Florin Marin, prezentat oficial la CS Mioveni! Șefii clubului argeșean au spus ce obiectiv are noul director tehnic, cât și motivele despărțirii de Pelici | VIDEO

Marius ANGHEL 05 May. 2017, 11:22 Liga 2

Într-o conferință de presă ținută joi, la ora prânzului, la stadionul Orășenesc, conducerea CS Mioveni l-a prezentat pe noul director tehnic al formației din Liga 2, Florin Marin. Alături de experimentatul tehnician, în fața presei au fost prezenți și președinții clubului, Dumitru Olteanu și Constantin Stancu.    

Olteanu: „Nu am discutat cu Florin Marin înainte de plecarea domnului Pelici”

Primul dintre oficialii grupării galben-verde a vorbit și despre motivele despărțirii de fostul antrenor, Alexandru Pelici. „Rezultatele înregistrate în acest retur au fost nesatisfăcătoare, iar punctele pierdute acasă cu Foresta și înfrângerea de la Brăila au contat foarte mult în decizia noastră. La acel moment, șansele de promovare au scăzut foarte mult. Am făcut o analiză a situației ultimelor două rezultate. Cu Foresta și Brăila au fost hotărâtoare, conducerea luând decizia de a-i rezilia contractul antrenorului Pelici. Această reziliere s-a realizat pe cale amiabilă, discutând și cu domnul președinte și cu antrenorul. Am stat la masă și am ajuns la o înțelegere. Totul a fost amiabil. Cum spuneam, la acel moment, șansele erau foarte mici, dar, după etapa trecută, am început să ne agățăm din nou de speranțe. Vreau să precizez că nu am discutat cu Florin Marin înainte de plecarea domnului Pelici. De-abia după aceea am discutat. Am făcut o discuție despre campionatul următor și până la urmă am ajuns la concluzia că nu trebuie amânat până la anul, și trebuie să încercăm în continuare în acest sezon. Pentru campionatul viitor, Florin Marin are obiectiv principal promovarea, dar încercăm și în acest moment acest lucru. Nu am spus să renunțăm, doar că șansele erau foarte mici… Am ajuns la această înțelegere cu domnul profesor și dânsul va ocupa funcția de director sportiv, urmând ca antrenor principal să fie Iordan Eftimie, iar secund Mihai Olteanu”, a declarat președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu.

Stancu: „Să dea Dumnezeu să realizeze obiectivul, încă de anul acesta, însă, după mine, va fi foarte greu”

La rândul său, președintele executiv al clubului argeșean, Telu Stancu, a completat: „Îi urez domnului profesor un bun venit și îi doresc succes! Să dea Dumnezeu să realizeze obiectivul, încă de anul acesta, însă, după mine, va fi foarte greu. Sper ca jucătorii să înțeleagă însă că sunt foarte importante aceste jocuri și sper să joace bine, ca să câștigăm toate meciurile pe care le mai avem de disputat. Sperăm în continuare la promovare, pentru că jocul rezultatelor ne-a adus în această situație de a spera. Ne dorim foarte mult să realizăm acest obiectiv, ar fi păcat să nu îl realizăm, pentru că acest club investește foarte mult, și este unul dintre cele mai serioase din țară”.

Marin: „Noi să câștigăm meciurile pe care le mai avem”

Noul director tehnic a vorbit și el despre șansele la promovare. „Ținând cont de rezultatele din etapa trecută, și anume de înfrângerile UTA-ei și Brașovului, șansele au crescut. Dar mai mari șanse ca noi le au Sepsi și UTA, care au două și trei puncte avans. Mai sunt și alte cluburi care pot veni din spate, ca Brașovul, Târgoviște… pot reintra în luptă. Important este ca noi să câștigăm meciurile pe care le mai avem, să obținem maximum din fiecare joc. În mare măsură totul depinde de rezultatele celor cinci jocuri care mai sunt, partide pe care trebuie să le pregătim foarte bine. Și trebuie să începem cu primul meci, cel cu Clinceniul, o echipă cu jucători cu experiență, care a pus probleme până acum. Este un joc serios pentru noi, la care trebuie să avem maximă concentrare în abordare”, a spus Florin Marin.

Pot urca pe locul 2 pentru o zi!

CS Mioveni poate urca până pe locul doi, dacă învinge astăzi, pe teren propriu, de la ora 15:30, pe Academica Clinceni, și să rămână pe această poziție până se va desfășura restul etapei. Poziția nu va fi păstrată mai mult de o zi, când UTA va lua trei puncte la „masa verde” cu Tărlungeni, însă galben-verzii pot rămâne pe 3, dacă Sepsi pierde duminică la Chindia.   

Galben-verzii mai speră încă la promovare, însă, în afară de un parcurs fără greșeală până la final, mai trebuie să aștepte la cotitură și greșeala contracandidatelor, Sepsi și UTA. Un prim meci din noul drum va fi astăzi, de la ora 15:30, cu Academica Clinceni, partidă pe care Mioveniul o va juca în fața propriilor suporteri. Argeșenii ar trebuie să abordeze următoarele partide fără un prea mare stres, pentru că presiunea este în momentul de față pe adversare din față.

Galben-verzii au un moral bună după victoria din etapa trecută, 5-1 cu Metalul Reșița, succes care a fost completat cu o întărire a staff-ului tehnic cu Florin Marin, care a preluat de la începutul săptămânii postul de director tehnic. Acesta s-a declarat chiar mulțumit de cum au răspuns jucătorii în cele câteva zile de pregătire, și toată lumea așteaptă cu nerăbdare această partidă cu Clinceni.

În tur, Mioveniul a câștigat cu 4-1 în deplasare, și nici acum adversarul nu este într-o situație prea bună. Pentru Mioveni pare un meci facil, însă Florin Marin a atras deja atenția că aparențele înșală și că adversarul poate pune probleme în orice moment.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: FB CS Mioveni
Video: Argeș Sport

Marius ANGHEL 05 May. 2017, 11:22 Liga 2
Pe aceeași temă