FC Rapid a încheiat anul 2015 cu o victorie la scor și posibil pe primul loc în Seria I. Alexa trage concluziile: „Avem nevoie de liniște și multă minte”

Marius ANGHEL 01 Dec. 2015, 00:21 Liga 2
FC Rapid a încheiat anul 2015 cu o victorie la scor și posibil pe primul loc în Seria I.** Alexa trage concluziile:

FC Rapid a câștigat ultimul meci oficial pe care l-a avut de disputat în anul 2015. Giuleștenii s-au impus, luni seară, la scor în fața Gloriei Buzău, scor 4-0, în cadrul etapei a 17-a a Ligii 2. Toate golurile partidei au fost reușite în prima repriză. Martin (19) a înscris primul, Iulian Popa (25, 36) a reușit „dubla”, iar Trandu marca din lovitură liberă în minutul 42, acesta urmând a fi și scorul final.

În urma acestei victorii, rapidiștii s-au distanțat din nou la trei puncte în fruntea clasamentului Seriei I, însă pot încheia pe locul al doilea dacă Dunărea Călărași câștigă sâmbătă la Constanța. FC Rapid nu va juca în ultima etapă a acestui an, deoarece i-a venit rândul să stea. Echipa lui Alexa poate ierna însă la egalitate de puncte și cu altă grupare, cu Dacia Unirea Brăila, care momentan are cu trei puncte mai puțin, iar în weekend are un meci ușor la Balotești.

Despre meciul câștigat lejer cu Gloria Buzău, despre evoluția din acest tur și despre planurile din vacanța de iarnă a vorbit după meci antrenorul Dan Alexa.

„Am făcut o primă repriză foarte bună, am fructificat ocaziile pe care le-am avut. Am creat și un fotbal plăcut. În a doua repriză nu ne-am mai creat ocazii, ne-am relaxat, din păcate, am ratat, sunt nemulțumit de a doua repriză, dar nu pot să nu felicit jucătorii. Am încheiat anul 2015 pe primul loc, poate la egalitate de puncte cu alte două echipe, un an în care s-au întâmplat mai multe lucruri bune decât rele.

Mă bucură foarte mult faptul că am terminat pe primul loc. Am avut obiectivul acesta pentru iarnă, să fim pe primul loc, avem nevoie de liniște, avem nevoie de multă minte să luăm deciziile care trebuie în iarna asta. Nu am avut niciun moment în care să renunț. Pentru mine, repet, faptul că antrenez Rapidul și fac parte din istoria Rapidului nu poate decât să mă onoreze, mulți antrenori ar vrea să stea pe banca Rapidului și nu pot decât să fiu bucuros pentru lucrul ăsta.

Trebuie să facem o analiză corectă, cu siguranță vor fi jucători care vor pleca. Vor fi și care vor pleca, avem și o listă de achiziții, e normal, trebuie să ne întărim, urmează play-off-ul, se vor înjumătăți punctele și asta nu ne poate da decât de gândit pentru că play-off-ul va fi cu totul și cu totul altceva, mult mai greu”, a spus Alexa în direct la DigiSport.

După 17 etape desfășurate în Liga 2, timp în care a jucat de 16 ori, FC Rapid a acumulat 36 de puncte, cu 3 mai multe față de Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila. În ultima etapă din acest an, a 18-a, giuleștenii vor sta, astfel că celelalte două clasate îi pot egala în clasament.

Marius ANGHEL 01 Dec. 2015, 00:21 Liga 2
Pe aceeași temă