FC Brașov, la prima victorie în Liga 2! Horia Popa, decisiv pe final, din penalty. Ilie Stan: ”Suntem cam la 20 la sută din ceea ce vreau eu”

Adi MARICA 28 Aug. 2021, 22:40 Liga 2

FC Brașov a avut de așteptat cinci etape în Liga 2 pentru a obține prima victorie în acest sezon. Sâmbătă, echipa antrenată de Ilie Stan a câștigat meciul de pe teren propriu cu Unirea Dej, scor 1-0, prin golul marcat de Horia Popa în minutul 85, din penalty.

Căpitanul Horia Popa i-a adus Brașovului prima victorie în Liga 2

Elevii lui Ilie Stan au început în forță meciul desfășurat pe stadionul Tineretului, iar, în minutul 2, Codrea a ratat o ocazie uriașă de a deschide scorul, dar un fundaș al dejenilor a respins de pe linia porții în bară! Apoi, Ciopo a cerut penalty după un duel în careu cu Rus, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Oaspeții au reușit sa echilibreze jocul, au avut și o ocazie de a marca prin golgheterul Alexandru Pop, după care finalul primei reprize a aparținut brașovenilor, iar Codrea și Ciopo nu au fost inspirați la finalizare.

Iurcu și Leonte au avut primele ocazii ale părții secunde, în timp ce oaspeții au fost periculoși pe contraatac prin Chira, în două rânduri. Cheles, la debutul său pentru FC Brașov, a ratat o ocazie uriașă în minutul 77, atunci când un fundaș advers a respins de pe linia porții!

Faza care avea să decidă meciul s-a petrecut în minutul 85. Atunci, Horia Popa a reușit golul victoriei dintr-un penalty acordat pentru un fault al lui Rus asupra Dumbravă. Rus a primit și al doilea galben și a fost eliminat.

S-a terminat 1-0 pentru FC Brașov, care obține, astfel, primul succes din acest sezon al Ligii 2, după ce, anterior, înregistrase trei remize (2-2 cu Viitorul Pandurii, 0-0 la Dacia Unirea Brăila și 1-1 la Ripensia) și o înfrângere (0-6 acasă cu Unirea Slobozia).

Ilie Stan, după prima victorie în campionat cu FC Brașov: ”În scurt timp vom arăta mult mai bine”

La finalul jocului, Ilie Stan a părut extenuat după toată tensiunea acumulată în ultimele zile, când a fost inclusiv pe punctul de a fi dat afară, în urma eliminării din Faza a III-a a Cupei României după meciul pierdut cu 0-1 cu SR Brașov (Liga 3).

”Pentru noi este foarte importantă această victorie. Aveam mare nevoie de ea. Succesul a venit după o evoluţie bună, în faţa unei echipe cu rezultate pozitive în ultima perioadă. Este o descătușare. Este foarte greu din cauza presiunii. Am fost mai calm ca de obicei, pentru că și eu sunt om și am limitele mele. Doar eu știu cum am trecut aceste zile după eșecul cu SR-ul, pentru că pun foarte mult suflet.

Trebuie să avem răbdare și o să vedeți că în scurt timp Brașovul va arăta mult mai bine. Un proiect se face în timp. Este greu să aduci jucători din toate colţurile ţării şi după 3 etape să joace un fotbal fantastic. Vreau să-i felicit pe jucători pentru că au arătat atitudine. Ușor, ușor, până la meciul cu Șelimbăr de peste două săptămâni, ne mai punem la punct, avem și un cantonament. Suntem cam la 20 la sută din ceea ce vreau eu. Şi eu aş vrea să trec peste grădiniţă şi să merg direct la facultate, este foarte greu. 

Chiar dacă am câștigat cu 1-0 din penalty, vreau să scot în evidență jocul echipei, am avut răbdare, ne-am păstrat organizarea și am reușit până la urmă să înscriem. Am mai avut câteva ocazii, puteam marca încă din minutul 2. Nu vreau să discut despre arbitraj, dar cred că am mai avut două lovituri de la 11 metri”, a spus Ilie Stan.

”Iliesta” mai obținuse o victorie cu FC Brașov, însă în Faza a II-a a Cupei României, cu FC Avrig (Liga 4), scor 7-2.

FC BRAŞOV – UNIREA DEJ 1-0

Horia Popa 85′ – penalty

FC Brașov: Gîrniță – M. Burlacu, Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă – Leonte, Iul. Roșu (Vl. Mihalcea 83′) – Ciopo (Cheles 58′), H. Popa (cpt.)(Ghe. Anton 89′), Iurcu – M. Codrea (Negrean 58′)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Vasiu, Lascu, D. Panait, Sburlea
Antrenor: Ilie Stan

Unirea Dej: Răilean – Al. Rus, Kereki, Roș, Burdeț – Mir. Manole (Frăsineanu 65′), Cătinean (cpt.), Al. Militaru (Chira 46′), Ad. Pop (Al. Blaj 77′) – Al. Pop (D. Pop 81′), Cocian (Vl. Bogdan 46′)
Rezerve neutilizate: R. Papp, Cl. Chindriș – Al. Papp, Ed. Meszaros
Antrenor: Dragoș Militaru
Eliminat: Alexandru Rus 84′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Tineretului (Braşov); Arbitru: Eduard Ioniță (Galaţi); Asistenți: Ionuț Traian Neacșu și Roxana Ivanov (ambii din Bucureşti); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) și Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

FC Brașov e pe locul 13, Unirea Dej, pe 14

Cu 6 puncte, FC Brașov a urcat pe locul 13, fiind la egalitate cu Ripensia, Poli Iași și CS Comunal Șelimbăr, toate având însă golaveraj mai bun. Unirea Dej, cu 5 puncte, a picat pe locul 14.

Campionatul Ligii 2 se întrerupe la fel ca Liga 1, pe perioada în care naționalele au meciuri. Se va relua peste două săptămâni, în jurul datei de 11 septembrie, când FC Brașov va avea meci la Avrig, cu CS Comunal Șelimbăr, în timp ce Unirea Dej a evoluat acasă cu Steaua.

Unirea Dej va mai avea un joc până atunci, la data de 8 septembrie, în Faza a IV-a a Cupei României, însă încă nu-și știe adversarul.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-brasov-giurgiu-avrig-si-buzau-gazdele-primelor-meciuri-care-se-disputa-astazi-u-cluj-joaca-acasa-la-sanmartin-19198050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/masacru-in-liga-2-unirea-constanta-calcata-in-picioare-de-fc-buzau-intr-un-meci-in-care-a-jucat-cu-juniorii-iar-deplasarea-s-a-facut-in-ziua-duelului-afirmatii-socante-ale-lui-dumitru-faitas-19198109

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-sincer-sau-teatral-dupa-ce-u-cluj-a-invins-in-extremis-metaloglobus-a-anuntat-ca-se-gandeste-sa-plece-am-nevoie-de-o-pauza-de-sase-sapte-zile-antren-19198132

https://liga2.prosport.ro/seria-1/resemnare-pentru-florentin-petre-dupa-esecul-daciei-unirea-cu-petrolul-noi-ne-batem-cu-cei-micuti-ii-lasam-pe-cei-mari-sa-se-lupte-intre-ei-interventie-ferma-cu-privire-la-situat-19198234

Adi MARICA 28 Aug. 2021, 22:40 Liga 2
Pe aceeași temă