Florin Maxim, doar laude pentru Metaloglobus și antrenorul Ianis Zicu înainte de meciul direct: ”Va trebui să fim atenţi până la ultimul fluier”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2023, 00:11 Liga 2
Florin Maxim, doar laude pentru Metaloglobus și antrenorul Ianis Zicu înainte de meciul direct: ”Va trebui să fim atenţi până la ultimul fluier”

Impulsionați de victoria obținută în runda trecută a Ligii 2, 2-1 acasă cu Chindia, după ce au revenit de la 0-1, jucătorii Corvinului au deplasare la Clinceni la finalul acestei săptămâni, când întâlnesc Metaloglobus București în etapa a 11-a a sezonului regular. Cele două formații sunt despărțite de șapte puncte și de multe locuri în clasament, însă hunedorenii, chiar dacă sunt superiori în clasament, nu vor avea un meci deloc ușor în fața trupei lui Ianis Zicu.

Meciul dintre Metaloglobus și Corvinul este programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Arena 1 din Clinceni.

Florin Maxim, înaintea meciului cu Metaloglobus: ”Întâlnim o formaţie sudată, bine închegată, matură”

Metaloglobus are o serie de patru jocuri în care nu a pierdut și a înregistrat două victorii și două remize, iar Corvinul vine după o remiză și o victorie.

Florin Maxim se așteaptă la un meci greu, spune că îl cunoaște foarte bine pe antrenorul advers, Ianis Zicu, de ce este capabil, dar și că Metaloglobus dispune de jucători experimentați.

”O echipă bună, şi înainte de venirea lui Ianis Zicu… Pe el îl cunosc foarte bine, a început antrenoratul în aceeaşi perioadă cu mine, cu colegii mei, la FC Voluntari şi e preocupat, atent la detalii, se vede mâna lui de când a venit la Metaloglobus. Va fi un meci dificil pentru noi… au avut, recent, şi un meci amical cu FC Voluntari, pe care i-au depăşit, deci ştim ce posibilităţi au. E o formaţie sudată, bine închegată, cu jucători care au evoluat, mai ales la acest nivel, au experienţă, cel puţin în zona mediană şi în atac. Cu Voicu, Cruceru, Honciu, Huiban… o echipă matură!”, spus Florin Maxim.

Maxim, doar laude pentru echipa lui Zicu. Nu e îngrijorat că s-au primit atâtea goluri câte meciuri au jucat până acum

Dacă Corvinul a încasat gol în ultimele patru meciuri, Metaloglobus nu a primit gol în ultimele două jocuri. Bucureștenii stau mai bine și la general, pe toate meciurile disputate până acum, cu 9 goluri primite față de cele 10 ale hunedorenilor. Însă gazdele de sâmbătă suferă în atac, unde au doar 7 goluri înscrise, deci nici măcar un gol pe meci, în timp ce Corvinul a perforat porțile adverse de 14 ori.

”Au un stil de joc destul de compact, Ianis pune preţ pe organizarea defensivă, chiar dacă el a fost atacant, îi place să aibă o echipă disciplinată. Sunt reactivi, bine pregătiţi fizic, au câştigat pe final de meci şi cu Progresul Spartac, şi cu Ceahlăul, va trebui să fim atenţi până la ultimul fluier. Sper că vom face acest lucru, mai ales că şi noi am marcat pe final de joc cu Chindia. Acum cred că toţi băieţii şi-au dat seama cât de greu se obţin punctele în Liga a 2-a!”, a mai spus Maxim despre adversarul de sâmbătă.

”Nu fac neapărat un caz din faptul că primim goluri cam la singurele ocazii ale adversarilor. Nu mă îngrijorează în mod deosebit pentru că e clar că în 90 de minute eşti predispus erorilor. Am greşit, sigur o vom mai face, pentru ca asta se întâmplă când şi încerci anumite lucruri. Important e să învăţăm din erori şi să nu le mai repetăm, pentru că majoritatea golurilor pe care le-am primit au venit după erori copilăreşti, nicidecum după faze bine lucrate ale adversarilor. Eu sunt satisfăcut, chiar dacă am primit 10 goluri, am şi marcat 14, eu spun că nu stăm rău, mai ales pentru o nou-promovată”, a vorbit Maxim și despre echipa sa.

Sebastian Ion vrea să-și facă un cadou frumos de majorat: ”Mi-aş dori enorm să şi marchez”

Despre meciul cu Metaloglobus a vorbit din partea Corvinului și Sebastian Ion, mijlocaș care chiar joi, 26 octombrie, a împlinit 18 ani și a fost utilizat de Florin Maxim în toate cele zece partide din acest sezon, însă doar de două ori ca titular.

”Ne-am pregătit, cu toţii, bine în această săptămână, suntem nerăbdători să intrăm pe teren. Eu încerc să ajut cu tot ce pot când se apelează la mine, mi-aş dori enorm să şi marchez, să îmi fac un cadou pentru împlinirea a 18 ani, dar mai important e să venim cu toate punctele. I-am urmărit îndeaproape pe cei de la Metaloglobus, o echipă solidă, cu un joc agresiv, în limitele regulamentului, ştim că nu ne aşteaptă nicidecum un meci uşor, dar dacă arătăm pe teren adevărata faţă a noastră, cum a fost, de pildă, cea din a doua repriză cu Chindia, trebuie să ne întoarcem cu un rezultat bun”, a spus jucătorul crescut de clubul hunedorean.

Meciul dintre Metaloglobus și Corvinul are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Clinceni. Gazdele ocupă locul 15, cu 11 puncte, iar oaspeții sunt pe poziția a 5-a, cu 18 puncte.

Partida va fi live-text pe Liga2.ro și transmisă în direct pe contul de YouTube al Corvinului.

Declarațiile lui Florin Maxim și Sebastian Ion înainte de Metaloglobus – Corvinul:

https://www.youtube.com/watch?v=jqNrakBdgUI

 

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-invins-csm-ceahlaul-scor-3-1-in-etapa-11-de-liga-2-19290178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-a-inaugurat-magazinul-oficial-19289808

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-lovitura-financiara-din-sponsorizari-19290082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gentea-voia-ca-nicolae-dobrin-sa-fie-parte-din-cfc-arges-19290073

Marius ANGHEL 27 Oct. 2023, 00:11 Liga 2
Pe aceeași temă