Victoria, capitală pentru FK Miercurea Ciuc! Robert Ilyeș simte că echipa cade de la etapă la etapă în Liga 2 și vrea trei puncte contra Chindiei: ”Am ajuns în zona periculoasă, cred că și jucătorii sunt conștienți”

Andrei PASCU 29 Sep. 2023, 14:42 Liga 2
Victoria, capitală pentru FK Miercurea Ciuc! Robert Ilyeș simte că echipa cade de la etapă la etapă în Liga 2 și vrea trei puncte contra Chindiei: ”Am ajuns în zona periculoasă, cred că și jucătorii sunt conștienți”

FK Miercurea Ciuc întâlnește în etapa a 8-a de Liga 2, sâmbătă, de la ora 11:00, una dintre echipele favorite la promovarea în SupeLiga României, Chindia Târgoviște. Un duel din care antrenorul Robert Ilyeș vrea cele trei puncte, mai ales pentru că echipa din Miercurea Ciuc e pe locul 16.

În ultimele cinci meciuri din campionat, ciucanii au luat doar două puncte și au înregistrat trei înfrângeri.

FK Miercurea Ciuc primește vizita formației Chindia Târgoviște în etapa 8 de Liga 2

Chindia Târgoviște are un parcurs ceva mai bun în ultimele runde, cu două rezultate pozitive în ultimele două dueluri din campionat, iar Robert Ilyeș a declarat înaintea confruntării că FK Miercurea Ciuc va avea iar probleme dacă nu va fi mai exactă la finalizare.

Însă, precedentul duel de pe teren propriu, cu CS Mioveni, a fost unul care l-a mulțumit din anumite privințe și este convins că o prestație asemănătoare ca nivel poate aduce trei puncte în contul echipei sale.

Robert Ilyeș, analiza duelului FK Miercurea Ciuc – Chindia Târgoviște: ”Nu suntem în situația cea mai potrivită”

Robert Ilyeș a analizat formația din Târgoviște și a lăudat-o, dar a avut cuvinte mari și pentru antrenorul Vasile Miriuță. Antrenorul gazdelor de sâmbătă își dorește însă cele trei puncte, pentru că altfel FK Miercurea Ciuc mai poate coborî în clasamentul Ligii 2, unde oricum nu stă bine, pe locul 16 din 20 de echipe.

Pot să spun că nu suntem în situația cea mai potrivită. Știm că am ajuns în zona periculoasă, cred că de acest fapt sunt conștienți și jucătorii, așa că pentru a ieși este nevoie de coeziune, orice echipă având momente mai bune și mai rele.

Noi trecem printr-o perioadă mai puțin fastă, dar am speranța că ne adunăm și vom da tot ce putem la meciul de sâmbătă.

(N.r. – Despre Chindia) Jucătorii de anul trecut nu au rămas, este un fapt de notorietate. Sunt și ei o echipă nouă, de câteva etape au schimbat și antrenorul. Pe noul tehnician nu trebuie să îl prezint. După cum am văzut, practică un fotbal mai direct, le plac duelurile și aruncă baloanele către atacanți, la bătaie. Dar, indiferent de cum va fi, trebuie să ne concentrăm asupra jocului nostru, deoarece noi suntem cei care jucăm acasă.

Dacă am reuși să reedităm prestația de la ultimul nostru meci de pe teren propriu, cu CS Mioveni, atunci cu un joc bun am putea să și câștigăm. Cele mai importante sunt golurile, degeaba jucăm bine dacă nu reușim să marcăm”, a spus Robert Ilyeș înaintea partidei cu Chindia Târgoviște.

https://www.youtube.com/watch?v=osFbvbYaRQw&t=6s

FK Miercurea Ciuc, mai proaspătă decât Chindia Târgoviște?

Acum, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 16 în clasament, cu 6 puncte, iar CS Tunari, penultima clasată, are cu numai două puncte mai puțin, 4. Harghitenii au fost la al treilea meci în deplasare în acest sezon în runda trecută, după 0-2 cu Corvinul la Hunedoara, 1-1 cu Viitorul Pandurii la Târgu Jiu și 0-1 cu CS Tunari în deplasare.

Un meci complicat va avea FK Miercurea Ciuc, așadar, în runda a 8-a de Liga 2, cu Chindia Târgoviște, pe teren propriu. Etapa trecută, formația lui Vasile Miriuță a învins CSC Dumbrăvița cu 4-0. A jucat, însă, la mijlocul săptămânii și în Cupa României, în prima etapă a fazei grupelor, unde a cedat cu 0-2 pe terenul formației Corvinul Hunedoara.

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/walace-alves-da-silva-reactie-dupa-steaua-universitatea-cluj-19286925

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chipciu-si-a-primit-replica-din-parte-suporterilor-stelei-dupa-declaratiile-facute-la-finalul-jocului-din-ghencea-19286915

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-trei-meciuri-din-etapa-1-a-grupelor-cupei-romaniei-19286778

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/alin-pinzaru-debut-incurajator-la-csm-alexandria-cu-un-esec-cu-cfr-cluj-19286891

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/alexandru-chipciu-atac-dur-la-adresa-echipei-steaua-19286892

Andrei PASCU 29 Sep. 2023, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă