FK Miercurea Ciuc stârnește râsete. S-a făcut de râs cu prezentarea ultimei achiziții și i-a scris numele greșit: ”S-a născut în singura aşezare cu majoritate maghiară din acea zonă”

Răzvan STÎNGĂ 12 Sep. 2023, 20:28 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a mutat iar la capitolul achiziții, iar acum s-a îndreptat către un fotbalist tânăr și unul cu experiență, ambii luați din Liga 3.

Au venit la echipă Akos Nistor (mijlocaș, 18 ani), sub formă de împrumut de la Sepsi OSK, și Erwin Bloj (mijlocaș, 26 de ani), de la CSM Deva.

Venirile celor doi au fost anunțate de FK Miercurea Ciuc marți, 12 septembrie, pe pagina sa de Facebook.

FK Miercurea Ciuc i-a luat din Liga 3 pe Akos Nistor și Erwin Bloj 

Akos Nistor a fost în lotul echipei din SuperLiga României în acest sezon, însă nu a prins vreun minut pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Acum, pentru stagiunea în curs, mijlocașul va evolua în Liga 2, la FK Miercurea Ciuc, fiind cunoscută o relație apropiată între cele două cluburi, care au mai făcut ”schimb” de jucători și în anii trecuți.

De-a lungul sezoanelor trecute, Nistor a evoluat pentru ”satelitul” clubului din Sfântu Gheorghe cu precădere, în Liga 3, unde s-a aflat în dese rânduri pe lista marcatorilor.

Akos Nistor a venit la echipa noastră de la Sepsi OSK, pentru un contract de împrumut de un an. Tânărul de 18 ani a trecut pe la diferitele echipe de vârstă ale clubului din Sfântu Gheorghe și a jucat chiar și în prima divizie.

Akos Nistor poate juca în ambele benzi, dar poziția sa de bază este cea de mijlocaș central. Tânărul jucător a învățat elementele de bază ale fotbalului în orașul său natal, Sfântu Gheorghe, și a trecut pe la echipele under. Potențialul său este indicat de faptul că a putut să-și facă debutul în prima echipă a Sepsi OSK, când avea doar 17 ani. Desigur, Sepsi a mizat pe el, în primul rând, pentru echipa a doua, din Liga 3, înainte de a accepta oferta echipei noastre”, se arată, printre altele, pe site-ul oficial al FK Miercurea Ciuc.

FK Miercurea Ciuc, prezentare hilară în cazul lui Erwin Bloj

Erwin Bloj evolua la CSM Deva din vara lui 2016, când a venit de la CS Hunedoara, actuala Corvinul. Acum a ajuns, iată, în Liga 2, semnând cu FK Miercurea Ciuc, după ce în sezoanele trecute a ratat promovarea cu echipa din Deva, din Liga 3.

Născut chiar la Deva, Bloj evoluează, la fel ca Akos Nistor, tot la mijlocul terenului. Descrierea făcută de FK Miercurea Ciuc, în privința venirii lui Bloj, este una cel puțin amuzantă, precizând că acesta este născut în Deva, un oraș cu un procent important de maghiari.

Probabil că echipa din Liga 2 a decis să facă o astfel de precizare pentru a umple golurile de informații în cazul lui Erwin Bloj. De asemenea, nici nu i-a scris numele corect mijlocașului, ”Ervin”, în loc de ”Erwin”.

Bloj Ervin, cea mai nouă achiziție a echipei noastre, ne poate ajuta să ne atingem obiectivele în primul rând ca mijlocaș. Mijlocașul, cu mentalitate de luptă, a jucat anterior la Hunedoara și Deva.

Cea mai recentă achiziție a echipei noastre, Bloj Ervin, vine de la CSM Deva. Orașul cu o istorie interesantă este pe departe singura aşezare cu majoritate maghiară din zonă şi aici a început cariera fotbalistică a mijlocaşului nostru. După cum ne-a povestit jucătorul, managerul clubului nostru, Eugen Pîrvulescu, i-a observat evoluțiile și i-a oferit posibilitatea de a se transfera la Miercurea Ciuc. După ce a spus da și cluburile au fost de acord între ele, a ajuns la FK Miercurea Ciuc”, se arată, printre altele, pe site-ul FK Miercurea Ciuc, dintr-o traducere aproximativă din maghiară.

FK Miercurea Ciuc, o singură victorie în Liga 2!

Ajunsă la 5 puncte după primele cinci etape ale Ligii 2, FK Miercurea Ciuc ocupă în acest moment locul 13 în clasament. În etapa următoare, a 6-a, echipa lui Robert Ilyes va juca pe teren propriu, după pauza pricinuită de meciurile echipelor naționale, cu CS Mioveni, formație care are o victorie, trei remize și un eșec. A adunat 6 puncte și se află pe locul 10.

În Liga 2, FK Miercurea Ciuc are două eșecuri, două egaluri și o victorie. A cedat în duelurile cu Concordia Chiajna (acasă, 0-3) și Corvinul Hunedoara (deplasare, 0-2), a învins Progresul Spartac (acasă, 3-0) și a remizat cu CSM Reșița (acasă, 1-1) și cu Viitorul Pandurii (deplasare, 1-1).

Am pierdut două puncte, pentru că am condus cu 1-0, am avut om în plus, dar nu am putut gestiona rezultatul. După golul primit, am avut încă o bară, nu avem nici noroc. Mingea iese afară din bară.

O primă repriză… dar până la urmă trebuie să felicit jucătorii, am plecat de la Târgu Jiu cu un punct. Trebuie să fim realiști, nu avem echipă așa bună ca să fim mai sus. Eu sunt realist față de ce lot avem și știu ce pot jucătorii mei, cred că asta putem acum.

Nu avem un lot nici numeric, nici valoric… . Din păcate nu au venit jucătorii pe care i-am vrut, toți pe care îi voiam, dar trebuie să merg mai departe cu lotul pe care îl am, din păcate. Sunt nemulțumit, nu am un lot competitiv, cu care să joc ce mi-aș dori, dar trebuie să joc și să antrenez ce am”, a declarat Robert Ilyeș după partida cu Viitorul Pandurii.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/geani-cretu-a-semnat-cu-csm-alexandria-19284570

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/george-ogararu-a-cerut-marire-de-salariu-la-csa-steaua-i-a-lasat-pe-toti-masca-in-biroul-superiorilor-luati-din-banii-lui-oprita-exclusiv-19284566

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-demolarea-stadionului-nicolae-dobrin-costurile-si-in-cat-timp-terenul-trebuie-sa-fie-pregatit-pentru-construirea-noii-arene-cum-arata-acum-stadionul-din-pitesti-video-19284560

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-cu-cinci-jucatori-de-la-echipe-din-liga-2-in-primul-11-si-a-luat-revansa-in-fata-israelului-selectionerul-si-a-titularizat-din-nou-fiul-19284557

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cosmin-stan-dupa-spartac-dumbravita-1-3-19284553

Răzvan STÎNGĂ 12 Sep. 2023, 20:28 Liga 2
Pe aceeași temă