FC Hermannstadt a rămas neînvinsă în actualul sezon, dar a ratat șansa să egaleze la puncte liderul Concordia, după remiza cu Viitorul Pandurii. Măldărășanu a găsit o explicație: ”Poate jucătorii mei au privit adversarii un pic de sus”

Mircea OGLINDOIU 14 Sep. 2021, 21:09 Liga 2

FC Hermannstadt a bifat a doua remiză a sezonului la Drobeta Turnu Severin, scor 1-1 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, rezultat în urma căruia încheie runda a 6-a pe locul 3 în Liga 2, la două puncte sub liderul Concordia Chiajna.

Sibienii nu reușiseră să câștige nici în precedenta deplasare, de la Metaloglobus, unde au înregistrat tot rezultatul de 1-1, la fel ca la malul Dunării.

Meciul, animat de cele două goluri marcate în zece minute

Pe ”Municipalul” severinean, prima jumătate de oră a jocului a fost una anostă, însă meciul a fost animat de golul oltenilor, izbutit, în minutul 32, de Răzvan Vulpe, care a reluat din voleu, de pe linia careului mic, balonul centrat din stânga de Dulca. Avantajul gazdelor a durat doar 10 minute, Valentin Buhăcianu reușind să egaleze cu un șut puternic, din 10 metri central.

Sibienii au dominat partea secundă, dar Petrescu (57), Opruț (76), Alhassan (78, 79), Lungu (86), Popescu (90) și Năstăsie (90+2) au fost lipsiți de inspirație la finalizare. În prelungiri, și columbianul echipei oltene, Felipe Acosta, a avut o oportunitatea golului, dar a reluat balonul, cu capul, pe lângă poartă. S-a încheiat 1-1, scor prin care FC Hermannstadt a ratat șansa să egaleze la puncte liderul Concordia Chiajna.

Marius Măldărășanu: ”E totuși un punct care se contorizează”

La finalul partidei, antrenorul Marius Mădărășanu crede că elevii săi au subestimat adversarii, de care îi despărțeau nu mai puțin de 11 puncte, ecart care s-a menținut și după acest joc. Viitorul Pandurii se putea lăuda doar cu două remize în precedentele cinci etape.

”Eu știu că toate meciurile sunt foarte grele. Am întâlnit o echipă foarte bine organizată defensiv, noi am făcut poate cea mai slabă repriză a noastră din acest sezon, am început foarte moi, nu am avut ritm și am interpretat unele faze greșit. Era normal să forțăm în partea secundă, au apărut și ocaziile, dar, din păcate, nu am marcat și nu am reușit să luăm toate punctele, care erau foarte bune, fiindcă rămâneam sus, la egalitate cu Chiajna. E un totuși un punct care se contorizează, dar voiam mai mult. Poate și locul lor din clasament a făcut ca jucătorii mei să privească adversarii un pic de sus, deși le-am spus toată săptămâna că Viitorul are jucători de calitate. Ne-au surprins, a venit acea centrare și lipsă de marcaj, dar mă bucur că am reușit să revenim repede și am egalat. Deocamată suferim mult la finalizare”, a afirmat Măldărășanu.

Opruț e și el conștient de lipsa de concentrare la finalizare

Și Raul Opruț, autor a unei ocazii bune de gol pentru sibieni, în minutul 76, a pus remiza pe seama lipsei de concentrare la finalizare a echipei sale.

”A fost un meci pe care l-am dominat. Am început prima repriză mai prost, după care, părerea mea, am făcut o a doua repriză foarte bună. Din păcate, am avut multe șuturi, dar toate peste, pe lângă. Nu am fost concentrați la finalizare. Doar asta ne-a împiedicat să nu câștigăm astăzi. Sigur ne revanșăm cu Brăila. Fiecare meci îl jucăm la victorie, cum s-a văzut și astăzi. Din păcate, am făcut un egal, e un punct și sperăm să batem pe Brăila”, a spus Opruț, care s-a mai remarcat în acest meci cu un cartonaș galben primit într-un duel avut în minutul 65 cu Răzvan Vulpe, fază la care putea fi chiar eliminat, fiindcă a răspuns ținerii de mână a adversarului cu o reacție nervoasă, cu un cot aplicat în spatele lui Vulpe.

FC Hermannstadt, pe locul 3 în Liga 2, la două puncte de liderul Concordia

Cu 14 puncte, dintr-un maxim de 18, FC Hermannstadt ocupă locul 3 în Liga 2, la două puncte de Concordia Chiajna și la unul de Petrolul, iar etapa viitoare, a 7-a, joacă la Mediaș cu Dacia Unirea Brăila (locul 18, 2 puncte), o altă echipă aflată în subsolul clasamentului.

  • FC Hermannstadt în remiza cu Viitorul Pandurii: I. Pop – Pantea, Antoche, I. Stoica, Opruț – Alhassan (Andr. Lungu 80′), Mino Sota – Balaure (I. Năstăsie 58′), P. Petrescu (cpt.)(Buzan 80′), Al. Oroian (C. Popescu 58′) – Buhăcianu (Plazonja 58′). Rezerve neutilizate: Muțiu – Bejan, Tomșa, Issah.

Declațiile oferite de Raul Opruț și Marius Măldărășanu, după Viitorul Pandurii – FC Hermannstadt 1-1:

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto
Video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-si-fc-hermannstadt-joaca-in-ultimul-meci-al-etapei-a-6-a-a-ligii-2-sibienii-pot-trece-pe-locul-1-19200815

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-primele-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-doua-jocuri-sunt-stabilite-tot-astazi-intr-unul-urmand-sa-evolueze-liderul-steaua-19200027

Mircea OGLINDOIU 14 Sep. 2021, 21:09 Liga 2
Pe aceeași temă