Florea speră ca 2016 să fie un an mai bun pentru Oțelul. Când se vor reuni gălățenii și ce program de pregătire au

Marius ANGHEL 06 Jan. 2016, 17:24 Liga 2

FC Oțelul a supraviețuit cu greu primei părți a sezonului Ligii 2. Gruparea gălățeană a avut nevoie de sprijinul suporterilor pentru a se deplasa la unele meciuri și pentru a achita datoriile către arbitri sau observatori, a avut probleme cu stadionului și într-un final a terminat anul 2015 cu o victorie care le-a dat speranțe și pentru restul campionatului. De curând, datoria de 5 milioane de euro care era imputată de ANAF a fost anulată, primarul Galațiului a anunțat că instituția pe care o conduce e gata să ajute clubul, astfel că viitorul fostei campioane a României pare mai luminos.

Antrenorul Daniel Florea speră ca anul 2016 să fie unul mai bun decât cel care tocmai s-a încheiat. Acesta consideră că stabilitatea va fi elementul determinant în încercarea echipei de a evita retrogradarea în Liga 3, spune că a făcut planul de pregătire din această iarnă și își dorește ca procesul din această lună în privința insolvenței să fie trecut cu bine. În ciuda situației financiare precare, tehnicianul Oțelului spune că se va face tot posibilul ca formația gălățeană să se prezinte în condiții optime la reluarea sezonului competițional.

„Sper să fie un an mai bun. Îmi doresc să trecem peste procesul din ianuarie și apoi să vedem dacă se va schimba ceva, dacă mai putem continua activitatea. Vreau ca acest lucru să se întâmple, mai ales că avem la echipă jucători tineri talentați și ar fi păcat să îi pierdem. Vom încerca să mai aducem și câțiva jucători. Programul este în mare parte făcut, avem programat și un cantonament, dar dacă nu sunt îndeplinite condițiile financiare nu putem să facem o pregătire centralizată la munte. Cu toate acestea, avem varianta unui cantonament în Galați, la stadionul Ancora, acolo unde putem avea un program de pregătire fizică înainte de reluarea sezonului competițional. Vom face tot ceea ce este posibil să evităm retrogradarea, dacă vom avea parte de liniște și nu vor mai fi atâtea incertitudini sunt convins că acest lucru se va întâmpla. Oricine dorește să ajute Oțelul este binevenit alături de noi”, a declarat Daniel Florea pentru site-ul oficial al clubului gălățean.

Florea este completat și de Alexandru Avram, mijlocaș care are moralul ceva mai ridicat după veștile bune primite de club la finalul anului 2015. „În ultima perioada au fost vești ceva mai bune, așteptăm și schimbările concrete. Sperăm să vină cineva lângă echipă, să ne susțină și să ne îndeplinim obiectivul. Vom da totul în perioada de cantonament pentru a fi pregătiți atunci când va reîncepe campionatul și, bineînțeles, să obținem rezultate pozitive”, a afirmat Alexandru Avram.

FC Oțelul se va reuni pe 11 ianuarie la Baza Sportivă „Zoltan David” (Ancora).

Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 06 Jan. 2016, 17:24 Liga 2
Pe aceeași temă