Familia Pozzo pune mâna pe Rapid. Italienii mai dețin trei echipe de fotbal: Udinese, Granada și Watford. Reacția lui Zamfir

Marius ANGHEL 01 Jul. 2014, 12:51 Liga 2
Familia Pozzo pune mâna pe Rapid.** Italienii mai dețin trei echipe de fotbal: Udinese, Granada și Watford. Reacția lui Zamfir

UPDATE: Adrian Zamfir a comentat situația clubului Rapid după ce formația giuleșteană a primit acceptul de a juca în Liga 1 și a precizat că nu se pune problema schimbării lui Viorel Moldovan,

„M-am bucurat foarte tare de decizia TAS, dar mi s-a părut și normal să se întâmple așa. Eu am discutat și patronii de cluburi din România și nu li s-a cerut nicio garanție extra. Nu se pune problema unui antrenor străin, toți au fost bucuroși de Viorel Moldovan și sperăm să rămână în continuare”, a declarat Adrian Zamfir la Sport.ro


Giampaolo Pozzo e un om de afaceri italian care a investit masiv în fotbal începând cu 1986

Lucrurile se mișcă destul de repede pentru Rapid. După ce luni a primit un răspuns favorabil de la TAS și va putea, astfel, evolua fără probleme în Liga 1, clubul giuleștean și-a găsit și un nou patron. Cel puțin așa susține Renzo Rossi, fostul colaborator al lui Cristiano Bergodi atunci când tehnicianul italian s-a aflat pe banca acestei echipe în 2007.

„Nu pot să vă dau numele, dar pot să confirm că domnul Zamfir (n.r. – Adrian Zamfir) a semnat un precontract cu o persoană din străinătate pentru a vinde clubul. Da, persoana respectivă e din Italia. S-au întâlnit, au vorbit și au semnat precontractul. Trebuia să așteptăm răspunsul de la TAS, ca să vedem cum merg lucrurile mai departe. Numele nu pot să-l divulg pentru că, știți cum e, până nu vezi negru pe alb și ștampilat, nu există afacere încheiată. Pot să vă spun doar că persoana care va prelua pe Rapid are experiență în domeniu, deține cluburi așa că echipa nu intră pe mâinile unui necunoscător al fenomenului”, a declarat Renzo Rossi pentru www.prosport.ro.

La rândul său, Adrian Zamfir a confirmat: „Am semnat un precontract de vânzare al Rapidului către noul finanțator. Când se va finaliza totul vom face public numele noului patron într-o conferință de presă”.

Italianul s-a întâlnit ieri cu Zamfir, Cristescu și cu administratorul judiciar, Cristina Andronache.

Bergodi va fi noul antrenor dacă Rapid va fi luat de italieni

ProSport a încercat să afle numele misteriosului patron italian și, deși nu se confirmă oficial, toate indiciile conduc către Giampaolo Pozzo, un businessman care mai deține trei cluburi de fotbal în Europa, Udinese (Italia), Granada (Spania) și Watford (Anglia). Familia Pozzo a cumpărat echipa Udinese în 1986, pe Granada în 2009 și pe Watford în 2012.

După cum spunea și Renzo Rossi, totul stă acum în mâiniile lui Adrian Zamfir. Conform datelor înregistrate în Oficiul Național al Registrului Comerțului, Zamfir deține clubul Rapid, cu o cotă de participare de 99,72%, iar o altă persoană care are procente e Jean Valvis cu doar 0,03%. Restul de acțiuni, cotă de 0.25% e deținut de Fotbal Club Rapid în calitate de persoană juridică.

În cazul în care Rapid va fi preluat de către omul de afaceri italian, foarte probabil, noul antrenor al alb-vișiniilor va fi Cristiano Bergodi, ultima oară la Brescia, echipă cu care și-a terminat contractul luna trecută.

Și Moggi a vrut să cumpere Dinamo, dar Negoiță a refuzat. Deocamdată

Din informațiile deținute de ProSport, Rapid nu e singurul club din țara noastră căruia i-au dat târcoale italienii. Fostul președinte al lui Juventus Torino, Luciano Moggi a intenționat să cumpere echipa Dinamo, împreună cu fiul său, Alessandro, și cu fostul internațional al lui AC Milan, Gennaro Gattuso. Acesta este și motivul pentru care Moggi s-a aflat în România în urmă cu câteva săptămâni. După ce a fost implicat în scandalul Calciopoli, fostul conducător al lui Juventus nu mai are voie să activeze în fotbal în țara sa și caută un club din estul Europei pentru a reveni în fenomen. Cel care l-a pus în legătură pe Moggi cu Negoiță e Adrian Mutu, care la rândul său a fost impresariat de Alessandro Moggi, fiul lui Luciano. Până la urmă, Negoiță n-a ajuns la un acord cu italienii, ceea ce l-a determinat pe Gattuso să semneze cu OFI Creta.

Articol scris de Florin MARIAN

Marius ANGHEL 01 Jul. 2014, 12:51 Liga 2
Pe aceeași temă