Marius Croitoru nu l-a mai trimis pe Florin Costea la conferință și a avut un discurs exagerat după victoria Craiovei cu Ungheni: ”Ei nu au marcat în Liga 2, dar au două egaluri în deplasare”

Andrei PASCU 13 Sep. 2024, 16:43 Liga 2

La finalul partidei cu Unirea Ungheni, din etapa a 6-a a Ligii 2, câștigată de FCU Craiova cu 2-0, Marius Croitoru a venit la conferința de presă. Dacă până acum, în special înaintea partidelor, mergea la declarații directorul sportiv Florin Costea, de această dată ”principalul” a mers în fața presei, poate și pentru că era fericit după succes.

FCU Craiova nu a făcut un meci grozav, așa cum a spus Croitoru la final, dar nici nu a lăsat impresia că a forțat prea tare, în fața unei echipe a Unirii Ungheni cu probleme, singura formație din Liga 2 care nu a marcat până acum.

FCU Craiova, succes fără emoții cu Unirea Ungheni

Oltenii au început bine partida de pe ”Ion Oblemenco” și nici nu au lăsat adversarii să iasă prea mult din propria jumătate, iar golul a venit repede, după numai nouă minute, când a marcat Claudiu Bălan. Apoi, FCU Craiova a mai coborât liniile și Unirea Ungheni a putut să ajungă, cât de cât, periculos în apropierea porții adverse.

Nou-promovata i-a pus mai multe probleme trupei lui Marius Croitoru în partea secundă, dar situația a devenit clară în minutul 72, când s-a aflat la finalizare Nestorly Lumbu. S-a terminat 2-0, FCU Craiova și-a mai trecut în cont trei puncte, iar antrenorul oltenilor a afirmat că vrea dăruire din partea jucătorilor săi.

  • FCU Craiova, cu Unirea Ungheni: Sandu – Negru, Lekiatas, Lumbu, Padula (cpt.) – Achim, Pop (Ibrahim 55′) – Sidibe (Dragu 77′), Abbey (Răduț 77′), Moraru (82′) – Bălan (Ghindovean 55′)
    Rezerve neutilizate: Gurău –  C. Albu, Raicea, Kvakic

Marius Croitoru, impresii după jocul din etapa a 6-a din Liga 2

Vrea să vadă implicare în meciurile din Liga 2, pentru promovarea în SuperLiga României, pentru că, după cum a declarat, e clar că există o diferență în favoarea jucătorilor săi, comparativ cu adversarii din divizia secundă.

Am întâlnit o echipă care, în ciuda faptului că nu a marcat, în meciurile din deplasare a avut două rezultate pozitive. Cred că victoria noastră nu a stat sub semnul întrebării, felicit băieții, e meritul lor. E important că am luat cele trei puncte, trebuie să ajungem în fruntea clasamentului și să rămânem acolo, pentru că obiectivul nostru este promovarea.

Liga 2 e o ligă încurcată, nu e ușoară, cel mai important pentru noi e să ne ridicăm la nivelul adversarilor, să avem atitudine, pentru că, net valoric, noi suntem peste adversari. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem e să ne ridicăm la nivelul adversarilor de atitudine.

Acum, am făcut o primă repriză bună, am stat foarte mult în jumătatea lor, am făcut posesie. Sunt mulțumit, dar singurul lucru care ne lipsește până acum este reprezentat de ocaziile de gol. Trebuie să îmbunătățim acest aspect.

Lumbu și Bălan au fost la primele lor goluri, avem nevoie de marcatori, e important că am marcat din faze fixe, dar și că nu am luat gol. Sunt aspecte pozitive și lucruri mai puțin plăcute pentru mine ca antrenor, dar mai avem de lucru. (…)”, a spus Marius Croitoru.

Oltenii au urcat, momentan, pe locul 4 în Liga 2

Clubul din Bănie are în total 11 puncte acumulate și se află pe locul 4 în clasamentul Ligii 2, fiind la egalitate cu CSM Slatina și ACSM Reșița, clasate pe locurile 2 și 3, dar care nu au evoluat în această rundă. Partida FCU Craiova – Unirea Ungheni, de joi seară, a fost prima din runda a 6-a.

Următorul duel al oltenilor va avea loc în deplasare, contra CSM Focșani.

O să mergem la Focșani să câștigăm, nu ne permitem pași greșiți. Sunt echipe… singurul lucru pe care mi-l doresc e ca nivelul de dorință să fie la nivelul adversarilor, pentru că valoare există”, a mai spus Marius Croitoru.

Conferința de presă susținută de Marius Croitoru după partida FCU Craiova – Unirea Ungheni:

Foto și video: FCU Craiova

Andrei PASCU 13 Sep. 2024, 16:43 Liga 2
Pe aceeași temă