Elanul echipei FK Miercurea Ciuc, tăiat pe Arena Electrica din Timișoara. Francisc Dican, sincer: ”Dacă nu poți să câștigi un meci, fă totul pentru a nu-l pierde”

Anda DELIU 18 Sep. 2022, 19:43 Liga 2
Elanul echipei FK Miercurea Ciuc, tăiat pe Arena Electrica din Timișoara. Francisc Dican, sincer: ”Dacă nu poți să câștigi un meci, fă totul pentru a nu-l pierde”

FK Miercurea Ciuc a ratat șansa de a devenit lider, în contextul meciului anulat al Stelei, deoarece a făcut doar 0-0 la Timișoara, cu Ripensia. Deși au avut ocazii mai multe și consistente, inclusiv două bare, harghitenii nu au putut marca, iar Francisc Dican a apreciat totuși că punctul este unul câștigat.

Francisc Dican, reacție după remiza dintre Ripensia și FK Miercurea Ciuc

Francisc Dican a lăudat prestația celor de la Ripensia.

N-a fost să fie. Știam înainte de meci că ne așteaptă un joc dificil, în compania unei echipe agresive, care joacă bine acasă. O echipă cu jucători tineri care o să pună multe probleme altor echipe. Este o vorbă: Dacă nu poți să câștigi un meci, faci totul pentru a nu-l pierde. Cam asta am făcut noi astăzi. Am câștigat un punct, din  punctul meu de vedere”, a declarat antrenorul principal al Ciucului.

Din minutul 77, deși aveau om în plus, ciucanii au fost ținuți în șah de roș-galbeni. ”A fost o serie de patru cornere în care am tremurat un pic acolo. Dar am ieșit cu bine”, a mai completat antrenorul.

Miercurea Ciuc nu a putut juca ce a vrut și s-a panicat

Despre elevii săi, Dican a spus că nu au jucat chiar ce și-au propus.

Știam ce joacă Ripensia. Poate că în prima repriză nu am reușit să facem jocul acela pe care ni l-am fi dorit, să jucăm mai în viteză, să ajungem în spatele apărării lor, să aducem mingi în fața porții. Poate aceasta a fost o cauză. În repriza a doua ne-am panicat și am început să jucăm doar cu mingi lungi, să evităm construcția. Dar până la urmă, e un punct câștigat”, a explicat Dican.

De golul anulat, el nu s-a pronunțat. ”E greu să spun dacă a fost sau nu a fost gol valabil. E greu de tot”, a punctat principalul.

Francisc Dican, ton moderat la întrebările despre promovare

Acum două sezoane, formația din Miercurea Ciuc a fost pe locul 5 în Liga 2, cu Valentin Suciu antrenor. Apoi, echipa a ratat accederea în play-off, după un start slab de sezon, toamna trecută. Dican e de atunci antrenor, iar sezonul acesta l-a început cu două meciuri pierdute.

Dar apoi, au urmat patru succese în campionat și unul în Cupa României. Zvonurile sunt că Ciucul trage la promovare directă, dar antrenorul este prudent în declarații.

Ne propunem ca să câștigăm următorul meci. Ca să promovăm trebuie să ajungem în play-off. E greu să vorbim de promovare dacă nu suntem în play-off”, a mai spus, întrebat de promovare, Francisc Dican.

  • FK Miercurea Ciuc, cu Ripensia: Karacsony – Gal-Andrezly, David Kelemen (cpt., Csuros 87’), Nemanic Klemen, Apro – Ivanovici (Schieb 75’), Lorant Kovacs, Panos(Vereș 75’), Pîrvulescu – El-Sawy (Mark Kovacs 63’), Jelena (Toni Suciu 87’)
    Rezerve neutilizate: Gyenge – Bujdoso, Takacs,  Csiszer
    Antrenor: Francisc Dican

FK Miercurea Ciuc, pe loc de play-off

FK Miercurea Ciuc are 13 puncte și ocupă locul 6 în Liga 2. În Cupa României va juca la CSM Alexandria, iar apoi, runda viitoare de campionat, primește vizita celor de la Metaloglobus București.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 18 Sep. 2022, 19:43 Liga 2
Pe aceeași temă