Farul n-a câștigat în ultimele două etape, dar Ianis Zicu e mulțumit de echipă: ”Suntem bine”. Reacția antrenorului după 2-2 cu SCM Gloria Buzău

Răzvan STÎNGĂ 20 Sep. 2020, 12:46 Liga 2

Farul a început perfect campionatul, cu două victorii în primele două etape, dar în următoarele două runde victoria nu a mai venit. După 1-2 cu ASU Politehnica în etapa a treia, sâmbătă, constănțenii au făcut 2-2 pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău, lucru de care antrenorul Ianis Zicu nu a fost deloc mulțumit. Farul a condus cu 2-0, dar în cele din urmă a fost egalată. Mai mult, în ultima jumătate de oră a fost și în superioritate numerică, dar nu a mai marcat.

  • Farul a punctat prin Alexandru Stoica (6) și autogolul lui Dragoș Huiban (16), în timp ce SCM Gloria Buzău a revenit prin Constantin Stoica (45 și 55- penalty). Din minutul 63, Farul a avut un om în plus, după eliminarea lui Marius Ioniță.

Ianis Zicu: ”Din păcate, nu am reușit să marcăm golul al treilea când ei au rămas în 10”

Ianis Zicu nu se aștepta ca Farul să nu câștige partida cu Buzău. Crede că o fază petrecută în prima repriză ar fi lămurit total soarta duelului, dacă jucătorii lui ar fi făcut 3-0. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar oaspeții au redus din diferență pe finalul primei reprize. Golul încasat, a punctat antrenorul la interviurile de la finalul meciului, a contat foarte mult la moralul elevilor săi.

”Un egal care mă nemulțumește în acest moment, dacă mă gândesc că a fost 2-0 pentru noi, am fost echipa periculoasă și puteam face 3-0 până la pauză. Din păcate, a apărut acea greșeală a lui Udeanu și lucrurile s-au schimbat. Era normal ca a doua repriză jucătorii mei să fie un pic timorați. Psihologic, când primești un asemenea gol nu poți să nu fii afectat. Din păcate, nu am reușit să marcăm golul al treilea când ei au rămas în 10. Și noi am rezistat acasă cu Bacău și nu am primit gol. Astăzi, Buzăul a reușit să reziste și să obțină acest punct. Până la urmă, cred că nu este un rezultat care ne dezavantajează total, dar suntem dezamăgiți. Ținem sub noi o echipă foarte bună a Buzăului.

Față de anul trecut, când am pierdut cu 2-0 la ei, fără să avem un corner sau vreo ocazie, cred că este o creștere semnaficativă. Am avut ocazii, am reușit să marcăm două goluri, am reușit să conducem partida în mare parte și cred eu că este un lucru bun.

La pauză, Stoica a avut o problemă, mi-a spus și a trebuit să schimb. Și la schimbări, suntem condiționați de regulile cu under 20, cele două modificări trebuie să le facem calculat. Altfel, puteam să fiu mai ofensiv, dacă puteam să schimb fără să fie această regulă”, a declarat Ianis Zicu pentru FC Farul Constanța.

Ianis Zicu: ”După patru etape, eu spun că suntem bine, ținând cont de meciurile dificile pe care le-am avut” 

La o analiză a primelor patru etape, Ianis Zicu este mulțumit de început. Cele șapte puncte acumulate îl mulțumesc și este încrezător că Farul poate ajunge în play-off-ul Ligii 2, după care să se lupte la promovarea în Liga 1.

Este un campionat foarte echilibrat, dacă ne uităm pe clasament, toate echipele sunt apropiate. În orice moment poți să cobori sau să te apropii de primele trei locuri. Este important să menținem acest pas, să facem puncte cât mai multe ca să ne putem bate până în ultima etapă a campionatului pentru accederea în play-off. După patru etape, eu spun că suntem bine, ținând cont de meciurile dificile pe care le-am avut.

Am jucat cu Petrolul, pe care foarte puține echipe o să reușească să o învingă, am jucat cu Buzău, neînvinsă de 10 meciuri în Liga a 2-a, incluzându-l și pe acesta, am jucat la Timișoara, care nu primește goluri aproape deloc, și astăzi a făcut 0-0 la Reșița. Am întâlnit trei adversari foarte dificili. Să sperăm că următoarele etape ne vor aduce mai multe puncte și vom reuși să legăm 2-3 victorii pentru a rămâne în față”, a mai declarat Ianis Zicu.

Farul are următorul meci, din etapa a cincea, în deplasare, cu Unirea Slobozia. Duelul este programat sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Daniel Ciuc Sorin (Sport Pictures) și FC Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-resita-e-un-prim-episod-din-derby-urile-banatului-la-mioveni-si-constanta-sunt-partide-puternice-19148567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-luput-si-a-dat-demisia-de-la-aerostar-bacau-esecul-cu-ripensia-al-patrulea-la-rand-in-acest-debut-de-sezon-l-a-determinat-sa-ia-aceasta-decizie-19148781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-fc-u-craiova-de-la-ora-1230-echipa-lui-nicolo-napoli-poate-urca-pe-locul-1-19148791

Răzvan STÎNGĂ 20 Sep. 2020, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă