FK Miercurea Ciuc, test foarte complicat în etapa 12 de Liga 2. Robert Ilyeș, discurs la superlativ despre cea mai bună echipă în meciurile din deplasare: ”Deosebit de bună în apărare”

Andrei PASCU 03 Nov. 2023, 14:47 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, test foarte complicat în etapa 12 de Liga 2. Robert Ilyeș, discurs la superlativ despre cea mai bună echipă în meciurile din deplasare: ”Deosebit de bună în apărare”

FK Miercurea Ciuc își poate trece în cont al cincilea succes în Liga 2, în acest sezon, în etapa a 12-a, când va primi vizita formației CSC Șelimbăr. Ciucanii vin după un succes, 2-1 cu CSM Alexandria, în deplasare, iar clubul din județul Sibiu tot după o victorie, 1-0 cu CSC Dumbrăvița.

Antrenorul gazdelor, Robert Ilyeș, a prefațat duelul de duminică, de la ora 13:30, care va fi în format live-text pe Liga2.ro.

FK Miercurea Ciuc, meci cu CSC Șelimbăr în etapa 12 de Liga 2

FK Miercurea Ciuc este mulțumită că nu a mai primit goluri în ultimele patru meciuri, doar unul singur, cel din runda trecută, conform lui Robert Ilyeș, care a părut încrezător la conferința de presă premergătoare jocului contra CSC Șelimbăr.

Se pare că formația ciucană a reușit să pună la punct anumite aspecte, având patru rezultate pozitive la rând în acest moment, 1-0 cu Chindia Târgoviște, 0-0 cu Metaloglobus, 1-0 cu Unirea Dej și 2-1 cu CSM Alexandria.

”Principalul” echipei din Miercurea Ciuc își dorește să vadă iar siguranță în defensivă, dar și mai multă luciditate și inspirație în atac, pentru că echipa sa a marcat, chiar și în ultimele patru meciuri în care nu a pierdut, doar patru goluri.

Robert Ilyeș, impresionat de CSC Șelimbăr înaintea partidei cu FK Miercurea Ciuc

Însă, Robert Ilyeș a analizat atent clubul din Șelimbăr și l-a lăudat pentru evoluțiile din acest sezon de Liga 2, pentru modul în care arată în partidele din deplasare.

Trupa lui Claudiu Niculescu este cea mai bună din Liga 2 în clasamentul jocurilor de pe teren străin. În șase meciuri nu a pierdut, având trei victorii și trei egaluri, dar și un golaveraj de trei goluri primite și fără să încaseze gol.

Am vorbit despre adversar cu băieții, le-am transmis foarte multe informații, începând de la faptul că este deosebit de bun în apărare. Este de subliniat aspectul că în șase partide disputate în deplasare nu a primit nici măcar un gol, a câștigat trei dintre acestea, celelalte trei s-au încheiat 0-0.

Va fi o sarcină dificilă să le găsim breșele, pe care alții nu le-au putut identifica până acum și să marcăm gol sau goluri prin care să obținem cele trei puncte.

Cred că echipa noastră a căpătat ușor-ușor identitate, prin ceea ce am arătat la ultimele jocuri, prin faptul că au venit și rezultatele pot să spun că suntem mai motivați. Forța noastră mentală este de asemenea mult mai bună, așa că am convingerea că vom presta un joc hotărât și vom câștiga!”, a spus Robert Ilyeș la conferința de presă.

https://www.youtube.com/watch?v=_tVY9bXCEdU

FK Miercurea Ciuc, patru rezultate pozitive la rând în Liga 2

Gruparea din Miercurea Ciuc ocupă locul 10 în clasamentul de Liga 2, cu 16 puncte, iar CSC Șelimbăr, echipa pe care o va întâlni acum, este pe locul 2 al clasamentului, cu 24 de puncte.

FK Miercurea Ciuc va avea un meci în care va porni cu șansa a doua. În runda din weekendul trecut, trupa din Șelimbăr a trecut la limită de CSC Dumbrăvița, scor 1-0, pe teren propriu.

Ultimul meci direct dintre cele două adversare de duminică a avut loc în mai, în play-out-ul Ligii 2, la Șelimbăr, iar FK Miercurea Ciuc s-a impus cu 3-1.

”Faptul că dorim să fim cât mai sus în clasament este un aspect care ne preocupă mereu, deoarece, cu cât suntem mai sus, cu atât avem încredere mai mare. Așa cum am spus și acum o săptămână, dorim să abordăm competiția pas cu pas și dacă vom reuși să câștigăm pe teren propriu, atunci cu siguranță vom avansa în clasament una, două sau poate trei locuri”, a mai spus Robert Ilyeș la conferința de presă.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-steaua-se-joaca-sambata-de-la-ora-1100-19291452

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/valentin-dumitrache-a-marcat-in-gloria-buzau-farul-19291443

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/joi-au-loc-3-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19291216

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-1-0-cu-farul-in-grupele-din-cupa-romaniei-19291427

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gianluca-mancuso-nu-va-mai-juca-in-2023-pentru-steaua-19291343

Andrei PASCU 03 Nov. 2023, 14:47 Liga 2
Pe aceeași temă