FC Farul rămâne deocamdată în viață! Nedelcu continuă

Marius ANGHEL 13 Aug. 2013, 16:30 Liga 2

Ziua de ieri a mai adus o brumă de speranță în sufletele suporterilor Farului, ale jucătorilor și ale tuturor celor de la club, greu încercați în ultima perioadă de incertitudinea care a domnit la gruparea din str. Primăverii. Patronul Giani Nedelcu a decis să continue la club, dar situația e una de avarie. Totul se va decide la începutul lunii viitoare, când trebuie achitată insolvența, iar apoi se va soluționa acțiunea prin care Tribunalul Constanța a dispus demararea procedurii falimentului la Farul. Nedelcu a spus că nu poate plăti singur insolvența, sperând să obțină însă un ajutor financiar.

Jucătorii nu s-au antrenat

Sosiți la club în jurul orei 16.00, jucătorii nu s-au dezechipat, pentru a ieși la antrenament, ci au hotărât să-l aștepte pe patron, pentru ca acesta să le spună ce se va întâmpla cu clubul, dacă se va închide sau nu. La stadion au sosit și mai mulți suporteri, dornici de noutăți. Zvonul care prindea un contur tot mai mare era că Giani Nedelcu va anunța că se va retrage de la club, care își va da astfel duhul. Într-un târziu, patronul a sosit și a intrat în ședință cu președintele Neculai Tănasă și cu antrenorul Ion Răuță. La finele întrevederii, în fața presei și a suporterilor, convocați în sala de conferințe, Giani Nedelcu a anunțat că a hotărât să continue, deși nu a primit hârtie de la fostul finanțator Gheorghe Bosînceanu, prin care acesta să renunțe la datoria de peste 9 milioane de euro pe care o are clubul la el.

În discuțiile cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța, Bosînceanu a dat asigurări verbale că nu va executa clubul, iar Nedelcu a spus că, dacă se va întâmpla totuși așa, se va retrage definitiv de la Farul. Patronul Farului a arătat că poate suporta activitatea curentă a clubului, dar la insolvență, care are termen scadent la începutul lunii viitoare, e o problemă, întrucât nu o poate susține singur. Iar dacă Farul dă greș și nu plătește, va fi declarat falimentul.

„Nu știu dacă pot trece peste acest hop”

„Am stabilit să continuăm. Azi (n.r. – ieri) sau mâine (n.r. – astăzi), le achităm jucătorilor din salarii. În clipa când Gheorghe Bosînceanu încearcă să execute clubul, nu mai continuăm. Singura problemă e insolvența, pe data de 7 septembrie. Eu pot susține, din surse proprii, doar activitatea curentă a clubului, insolvența mă depășește. Sperăm însă ca până atunci să vină cineva alături de noi și să ne sprijine din acest punct de vedere. Sunt în discuții cu cineva. Dacă, însă, nu va veni nimeni până atunci alături de mine, va fi foarte greu de trecut peste acest hop. Trebuie rezolvată și activitatea curentă și nu putem alege între ea și insolvență. Oamenii ăștia au și ei familii și au nevoie de bani. În continuare, voi fi singurul finanțator, măcar în perioada următoare, dar m-am obișnuit cu această postură. Deocamdată, e o situație de avarie, cât să nu moară clubul. Să nu ne facem mari speranțe. Am spus și o repet. Pe 7 septembrie e un hop peste care nu știu dacă pot trece. Fac eforturi, dar e foarte greu. Din ce știu, echipa a fost înscrisă în Liga a 2-a, dar va fi o problemă dacă, în septembrie, se va declara falimentul. În această situație, nu vom mai avea dreptul să participăm în competiție”, a declarat Giani Nedelcu.

Antrenor va fi Ion Răuță

Patronul Farului a mai spus că antrenor va rămâne Ion Răuță, iar în perioada următoare oficialii Farului se vor preocupa de încheierea contractelor cu jucătorii. Antrenamentele se vor relua de astăzi, Nedelcu spunând că ar fi vrut ca pregătirea să înceapă de ieri, însă a întârziat la întâlnirea cu jucătorii și aceștia nu au mai ieșit pe teren. Echipa nu va mai efectua cantonament centralizat, patronul spunând că banii pentru acesta urmează a fi dirijați către plata salariilor.

„Discutăm în continuare cu oamenii Consiliul Județean. Ei ar veni ieri, nu mâine. Dar, din cauza acelei hârtii, nu au voie legal să se implice. Dacă ar fi venit, lucrurile s-ar fi schimbat foarte mult în bine. Nu au voie să preia o datorie de la o persoană fizică sau juridică. Oricine vine e binevenit, chiar să preia și majoritatea în club. Dar nu cred că va veni cineva majoritar să preia pleașca asta. Suporterii mi-au cerut: Giani, vinde și pleacă, dar nu a venit nimeni. Aș fi plecat, dar cui să-i vând?”, a mai spus Nedelcu.

De ce a continuat

Patronul Farului a dezvăluit că a decis să continue la gruparea constănțeană din trei motive: situația grea de la club, greva foamei în care au intrat suporterii și vorbele unei „persoane importante”. „Eu nu voiam să mai continui, dar, văzând ce se întâmplă și greva foamei în care au intrat suporterii, azi (n.n. – ieri) m-am hotărât să aduc bani la club. Am ținut permanent legătura cu cei de la stadion, care m-au informat despre situația băieților din galerie intrați în grevă. Am aflat astfel că Sorin Mihăilescu a avut glicemia 75 și că i-a fost foarte rău. A fost în joc sănătatea unui om. Are și el copii, familie. S-a zburlit pielea pe mine când am auzit. Când am luat decizia de a rămâne la club, a contat și aceasta. Apoi, am continuat și datorită unei persoane importante, căreia nu îi dau numele. Nu am discutat direct cu dânsul, ci cu alte persoane, și, din ce am înțeles, nu ar dori să se închidă clubul. A contat foarte mult și ce a spus persoana respectivă”, a dezvăluit Giani Nedelcu.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 13 Aug. 2013, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă