Robert Ilyeș, mulțumit de apărare după victoria cu Chindia Târgoviște: ”Defensiv, de nota 10”

Adi MARICA 30 Sep. 2023, 17:46 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a câștigat meciul cu Chindia Târgoviște, scor 1-0, iar elevii lui Robert Ilyeș au bifat a doua victorie a campionatului.

Pot spune că sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor și disciplina tactică de care au dat dovadă. Prima ocazie a meciului au avut-o cei de la Chindia, după o  lovitură liberă de la marginea careului la care ne-a salvat portarul.  Pot spune că ne-a trecut glonțul pe la ureche.

Am reușit apoi să echilibrăm jocul, a venit și penaltiul si am reușit să marcăm din a doua încercare. În acest meci echipa s-a exprimat defensiv de nota 10. Suferim încă pe partea ofensivă, am discutat toată săptămâna cu atacanții pentru că am dorit să le dau încredere.

Repriza secundă a fost mult mai bună din toate punctele de vedere, am avut o bară, trei contraatacuri  pe care, din păcate, nu am reușit să le fructificăm„, a spus Robert Ilyeș la Metropola TV.

FK Miercurea Ciuc a discutat cu Cristiano Bergodi pentru Omar El Sawy

Mijlocașul ofensiv Omar El Sawy a fost vândut în această vară de gruparea din Miercurea Ciuc la Rapid. Până acum, fotbalistul de 19 ani nu a apucat să debuteze la Rapid. Omar El Sawy este născut în Târgu Mureş şi este ”jumătate egiptean, un sfert român şi un sfert ungur”, după cum a explicat el.

Tânărul fotbalist poate evolua pe poziţia de mijlocaş ofensiv, dar şi pe cea de atacant. Ilyeș a recunoscut că a discutat cu Cristiano Bergodi pentru un împrumut al fotbalistului, însă mutarea nu s-a realizat. Se pare că Omar este convins că va confirma așteptările în Giulești

Omar este un jucător pe care l-am antrenat și pe care îl apreciez foarte mult pentru calitățile sale. Am vrut să revină la noi sunt formă de împrumut, am discutat și cu Bergodi cu care rămas în relații excelente din perioada Sepsi. Eu sunt convins că Omar putea să ne ajute în acest sezon„, a mai spus Ilyeș.

FK Miercurea Ciuc a urcat pe locul 13 cu 9 puncte în Liga 2, iar etapa viitoare va juca în deplasare cu Metaloglobus.

  • FK Miercurea Ciuc a evoluat în meciul cu Chindia Târgoviște în formula: Gyenge – Szabo, Kelemen, Claudiu Apro, Vita – Csuros Attila, Veres S – Jebari (Ervin Bloj 90+3′), Nistor (Ervin Bakos 84′), Ronai (Szilard Bologh 90+3′) – Jelena (Makrai 74′).

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/liga-2-etapa-8-cinci-meciuri-incep-la-ora-11-00-19287082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-remiza-cu-csc-dumbravita-1-1-in-etapa-8-de-liga-2-19287125

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-infrangere-cu-concordia-chiajna-0-1-in-etapa-a-8-de-liga-2-19287122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reprize-diametral-opuse-in-fk-miercurea-ciuc-chindia-targoviste-19287110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-negru-de-suparare-dupa-victoria-cu-unirea-dej-19287075

Adi MARICA 30 Sep. 2023, 17:46 Liga 2
Pe aceeași temă