Erik Lincar, impresionat de forța ofensivă a Rapidului: ”Au primit câteva penalty-uri, jocul de atac le merge bine. Ajung des în fața porții.” Strategia celor 11 transferuri și situația medicală a lui Bărboianu

Răzvan STÎNGĂ 18 Sep. 2020, 15:44 Liga 2
Erik Lincar, impresionat de forța ofensivă a Rapidului: ”Au primit câteva penalty-uri, jocul de atac le merge bine. Ajung des în fața porții.” Strategia celor 11 transferuri și situația medicală a lui Bărboianu

Turris Oltul are un start oscilant de campionat în Liga 2. În primele trei etape a înregistrat toate rezultatele posibile, o victorie, un egal și o înfrângere. Urmează să participe în derby-ul etapei a 4-a, cu Rapid, sâmbătă la Buftea.

Erik Lincar, antrenorul formației din Turnu Măgurele, a prefațat confruntarea cu giuleteștenii pentru Liga2.ro. A mărturisit că a rămas impresionat de începutul bun de campionat al adversarilor, considerând că un merit foarte mare îl are antrenorul Adrian Iencsi. A schimbat în bine jocul și a adus un suflu nou.

Erik Lincar, despre Rapid: ”Se vede că e o atmosferă bună acolo și că echipa a avut meciuri foarte bune, foarte solide” 

În același timp, cele trei victorii bifate de Rapid în primele trei runde, crede Erik Lincar, sunt facilitate și de faptul că lotul nu a suferit foarte multe modificări. Au fost aduși puțini jucători, iar omogenitatea s-a văzut prin modul în care au fost câștigate partidele. În opinia lui Lincar, Rapid are prima șansă sămbătă.

”Meciul cu Rapid va fi unul foarte greu, prin prisma faptului că a început foarte bine campionatul. A început cu victorii și este cea mai în formă echipă, asta e clar. Eu zic că ei au prima șansă mâine. Rapid cu oricine ar juca are prima șansă, iar mai devreme sau mai târziu va promova în Liga 1. A demonstrat în primele etape că are calitate, că jucătorii se exprimă foarte bine. Adi Iencsi a schimbat fața echipei mult. Se vede că e o atmosferă bună acolo și că echipa a avut meciuri foarte bune, foarte solide. Au primit câteva penalty-uri până acum, ceea ce înseamnă că jocul ofensiv le merge bine, că ajung des în fața porții

E bine că nu se mai joacă în Regie, pentru că terenul arăta rău. E bine că meciul va avea loc la Buftea. Avem jucători buni, care se pot exprima mai bine pe un gazon normal”, a declarat Erik Lincar pentru Liga2.ro.

Erik Lincar: ”Mă aștept să avem evoluții cât mai bune”

Antrenorul clubului Turris Oltul a vorbit și despre începutul nu chiar perfect de campionat al echipei sale, când după două etape avea doar două puncte. A dat vina și pe ghinion pentru eșecul cu Unirea Slobozia (0-1) și egalul cu Metaloglobus (2-2). Cu aceasta din urmă a avut un om în plus pe teren, dar și 2-0 pe tabelă la un moment. Erik Lincar a declarat că e frustrant modul în care s-a desfășurat partida cu bucureștenii.

”Noi începem să ne revenim după ce am intrat puțin mai slab în acest campionat, nu așa cum ne doream. Am pierdut la Slobozia, în ultimul minut, iar cu Metaloglobus am avut ghinion pe final. Frații Herea au marcat și meciul s-a terminat egal. A fost mai frustrant meciul cu Metaloglobus, dar asta e, poate norocul ni se întoarce în meciurile următoare. Am avut și un om în plus, e păcat că nu am luat cele trei puncte.

Jocul începe să meargă mai bine. Am făcut un meci solid cu Pandurii, am jucat destul de bine, pe lângă faptul că am câștigat la cinci goluri. Am adus câțiva jucători în vară și jocul va fi mai bun de la etapă la etapă. Mă aștept să avem evoluții cât mai bune”, a declarat Lincar.

Lincar, despre transferuri: ”Acolo unde am crezut că e nevoie de îmbunătățiri, am adus” 

Referitor la transferurile numeroase efectuate de Turris Oltul în această vară, Erik Lincar le vede ca pe un avantaj și speră ca în etapele care urmează jocul și exprimarea echipei să crească. A făcut o analiză a sezonului trecut, a play-off-ului mai ales, și a decis să aducă nume noi în zonele care au avut de suferit.

”Nu mă gândesc că avem un minus din cauza omogenității, pentru că fotbaliștii veniți s-au adaptat repede, s-au integrat ușor. Am făcut toate transferurile din dorința de a da un suflu nou echipei, pentru a face uitat ce s-a întâmplat în play-off. De altfel, am analizat și meciurile din play-off și am adus jucătorii de care am considerat că am avea nevoie. Acolo unde am crezut că e nevoie de îmbunătățiri, am adus.

Nu cred că vom mai face transferuri, nu cred că vom mai aduce pe cineva. Nici de plecat nu cred că se mai poate vorbi. Avem un lot bun, numeros, astfel încât să ne ferim și de COVID-19. Am văzut ce s-a întâmplat cu FCSB după infectările de la echipă. Pentru meciul cu Rapid am făcut testele, toate sunt în regulă. Nu a ieșit nimeni pozitiv”, a mai declarat antrenorul echipei din Turnu Măgurele.

Ștefan Bărboianu va fi în lot pentru meciul cu Rapid! 

Ștefan Bărboianu și-a revenit după accidentarea suferită în meciul cu Metaloglobus și s-a întors la programul normal al echipei. Starea lui de sănătate este una bună, problemele de la picior nu au fost grave, astfel că va fi în lot pentru meciul cu Rapid și ar putea juca.

”Situația lui Bărboianu e una bună. A revenit la programul normal, se pregătește cu echipa. Mai are câteva copci de scos, dar cred că asta nu e o problemă, nu îi poate influența jocul de mâine. El va fi în lot pentru meciul cu Rapid. E ok”, a încheiat Erik Lincar.

Foto: FC Turris Turnu Măgurele 

Răzvan STÎNGĂ 18 Sep. 2020, 15:44 Liga 2
Pe aceeași temă