Ți-l mai amintești pe Vasile Ghindaru? FOTO | Cum arată la 41 de ani omul care nu a marcat timp de patru ani: ”Parcă eram blestemat.” Cu ce se ocupă acum și ce spune de revenirea în fotbal

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2020, 12:30 Liga 2
Ți-l mai amintești pe Vasile Ghindaru? FOTO | Cum arată la 41 de ani omul care nu a marcat timp de patru ani: ”Parcă eram blestemat.” Cu ce se ocupă acum și ce spune de revenirea în fotbal

Vasile Ghindaru (41 de ani), fost fotbalist la FC Brașov, Astra Poiești sau ”U” Cluj, s-a întors recent în România, după opt ani petrecuți în Irlanda, și a decis să pornească o afacere. Fostul mijlocaș va face ceva total diferit de fotbal. Își va deschide un fast-food cu doi apropiați ai săi.

Vasile Ghindaru: ”Am trăit într-o altă societate, altă civilizaţie, dar tot acasă e cel mai bine”

Unul dintre ei e olandez și i-a dat această idee. Ghindaru are planuri mărețe și vrea să se extindă în mai multe orașe din țară, începând cu cel natal, Brașov.

”Decizia de a reveni definitiv acasă o luasem acum doi ani. Când am plecat eu din Irlanda, pe 3 martie, acolo nu erau probleme. Mi-au ajuns aproape opt ani departe de casă. Nu prea m-am ales cu mare lucru, mai mult cu experienţă… Am trăit într-o altă societate, altă civilizaţie, dar tot acasă e cel mai bine.

Împreună cu un olandez, dar şi cu nepotul meu, am deschis un fast-food cu specific olandez la Braşov. În această perioadă lucrăm la un proiect pentru că vreau să ne extindem la Mediaş şi Sibiu. Deja m-am lovit de birocraţia din ţară, dar nu cedez. Acum stau mai mult pe la Mediaş, pentru că aici locuieşte iubita mea, Gabriela. Suntem împreună de câţiva ani, i-am dat inelul de logodnă, iar anul viitor vreau să facem şi nunta”, a declarat Vasile Ghindaru pentru Monitorul Expres.

Ghindaru, tentat să încerce o carieră ca antrenor  

În ceea ce privește fotbalul, Ghindaru este dispus să mai joace din pasiune. În Dublin o făcea într-un campionat old boys.

Vasile Ghindaru este tentat și de o experiență de antrenor. Se gândește serios să înceapă cursurile și ulterior să preia o echipă dintr-o ligă inferioară.

”Mai şi pot juca fotbal la nivel de amatori. Am jucat în Irlanda până anul trecut, în campionatul echipelor de old boys (+35 ani). Am câteva kilograme în plus faţă de perioada când jucam eu în Liga 1, dar le dau imediat jos. Mă tentează şi o carieră de antrenor, să treacă această nebunie cu coronavirus şi vom vedea”, a mai punctat fostul mijlocaș.

Vasile Ghindaru a rămas în istoria fotbalului românesc cu o ”performanță” nu tocmai plăcută. Timp de patru ani, în perioada 1998-2002, nu a reușit să marcheze. Momentul cel mai nefericit a fost într-o partidă din 2000, pe vremea în care evolua la FC Brașov. Într-un meci crucial, cu Universitatea Craiova, a avut trei șanse foarte mari de a marca, dar le-a ratat pe toate.

Au fost patru ani în care nu am reuşit să înscriu. Parcă eram blestemat. Nu puteam da gol nici dacă mă aflam singur la un metru de poartă! Toată lumea m-a acuzat după acel meci de coşmar de la Craiova. Şi acum visez acea bară. Fanii braşoveni au fost extrem de nervoşi şi îmi amintesc că mi-au aruncat cu ouă în geamuri. Am suferit mult!

A ratat, pe rând, transferuri la Rapid, Steaua și Dinamo Kiev

Vasile Ghindaru a evoluat pentru mai multe echipe de tradiție din fotbalul românesc, precum FC Brașov, Astra Ploiești, Petrolul Ploiești sau ”U” Cluj, dar a avut și o experientă în afara țării. Timp de un an și jumătate a fost legitimat la Geylang International, în Singapore. S-a retras din fotbal în 2012, după o ultimă experiență la Poli Iași.

A avut șansa unor transferuri care îi puteau schimba traiectoria carierei, dar au picat. A fost dorit de Rapid și de Steaua. Cu giuleștenii chiar a semnat un contract, dar patronul brașovenilor de la acea vreme, Ioan Neculaie, a cerut prea mulți bani. Tot din cauza banilor a ratat și transferul la Dinamo Kiev.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/fostul-stelist-damian-militaru-acum-antrenorul-jiului-s-a-retras-la-tara-pe-timp-de-pandemie-sunt-cu-oile-pe-camp-ii-fac-concurenta-lui-gigi-becali-19130126

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mesaj-pentru-ripensisti-din-cea-mai-lovita-tara-europeana-de-coronavirus-fiul-unui-fost-fotbalist-al-barcelonei-transmite-ganduri-bune-spre-timisoara-19129830

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2020, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă