Încă o plecare de la FCU Craiova. Oltenii s-au despărțit de portarul pe care l-au debutat la seniori la doar 15 ani | EXCLUSIV

Daniel VLAD 12 Oct. 2024, 21:42 Liga 2
Încă o plecare de la FCU Craiova. Oltenii s-au despărțit de portarul pe care l-au debutat la seniori la doar 15 ani | EXCLUSIV

Mario Enache (21 de ani) și-a reziliat contractul cu FCU Craiova, pentru care debutase în 2019, când echipa se afla în Liga 3, iar el avea 15 ani.

Remarcat de către oficialii clubului lui Adrian Mititelu la Dinamyk Craiova și achiziționat, Enache era considerat unul dintre cei mai promițători portari din fotbalul craiovean, însă nu a reușit să se impună, iar acum este liber să-și încerce norocul în altă parte.

Mario Enache s-a despărțit de FCU Craiova

Mario Enache a debutat în tricoul echipei FCU în partida disputată în Bănie contra Flacăra Horezu, în data de 9 aprilie 2019, în Liga 3.

Contrar așteptărilor față de el, Mario Enache, ajuns acum la 21 de ani, nu a mai reușit să progreseze și să se impună la echipa lui Adrian Mititelu. În sezonul 2020-2021, când Craiova era în Liga 2, Enache era folosit de Eugen Trică în 8 partide. A stat mai mereu în umbra lui Robert Popa sau Sorin Mogoșanu, iar când oltenii au ajuns în prima ligă, Enache chiar că nu a mai avut nicio șansă să apere la gruparea din Bănie.

A fost împrumutat la ACSO Filiași, în Liga 3, pentru scurt timp a fost cedat și la Steaua, în Liga 2, pentru care a apărat doar într-un meci din campionatul 2021-2022, iar ori de câte ori a revenit la FCU 1948 nu a reușit să prindă nici măcar lotul la meciurile din prima ligă și nici măcar în Liga 2, în acest sezon.

Chinuit și de accidentări repetate, ajuns a patra variantă pentru postul de portar, după Codruț Sandu (18 ani), Ionuț Gurău (25 ani) și Sorin Mogoșanu (31 ani), Mario Enache a fost nevoit, în cele din urmă, să rezilieze contractul cu gruparea lui Adrian Mititelu, conform surselor ProSport.

Mario Enache spera, la debutul în tricoul alb-albaștrilor, să apere într-o zi în prima ligă pentru FCU

În urmă cu cinci ani, după primul său meci ca titular la FCU Craiova, Mario Enache își spunea planurile de viitorul într-un interviu acordat pentru Ediție Specială.

 

”M-am simțit extraordinar în meciul cu Bascov! A fost ceva fantastic pentru mine. Le mulțumesc din suflet domnilor antrenori că mi-au dat această șansă și imensă posibilitate ca, la doar 15 ani, să joc titular la FCU. În luna octombrie fac 16 ani. Le mulțumesc din suflet și tuturor colegilor mei pentru susținere, dar, nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc lui Mădălin Ciucă și Ovidiu Dănănae pentru toate sfaturile pe care mi le-au dat.

Am aflat abia înaintea partidei cu Bascov că voi juca titular. Nu știu dacă a fost o strategie din partea domnilor antrenori ca să nu îmi spună. Poate că dânșii au considerat că este bine să nu mă anunțe de la începutul săptămânii, ca să nu mă pregătesc sub o presiune în plus. Până la urmă, sunt doar un copil de 15 ani. Însă, îți mai spun încă o dată că nu sunt sigur dacă a fost așa.

În primul rând, vreau să fiu pur și simplu Mario Enache. Doar atât. Vreau să îmi fac un nume în fotbal prin muncă și vreau ca, într-o zi, să promovez cu FC Universitatea în Liga 1. Apoi, vreau să ajung și la echipa națională. Eu cred că fiecare fotbalist își propune ca, într-o zi, să joace pentru naționala țării sale. Pentru acest lucru, însă, trebuie să fiu modest, să mă antrenez zilnic, cu mintea doar la fotbal”, spunea Enache, în 2019.

  • În prezent, pe masa Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF există un dosar înregistrat între Mario Enache și FCU Craiova, care a primit, în ședința din 10 octombrie, termen pentru data de 5 octombrie.
  • La CNSL, FCU Craiova are litigii și cu jucătorii Aurelian Chițu, Vlad Achim (întors la echipă după ce se renunțase la el după retrogradarea din prima ligă), Gabriel Buta, Gabriele Aldegani și Maurizio Morra, ba chiar și cu fostul director general Marcel Pușcaș.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FCU Craiova

Daniel VLAD 12 Oct. 2024, 21:42 Liga 2
Pe aceeași temă