FC Oțelul evită falimentul pentru încă cel puțin o lună. Procesul de insolvență a fost amânat

FC Oțelul evită falimentul pentru încă cel puțin o lună.** Procesul de insolvență a fost amânat
  • Tribunalul București a decis o nouă amânare în procesul de insolvență al clubului Oțelul Galați.
  • Fanii au declanșat imediat după aflarea veștii o acțiune de strângere de fonduri pentru a ajuta echipa să facă deplasarea la Suceava, sub deviza „Acum, Oțelul suntem noi”.

Suporterii echipei de fotbal Oțelul Galați și cei din interiorul clubului au trăit patru luni și jumătate cu teama zilei de 23 septembrie, când administratorul judiciar trebuia să prezinte noul plan de reorganizare și exista riscul ca, în caz de respingere, să se declare falimentul. În cele din urmă, Oțelul a rămas în viață și după această zi, pentru cel puțin încă o lună.

La Tribunalul București a fost, miercuri, termen de judecată în procesul de insolvență al Fotbal Club Oțelul SA, iar decizia instanței de judecată a fost de amânare până pe 21 octombrie.

În mare măsură, această decizie a fost influențată de un alt proces important pe care Oțelul îl are în derulare, cel cu Finanțele (ANAF), în care contestă decizia de impunere a unor obligații de plată pentru o sumă de aproximativ 5 milioane de euro. În acest caz, luni – 21 septembrie, Curtea de Apel București a decis o amânarea de două săptămâni pentru ca Finanțele să reanalizeze dosarul în corelanță cu recenta lege a „aminstiei fiscale”, conform administratorului special al FC Oțelul, Vlad Răpișcă.

Astfel, administratorul judiciar al FC Otelul SA a invocat în procesul de insolvență că nu poate întocmi planul de reorganizare fără un verdict în litigiul cu ANAF, pentru a se știe exact sumele cu care Oțelul este datoare.

Cei de la Oțelul își pun mari speranțe într-o decizie favorabilă în procesul cu ANAF, iar managerul sportiv Cristian Munteanu și-a exprimat convingerea că se va trece cu bine și de termenul din 21 octombrie în cazul insolvenței. „Cei care se ocupă la București de procesul de insolvență mi-au transmis ca suporterii noștri să nu-și facă griji pentru 21 octombrie, din acest punct de vedere au convingerea că lucrurile se vor rezolva, cel puțin până în primăvară. Până la găsirea unei soluții pe termen lung, important este acum prezentul. Este de nevoie de o emulație în oraș, mai mult ca oricând Galațiul să-și țină echipa în viață, să-i susțină activitatea prezentă. Simpla prezență a cât mai multor suporteri în tribună la meciuri contează mult, de la banii de pe bilete până la a demonstra potențialilor sponsori că de Oțelul este interesat un public numeros și astfel să fie interesați să vină lângă noi. Acum, mai mult ca niciodată, Oțelul are nevoie de susținerea gălățenilor”, a spus Cristian Munteanu.

„Acum, Oțelul suntem noi!”

Munteanu declara duminică că nu sunt banii necesari pentru efectuarea deplăsării la Suceava, pentru meciul de campionat de sâmbătă, iar cei mai înfocați suporteri au reacționat.

Sub deviza „Oțelul nu moare! Acum, Oțelul suntem noi!”, imediat după aflarea deciziei de miercuri de la Tribunanul București, fanii echipei roș-alb-albastre au lansat pe site-ul suporterilor o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini echipa.

Trei dintre suporteri au și anunțat depunerea a câte 100 de lei în contul Ligii Suporterilor Gălățeni. Cei care vor să continue acest gest, o pot face în contul RO19CECEGL0730RON0973645 (CEC Bank Galați).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă