă II, Hlistei, Ad. Bălan. Au mai jucat: Mărgărit, Ungureanu – Stahl, An. Ioniţă, Marzouk, Morais, Carnat, Alami, D. Grigore, Al. Gheorghe.
    Antrenor: Adrian Mutu.
  • Poli Timișoara: Păduraru (Devenish-Meares 41’, (Murariu 66’) – Sofran (Plumbuitu 66’), Scutaru (cpt.) (Huminic 79’), Bocşan (Mera 41’), Pamfile (Oanea 66’) – D. Radu (D. Olariu 79’), Lazăr (Bakoş 79’), Ignea (Iamandache 66’), Vukoje (Bîrnoi 66’) – Gerbi (Rogosic 41’), Ursu (Sîntean 66’).
    Antrenor: Nicolae Croitoru.

Nicolae Croitoru: ”A fost un joc între două echipe cu o istorie extraordinară”

Antrenorul timișorenilor, Nicolae Croitoru, a fost mulțumit de faptul că Politehnica a fost chemată la un astfel de eveniment, care va ajuta mult tinerii jucători. Amicalul și toată experiența în sine va conta mult la experiența fotbaliștilor în care Politehnica Timișoara își pune baza în anii următori, a declarat ”principalul”.

Suntem bucuroşi că am fost invitaţi în primul rând, am avut posibilitatea să participăm la un aşa eveniment. A fost un joc între două echipe cu o istorie extraordinară şi care au foarte multe lucruri în comun. În primul rând nişte suporteri extraordinari şi nu greşesc când spun că sunt două echipe, care, în momentele grele, au rămas în viaţă datorită suporterilor. Pe de altă parte cred că a fost şi un test pozitiv pentru jocurile care urmează.

Chiar dacă am pierdut, eu cred că e important, ei sunt jucători tineri, a fost un joc disputat în nişte condiţii deosebite şi eu cred că lucrurile acestea nu-i pot ajuta decât să crească”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii Timișoara.

Poli Timișoara joacă împotriva liderului Grupei A în etapa a 2-a a play-out-ului

Poli Timișoara a debutat cu o victorie clară în prima rundă a play-out-ului Ligii 2. A învins cu 3-0 Dunărea Călărași, fiind pe locul 4 în Grupa A, cu 24 de puncte. E la două puncte sub locul 3, Poli Iași, și la egalitate cu locul 5, CS Comunal Șelimbăr.

În etapa a 2-a a play-out-ului, formația de pe Bega va merge pe teren advers, pentru disputa cu FK Miercurea Ciuc, locul 1 în grupă cu 33 de puncte. În sezonul regular, la Timișoara, ciucanii au câștigat partida cu Politehnica, cu 2-1.

Foto și video: Poli Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-deschide-u-cluj-inchide-programul-urmatoarelor-trei-etape-din-play-off-ul-ligii-2-cand-a-fost-stabilit-sa-se-dispute-steaua-petrolul-19224549

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-nu-se-entuziasmeaza-dupa-remiza-inregistrata-de-petrolul-cu-fc-voluntari-ce-a-constatat-antrenorul-ploiestenilor-19224805

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-s-a-calificat-la-euro-toti-cei-sapte-jucatori-din-liga-2-au-fost-pe-teren-in-victoria-cu-croatia-u19-19224784

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ce-victorie-steaua-a-facut-scor-cu-fc-u-craiova-dupa-ce-a-fost-condusa-militarii-s-au-intrecut-in-goluri-spectaculoase-iar-portarul-horia-iancu-a-iesit-s-19224765

 

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2022, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă