Eugen Beza, adversarul Hermannstadtului în derby-ul Sibiului: ”Acum sunt la Șelimbăr, foarte fericit!” Ce spune despre salariile de la cele două cluburi

Ovidiu BOICA 22 Oct. 2021, 21:41 Liga 2
Eugen Beza, adversarul Hermannstadtului în derby-ul Sibiului: ”Acum sunt la Șelimbăr, foarte fericit!” Ce spune despre salariile de la cele două cluburi

Antrenorul nou-promovatei CS Comunal Șelimbăr, Eugen Beza, a recunoscut înaintea derby-ului județean cu FC Hermannstadt că acesta este unul aparte în ceea ce-l privește, având în vedere că jucătorii săi actuali o vor întâlni pe fosta sa echipă, de care s-a despărțit în vară, după retrogradarea din Liga 1.

”E clar că este o partidă specială, pentru că voi juca împotriva clubului unde m-am format ca antrenor”, a declarat Eugen Beza, antrenorul echipei din Șelimbăr, înaintea meciului cu gruparea sibiană FC Hermannstadt, programat sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 12:30, la Mediaș.

Eugen Beza, înaintea meciului cu FC Hermannstadt: ”Din punct de vedere emoțional, e un meci special”

Eugen Beza a petrecut mai multe sezoane pe banca celor de la FC Hermannstadt, club de care s-a despărțit la finalul sezonului precedent, odată cu retrogradarea în Liga 2.

”Voi avea adversari jucători cu care am lucrat de foarte mult timp, jucători cu care am fost coleg, i-am avut după aceea ca și antrenor. E clar că, din punct de vedere emoțional, e un meci special, dar lucrurile stau total diferit. Sunt la CSC Șelimbăr, sunt foarte fericit, mă simt bine și voi face tot posibilul să câștigăm acest joc. Va fi un alt joc, cu altă istorie, FC Hermannstadt este o echipă foarte valoroasă pentru Liga 2. Din punctul meu de vedere, cred că este cea mai valoroasă echipă individual, luați jucătorii în parte. Va fi un meci foarte, foarte greu. Am trăit momente speciale la Hermannstadt. Am promovat, în calitate de antrenor principal, echipa de la Liga 3 la Liga 2. În calitate de antrenor secund, am promovat la Liga 1, am jucat finala Cupei României, am trăit momente deosebite, dar, din păcate, finalul a fost dramatic. Normal că sunt urme emoționale pentru mine, dar nu are legătură cu această partidă. S-au schimbat foarte multe. Am luat-o pe drumul meu cu meseria de antrenor. Nu am remușcări din punct de vedere al tratamentului de care am avut parte la final. Gândesc ca un antrenor și voi face tot posibilul să motivez jucătorii din punct de vedere fotbalistic, nu am absolut nimic de împărțit cu cei de la FC Hermannstadt. După meciul cu noi chiar le urez baftă, să reușească să promoveze”, a spus Beza.

”La FC Hermannstadt, jucătorii nu au fost plătiți și 4 luni. Aici, la Șelimbăr, e liniște!”

Eugen Beza a vorbit și despre situațiile diferite cu care s-a confruntat în ultima perioadă, atât la conducerea tehnică a celor de la FC Hermannstadt, cât și la CS Comunal Șelimbăr. Antrenorul sibian a spus că, în vreme ce, la gruparea de pe ”Municipal”, existau întârzieri și de patru luni ale salariilor, la formația din Șelimbăr, din acest punct de vedere, lucrurile stau cu totul altfel.

”Am trăit ambele situații, în care jucătorii n-au fost plătiți, e foarte greu de lucrat cu ei și e de înțeles, pentru că au fost la Hermannstadt, în ultimul timp, și patru luni în care jucătorii nu au fost plătiți. Aici (n.r. – la CS Comunal Șelimbăr), lucrurile stau invers, deocamdată lucrurile sunt bine din punctul ăsta de vedere, avem parte de tot ce avem nevoie, jucătorii – din punctul ăsta de vedere – sunt fericiți, dar au și o responsabilitate mare, pentru că întotdeauna trebuie să întorci un serviciu prin prestația ta, prin devotamentul tău, dar nu în ultimul rând rezultatele contează”, a adăugat Beza.

”Sperăm să le provocăm prima înfrângere”

Unul dintre jucătorii Șelimbărului care a îmbrăcat, în trecut, tricoul celor de la FC Hermannstadt, Adrian Cîrstean, așteaptă cu interes jocul de la Mediaș.

”O partidă destul de importantă, o partidă grea, cu o echipă bună, cu antrenor bun, dar sperăm să le provocăm noi prima înfrângere”, a spus atacantul utilizat în toate cele zece meciuri din acest sezon, însă care n-a înscris niciun gol.

La rândul său, Ion Cărăruș crede că meciul cu FC Hermannstadt va fi unul ”pe care toată lumea o să-l privească cu atenție”.

”Cred că va o partidă foarte interesantă, un prim derby al acestui județ. Cred că toată lumea o să-l privească cu atenție. Sperăm să facem un meci bun și să-l câștigăm. M-am acomodat foarte bine, oamenii de aici sunt foarte primitori, m-au primit cu clădură, avem condiți foarte bune, îmi place totul”, a spus mijlocașul moldovean.

Șelimbăr, la 8 puncte în spatele celor de la Hermannstadt

Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt ocupă locul 4 în clasamentul Ligii 2, cu 22 de puncte. Echipa sibiană este singura neînvinsă din eșalonul secund. CS Comunal Șelimbăr este pe locul 9 după 11 etape, cu 14 puncte.

Partida dintre FC Hermannstadt și CS Comunal Șelimbăr va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 12:30, pe stadionul ”Gaz Metan” din Mediaș.

Meciul de la Mediaș se anunță unul interesant și din punct de vedere al jucătorilor celor două echipe. Din lotul Șelimbărului fac parte mulți fotbaliști care au trecut și pe la FC Hermannstadt. Este vorba despre Daniel Tătar, Radu Crișan, George Monea, Radu Boboc, Alexandru Curtean, Adrian Cîrstean, Alexandru Neacșa sau Radu Criștiu. În plus, Alexandru Vodă a fost împrumutat pentru acest sezon de Șelimbăr de la gruparea din Sibiu. Nu în ultimul rând, Eugen Beza a ajuns pe banca nou-promovatei după ce s-a despărțit în vară de fosta prim-divizionară.

Alți doi jucători, Stjepan Plazonja și Loren Niță, care sunt acum sub comanda lui Măldărășanu, au făcut parte, în Liga 3, din lotul Șelimbărului.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-inainte-de-derby-ul-sibiului-nu-mai-avem-voie-sa-facem-pasi-gresiti-antrenorul-hermannstadtului-a-lamurit-lucrurile-cu-jucatorii-sai-dupa-remizele-din-ultimele-19206493

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-11-a-a-ligii-2-extrem-de-interesanta-numai-cu-meciuri-echilibrate-petrolul-steaua-deschide-runda-in-care-vor-avea-loc-trei-derby-uri-judetene-intre-echipele-din-sibiu-timis-si-cluj-pro-19205978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-fara-spectatori-stadioanele-isi-inchid-iar-portile-din-cauza-pandemiei-prima-partida-din-liga-2-in-care-accesul-fanilor-este-interzis-19206475

https://liga2.prosport.ro/seria-1/certificatul-verde-devine-obligatoriu-in-fotbal-noii-termeni-pe-care-cluburile-trebuie-sa-ii-respecte-dupa-explozia-de-cazuri-de-covid-19-in-romania-19206111

Ovidiu BOICA 22 Oct. 2021, 21:41 Liga 2
Pe aceeași temă