Test cu liderul SuperLigii înainte de meciul oficial cu liderul Ligii 2! FC Bihor a întors scorul pe Cluj Arena, dar a pierdut întâlnirea cu ”U” Cluj

Marius ANGHEL 12 Oct. 2024, 20:49 Liga 2
Test cu liderul SuperLigii înainte de meciul oficial cu liderul Ligii 2! FC Bihor a întors scorul pe Cluj Arena, dar a pierdut întâlnirea cu ”U” Cluj

FC Bihor Oradea a avut un amical de lux în această pauză în care se află primele două ligi, pe durata acțiunilor echipelor naționale.

Nou-promovata din Liga 2 aflată pe locul 14 după primele nouă etape a întâlnit, sâmbătă după-amiază, pe Cluj Arena, liderul SuperLigii după 12 etape, Universitatea Cluj. Jocul s-a încheiat cu victoria gazdelor, a echipei lui Ioan Ovidiu Sabău, cu scorul de 3-2.

FC Bihor a revenit pe tabelă, a condus liderul SuperLigii, însă a pierdut amicalul cu ”U” Cluj

Partida de pe Cluj Arena dintre ”U” Cluj și FC Bihor s-a desfășurat fără spectatori, la ordinul gazdelor!

Franck Tchassem (22) a înscris pentru clujeni în prima repriză. Africanul care în vară a promovat în Liga 2 cu CSM Focșani, apoi a ajuns la Cluj, a fost singurul marcator din prima parte a amicalului.

La scurt timp după debutul reprizei a doua, trupa orădeană condusă de argentinianul Gustavo Aragolaza a întors scorul prin reușitele lui Gelu Gitye (54) și Luca Tincău (56), doi jucători care nu au reușit până acum să se impună în primul 11 în meciurile oficiale.

Avantajul trupei orădene a ținut până în minutul 68, când același Tchassem a înscris și a adus egalarea. Pentru ca ulterior, pe final, în minutul 85, Ovidiu Popescu să marcheze golul care a decis amicalul.

”Prima repriză a fost dominată de gazde, echipa de pe primul loc în prima ligă conducând la pauză cu scorul de 1-0, după ce Tchassem a marcat în minutul 22” și ”De notat că, dacă în prima repriză gazdele au dominat jocul, în partea a doua, orădenii au avut cele mai multe ocazii”, a scris FC Bihor în cronica partidei.

La FC Bihor au debutat și doi tineri: Arsenie Mocan şi Denis Szebeni

Gustavo Aragolaza a început jocul cu: Ionuţ Rus – Călin Jurj, Deniz Giafer, Alex Băican, Ionuţ Ban – Răzvan Gunie, David Sala – Robert Curescu, Andrei Moga (cpt.), Adrian Gîdea – Andreas Chiriţoiu.

Clubul orădean a utilizat în partea a doua a amicalului și câțiva tineri jucători aflați la debut la prima echipă. ”După pauză s-au produs câteva premiere în echipa orădeană. Astfel, portarul Arsenie Mocan şi fundaşul Denis Szebeni au debutat, cu acest prilej în formaţia roş-albastră. Ei sunt doi tineri talentaţi fotbalişti ai Centrului de Copii şi Juniori de la FC Bihor, ambii născuţi în anul 2008 şi componenţi ai formaţiei de juniori U17, condusă de antrenorul Adrian Sorin Todea, echipă care domină seria din care face parte în cadrul Campionatului Naţional”, a informat FC Bihor.

În partea a doua a meciului, pentru divizionara secundă au mai jucat Radu Bob, Arsene Mocan – Loren Ioviţă, Denis Szebeni, Ioan Filip, Ricardo Farcaş, Gelu Adrian Gitye, Albert Stahl, Luca Tincău şi Sergiu Jurj.

Ioan Ovidiu Sabău i-a utilizat la ”U” Cluj pe: Gorcea – D. Oancea, Bg. Mitrea, Van der Werff (Vl. Lambru 80), Daniel Lasure, Gab. Simion (Tchassem 65), Ov. Bic (Ov. Popescu 46), D. Nistor (D. Codrea 46), Tchassem (Oaidă 46), Berto, Thiam.

Meciul cu liderul Ligii 2 pentru FC Bihor, în etapa 10

Pentru FC Bihor, clasată pe locul 14 în Liga 2, cu 11 puncte, urmează meciul oficial cu liderul FK Miercurea Ciuc (locul 1, 25 puncte), din cadrul etapei a 10-a, programat duminică, de la ora 11:30, la Oradea.

De partea cealaltă, ”U” Cluj, lider în SuperLigă cu 23 de puncte, urmează partida cu SC Oțelul Galați (locul 3, 19 puncte și un meci în minus), stabilită pentru vineri, de la ora 21:00, pe Cluj Arena, în etapa a 13-a.

Foto: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 12 Oct. 2024, 20:49 Liga 2
Pe aceeași temă