FC Brașov, mult prea temătoare cu Steaua! Ilie Stan: ”Adversarul simte neîncrederea, profită și vine peste tine. Îmi pare rău de efortul jucătorilor”

Adi MARICA 24 Sep. 2021, 22:02 Liga 2

FC Brașov a pierdut cu 1-0 meciul cu Steaua, disputat vineri pe stadionul Tineretului, în deschiderea etapei a 8-a a Ligii 2. Golul victoriei bucureștenilor a fost marcat de Remus Chipirliu în minutul 56.

Ștefan Pacionel a avut ocazia primei reprize, brașovenii l-au încercat pe Bălbărău de la distanță

Steliștii au dominat startul meciului, însă fără să-și creeze ocazii la poarta lui Gârniță. Brașovenii au prins curaj, iar Roșu, cel mai activ jucător din prima repriză, și Leonte au încercat să-l surprindă pe Bălbărău cu șuturi de la marginea careului, fără succes însă. Finalul reprizei le-a aparținut elevilor lui Daniel Oprița. Ștefan Pacionel a ratat ocazia primei reprize, cu o lovitura de cap din 6 metri la care Gârniță a avut o parada de zile mari. Adi Popa, Călințaru și Chipirliu nu au găsit spațiul porții gazdelor din situații favorabile, în timp ce Vasile Constantin a șutat puternic de la circa 30 de metri, însă mingea s-a dus peste transversală.

Remus Chipirliu, decisiv pentru Steaua la Brașov

Echipa lui Oprița a început mai bine și partea secundă, dar Dumbravă a respins din fața porții o lovitură liberă bine executată de Adi Popa, după care Gârniță a intervenit excelent la șutul lui Huiban din 10 metri.

Dominarea Stelei s-a concretizat și pe tabelă în minutul 56, atunci când Chipirliu, servit ideal de Huiban, a îndeplinit o simplă formalitate. Brașovenii au reacționat prin Sabău (71) și Mihalcea (72) nu au fost inspirați la finalizare.

Pe final, elevii lui Ilie Stan au presat, însă nu au găsit drumul spre gol.

Steaua s-a impus la Brașov, în primul rând datorită valorii individuale a jucătorilor lui Daniel Oprița. De cealaltă parte, brașovenii au avut atitudine, însă au fost mult prea temători în multe momente ale jocului.

Ilie Stan: ”Măcar pentru efortul depus de jucători am fi meritat un punct”

Ilie Stan spune că jucătorii săi au nevoie de mai multă personalitate în astfel de meciuri cu echipe puternice.

”Îmi pare rău de efortul jucătorilor, dar este clar că a fost diferența de calitate a jucătorilor Stelei. Chiar le-am spus jucătorilor înainte de meci că vom pierde doar dacă vom face greșeli sau pe calitatea lor individuală, și așa s-a întâmplat. Măcar pentru efortul depus de jucători am fi meritat un punct.

Teama vine și din cauza greșelilor individuale. Adversarul simte neîncrederea, profită și vine peste tine. Jucători de calitate ca Remus Chipirliu, unul dintre cei mai buni jucători din Liga a 2-a, sau Huiban au făcut faza golului. Este clar că avem nevoie de mai multă personalitate și încredere. Dacă nu se întâmpla acea greșeală, eu spun că nu pierdeam jocul de azi. Este o creștere în joc, dar este nevoie de răbdare”, a spus Ilie Stan.

  • FC Brașov în meciul cu Steaua: Gârniță – M. Burlacu, Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă – Leonte, Vas. Constantin (Negrean 72′) – H. Popa (cpt.)(Vl. Mihalcea 52′), Rz. Iorga (Mitroi 72′), Iul. Roșu (El Azzouzi 83′) – Iurcu (M. Codrea 83′). Rezerve neutilizate: D. Mutu – Vasiu, Sburlea, Andr. Lascu.

Stan cere în continuare timp și răbdare: ”Construim, ce să facem, să ne dăm la o parte?”

Antrenorul buzoian a recunoscut că echipa sa nu trece prin momente bune și continuă să spună că are nevoie de timp pentru a crea ceea ce se dorește la Brașov.

”Avem un parcurs sub așteptări pentru faptul că noi am început foarte târziu pregătirea. Au ieșit actele foarte târziu. Am avut emoții, dacă nu ieșeau. Normal că mi-a fost greu să aduc jucători. Am luat din ce au crezut în mine și au venit pentru mine majoritatea, fără salarii cine știe ce mari. Aveam cinci-șase jucători pe listă pe care voiam să-i aduc, să facă diferența, dar nu am reușit să-i aduc, fiindcă au semnat cu alte echipe. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, ei încearcă, le trebuie timp.

(n.r. – Dacă cei din conducerea clubului au răbdare) Construim, ce să facem, să ne dăm la o parte? Avem un proiect pe trei ani de zile. Și dacă ne gândim la un proiect de trei ani de zile, atunci trebuie să o luăm din aproape în aproape. Da? Un proiect nu se face imediat, după două zile, da? Știm foarte bine, vorba lui Ionuț Chirilă, o echipă se vede după șase-șapte luni de zile. Da? Acești jucători de la Steaua joacă de atâția ani împreună, au supercondiții, dar au și o galerie care îi susțin extraordinar de mult și practic este al 12-lea jucător”, a mai Ilie Stan.

La meciul de pe Tineretului au asistat 1400 de spectatori, dintre care circa 400 au făcut parte din galeria Stelei.

FC Brașov rămâne cu 9 puncte după opt etape și momentan se află pe locul 13, la egalitate cu Poli Iași și Ripensia, care au golaveraj mai bun. În runda următoare, a 8-a, echipa lui Ilie Stan joacă în deplasare la Astra (locul 20, cu -6 puncte), la 2 octombrie, de la ora 11:00.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto) și Bogdan Bălaș (Sport Pictures)

Adi MARICA 24 Sep. 2021, 22:02 Liga 2
Pe aceeași temă