Fotbal mult, bucurie puțină pentru ambele echipe! Poli Timișoara și Șelimbăr remizează după un meci cu multe ocazii

Anda DELIU 06 Nov. 2021, 16:37 Liga 2

Poli Timișoara dă semne că își mai revine și a reușit să nu mai ia bătaie acasă, unde a scos un 1-1 cu nou-promovata CS Comunal Șelimbăr. A fost un meci cu multe ocazii, cu un plus pentru alb-violeți, în care trupa lui Eugen Beza a deschis scorul prin Adrian Cîrstean, însă și timișorenii au marcat rapid dintr-un penalty obținut și transformat de Alin Ignea. Bănățenii puteau da lovitura pe final, dar nu au reușit.

Ritm fierbinte de joc pe gerul de toamnă

Prima repriză a meciului a fost una foarte alertă, cu un ritm bun de joc, în contrast cu atmosfera, cu o vreme rece și cu stadionul ”Dan Păltinișanu”. Timișorenii au avut o primă mare ocazie în minutul 6, când Doru Andrei a șutat în forță de la distanță, dar mingea s-a dus în transversală. Șelimbărul a dat o replică destul de bună, prin Ciocâlteu și Boboc, dar marea șansă au avut-o tot gazdele în minutuș 26, când Gal a scos de sub bară reluarea cu capul a lui Scutaru. Pamfile a pus și el în pericol poarta lui Gal, pentru ca pe final de repriză, Vodă să tragă în transversala porții lui Păduraru.

Repriza s-a încheiat cu o ratare a lui Ursu, după 45 de minute interesante.

Șelimbărul s-a bucurat 2 minute

Repriza secundă a adus și deschiderea scorului. Șelimbărul a avut o acțiune bună de atac înminutul 48, când Sofran a greșit și nu a putut respinge un balon trimis în careu de Yameogo, iar Adrian Cîrstean a reușit să vină bine din spate și să marcheze.

Bucuria ardelenilor a ținut însă foarte puțin. Poli a obținut rapid penalty, prin Alin Ignea. Tot experimentatul mijlocaș a și transformat de la punctul cu var pentru 1-1 în minutul 51.

Timișorenii au mai avut o ocazie, dar Gal a salvat altă reluare a lui Scutaru. Gazdele au continuat să irosească șanse, inclusiv la ratarea incredibilă din minutul 63 a lui Ursu, cu un șut defectuos, după ce a însirat apărara adversă prin careu.

Poliștii puteau da lovitura pe final

Ritmul ocaziilor a scăzut destul de mult în ultima jumătate de oră, dar alb-violeții puteau da lovitura pe final. În minutul 86 însă, Zaluschi putea da lovitura, dar a trimis un șut pe lângă poartă.

Peste două minute, Mera a reluat foarte bine din careu o centrare din dreapta. Balonul a lovit însă bara laterală, pe gazon, iar ardelenii au scăpat cu fața curată. Șelimbărul părea că se mulțumește cu egalul și astfel, Poli a putut forța victoria pe final. Așa s-a întâmplat și înminutul 90, când Lazăr a trimis pe lângă buturi, la un atac prelungit al bănățenilor.

POLITEHNICA TIMIȘOARA – CS COMUNAL ŞELIMBĂR 1-1

Alin Ignea 51′ – penalty / Adrian Cîrstean 48′

Poli Timișoara: G. Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – R. Lazăr, Ignea – Denis Radu (Zaluschi 58′), Oct. Ursu, D. Andrei – Gerbi (Bîrnoi 58′)
Rezerve neutilizate: Morariu – Bocșan, Moțiu, S. Costea, Hațegan
Antrenor: Nicolae Croitoru

CS Comunal Șelimbăr: R. Gal – Biatoumoussoka, Natea, Cărăruș, D. Tătar (cpt.) – Rob. Boboc (R. Crișan 90′), Yameogo (Monea 81′) – Ad. Cîrstean (Goh 71′), Al. Vodă, Ciocâlteu (Andr. Roșu 81′) – Antone (Al. Luca 46′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Curtean, T. Suciu, Vișa
Antrenor: Eugen Beza

Stadion: ”Dan Păltinişanu” (Timişoara – Timiş); Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej); Rezervă: Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba); Observatori: Marcel Savaniu (Satu Mare) și Horaţiu Stănescu (Craiova).

Poli Timișoara obține primul punct cu Nicolae Croitoru, la a patra încercare, iar cu totalul de 11 puncte se află pe locul 15 în Liga 2 după 13 etape. Poli va juca la Brașov după săptămâna de întrerupere.

CS Comunal Șelimbăr e pe poziția a 11-a, cu 18 puncte. Echipa sibiană va juca după întrerupere acasă, cu FC Buzău.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 06 Nov. 2021, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă