FK Miercurea Ciuc, strategie trasată pentru următorul sezon de Liga 2! Planurile dezvăluite de Zoltan Szondy, care a explicat, cu o exprimare greoaie în română, și cum vede sistemul competițional: ”Mi s-ar părea cam ușuratic să-mi dau cu părerea”

Răzvan STÎNGĂ 14 May. 2022, 14:11 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, strategie trasată pentru următorul sezon de Liga 2! Planurile dezvăluite de Zoltan Szondy, care a explicat, cu o exprimare greoaie în română, și cum vede sistemul competițional: ”Mi s-ar părea cam ușuratic să-mi dau cu părerea”

FK Miercurea Ciuc a ratat la limită play-off-ul de Liga 2 în acest sezon, care mai are puțin și se termină, dar nu mai vrea să repete episodul în stagiunea care vine, în anul fotbalistic 2022-2023. Președintele Zoltan Szondy a declarat încă de pe acum că formația pe care o reprezintă vrea top șase la final de sezon regular următor.

FK Miercurea Ciuc vrea play-off-ul sezonul următor de Liga 2. Reacția lui Zoltan Szondy

FK Miercurea Ciuc nu va face însă prea multe modificări de lot în această vară, urmând să renunțe la un număr redus de jucători. În plus, cei care vor veni vor fi în număr și mai mic decât cei care vor pleca, planul antrenorului Francisc Dican și al conducerii fiind acela de a și promova anumiți tineri de la grupele under.

Decizia, care a fost de altfel strategia formației din Miercurea Ciuc și în anii trecuți, e un rezultat al faptului că din centrele de copii și juniori ale clubului ies în prim plan tineri foarte interesanți.

Așteptările noastre minime sunt play-off-ul, presupunând că va rămâne acest format de campionat. Vrem să fim acolo, iar în mare vom păstra acest lot de jucători. Vor veni câțiva copii de la academie, care au împlinit 18 ani.

Suntem în primul rând academie de fotbal, în primul rând ne interesăm de juniori și rezultate, nu cele de pe teren, ci punctul în care ajung copiii contează. Contează dacă vor deveni fotbaliști sau nu. Contează să avem rezultate și aici.

Avem mai multe oferte din primele ligi ale Ungariei și ale României pentru copiii noștri. Sperăm că o să continue cariera în locuri cât mai bune”, a spus conducătorul formației din Miercurea Ciuc pentru Metropola TV.

Zoltan Szondy, exprimare greoaie în limba română pentru un conducător de club: ”Mi s-ar părea cam ușuratic să îmi dau cu părerea că ăsta e formatul cel mai bun sau ăla e formatul cel mai bun”

Zoltan Szondy și-a dat cu părerea și despre sistemul competițional din sezonul următor al Ligii a 2-a. Cu o exprimare greoaie în limba română, poate și din cauza faptului că la FK Miercurea Ciuc în foarte mare măsură doar în maghiară se comunică, lucru remarcat în mai multe rânduri de mulți jurnaliști, și pe pagina de Facebook a clubului, dar și pe site-ul clubului, a declarat că decizia aparține Federației Române de Fotbal.

Nu are preferințe în privința schimbării sau menținerii actualului sistem, cu play-off și play-out.

Eu nu am o anumită părere, pentru că datele, numerele, faptele după care se decide un format sunt la Federația Română de Fotbal. Eu, cunoscând doar realitatea de la Miercurea Ciuc, mi s-ar părea cam ușuratic să îmi dau cu părerea că ăsta e formatul cel mai bun sau ăla e formatul cel mai bun, pentru că nu am datele necesare.

Noi așteptăm ce se va întâmpla la nivelul FRF. Noi suntem doar un membru umil al fotbalului românesc, deși vom juca în formatul care se va stabili”, a declarat în intervenția de la TV, telefonic, cu evidente probleme de exprimare în limba română, președintele formației FK Miercurea Ciuc.

FK Miercurea Ciuc, câștigătoarea Grupei A a play-out-ului Ligii 2

FK Miercurea Ciuc a terminat pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 48 de puncte, cu un avans de 11 puncte față de următoarele două clasate, CS Comunal Șelimbăr și Metaloglobus. Poli Iași a terminat pe locul locul 4, cu 36 de puncte.

În ultima etapă din play-out, FK Miercurea Ciuc a trecut de Dunărea Călărași, în deplasare, scor 6-2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-play-out-in-liga-2-rezultatele-ultimei-etape-cum-arata-clasamentele-grupelor-a-si-b-cine-sunt-cele-patru-retrogradate-in-liga-3-si-ceel-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19230314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-fc-brasov-joaca-de-la-ora-1400-pe-stiinta-prima-mansa-a-barajului-pentru-evitarea-retrogradarii-in-liga-3-19231312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zarnestiul-ia-fata-brasovului-micutul-orasel-va-avea-o-baza-sportiva-ultramoderna-19231303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esec-total-in-politica-de-transferuri-de-la-poli-timisoara-ce-spune-nicolae-croitoru-despre-achizitiile-care-nu-au-dat-randament-19231293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-i-in-mana-nu-i-minciuna-si-nimeni-nu-e-mai-presus-de-lege-morala-pe-care-trebuie-sa-o-retina-steaua-dupa-ce-eduard-novak-si-vasile-dincu-sustineau-total-primirea-dreptului-de-promovare-in-liga-1-19231248

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 May. 2022, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă