EXCLUSIV | Ripensia, aproape de o despărțire iminentă de Alexandru Pelici. Președintele: ”Am nevoie de un Arsene Wenger, de un constructor”

Anda DELIU 30 May. 2020, 09:02 Liga 2
EXCLUSIV | Ripensia, aproape de o despărțire iminentă de Alexandru Pelici. Președintele: ”Am nevoie de un Arsene Wenger, de un constructor”

Ripensia Timișoara e pe cale să se despartă de Alexandru Pelici, după ce antrenorul și președintele nu par să se înțeleagă la contract. Tehnicianul e la final de înțelegere, iar Dumitru Mihu i-a propus o prelungire pe trei ani, un proiect bazat pe creșterea de jucători. ”Pelicanul” ar dori însă ceva mai mult, și aici intervine ”fractura”.

Informația ne-a parvenit dintr-o sursă foarte sigură din fotbalul timișorean, care ne-a spus fără dubii că Alexandru Pelici este plecat de la Ripensia.

După câteva apeluri, am reușit să obținem punctul de vedere al tehicianului. Pelici nu a spus foarte clar că pleacă. ”Contractul meu expiră. Președintele mi-a propus o altă înțelegere, urmează să dau un răspuns mâine-poimâne. Zilele acestea trebuie să mă hotărăsc. Eu aș vrea și performanță. Rămâne să dau un răspuns”, a spus, vineri noapte, Alexandru Pelici pentru Liga2.ro.

Teoretic, am fi așteptat ca antrenorul să ia o decizie, dar cursul documentării informației s-a schimbat.

Mihu vrea un proiect bazat pe creșterea juniorilor!

Am reprodus doar sintetic discuția, întrucât am fi așteptat ziua deciziei tehnicianului, dacă nu am fi fost apelați și de Dumitru Mihu, care inițial nu a răspuns apelurilor telefonice, iar apoi ne-a dat o declarație mult mai fără dubii asupra a ceea ce se întâmplă.

”I-am propus lui Alexandru Pelici un contract pe trei ani. Eu vreau ca obiectivul nostru să fie creștere de jucători autohtoni, pe care să îi vindem, care să producă plus valoare. Așa este normal, pentru că Ripensia nu e un club care trăiește din bani publici. Domnul Pelici vrea altceva, este un antrenor de valoare, care e normal să vrea și performanță. Cel mai probabil, ne vom despărți”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Ripensia caută un Arsene Wenger!

În condițiile în care despărțirea pare inevitabilă, deoarece Mihu vrea creștere tinerilor, iar Pelici, probabil, promovarea, se pune întrebarea ce antrenor va urma.

Președintele spune că vrea un om care să construiască. ”Am nevoie de un Arsene Wenger, de un constructor. De doi ani îl tot caut”, ne-a mai spus Mihu.

Pelici, poate spre Reșița?

Sursele din fotbalul timișorean și deopotrivă reșițean spun că sunt șanse mari ca Pelici să meargă la CSM Reșița, echipă rămasă fără antrenor după plecarea lui Dorinel Munteanu.

Cristian Bobar, managerul reșițenilor, nu a confirmat sosira timișoreanului când l-am apelat telefonic. Motivul e legat de faptul că clubul din Valea Domanului mai analizează și alte variante.

Anda DELIU 30 May. 2020, 09:02 Liga 2
Pe aceeași temă