Eficiență uimitoare a înlocuirilor din timpul meciurilor la FCM Dunărea

Eficiență uimitoare a înlocuirilor** din timpul meciurilor la FCM Dunărea

Instalarea lui Costel Enache ca antrenor principal, în ianuarie, se dovedește a fi una dintre cele mai bune decizii ale conducerii de la FCM Dunărea din ultimii ani, cu efecte rapide și totale. Dintr-o echipă care n-a putut bate pe nimeni în cele 12 meciuri din prima parte a campionatului ligii secunde, avea doar trei puncte din tot atâtea egaluri, FCM Dunărea a devenit una dintre performerele seriei I în cele trei etape disputate în acest an, cu șapte puncte din nouă posibile obținute în fața unor adversari din prima jumătate a clasamentului.

Dincolo de acest bilanț, depășit doar de CSMS Iași (9 puncte din 9 posibile), antrenorul Costel Enache și echipa sa au impresionat prin eficiența uimitoare a jucătorilor care au intrat pe teren pe parcursul meciurilor. În primul, cel câștigat cu Unirea Slobozia, scor 2-1, au fost trimiși în joc în repriza secundă mijlocașul Cenk Firat și atacantul Marius Bâtfoi, iar cei doi au realizat faza primului gol: centrare Cenk, finalizare Bâtfoi. Apoi, în minutul 85, a fost introdus Sfrifan, iar peste doar un minut acesta a marcat golul victoriei, tot din centrarea turcului Cenk.            

La fel au stat lucrurile și în ultimul minut al meciului de miercuri, în deplasare cu Gloria Buzău (scor 1-2), când golul victoriei a fost marcat de Gohoreanu din pasa lui Asanache, ambii intrați în teren pe parcursul partidei.

Președintele clubului, Auraș Brașoveanu, se felicită pentru ideea de a-l aduce la echipă pe Costel Enache și consideră că este vorba de mai mult decât doar de inspirație din partea antrenorului. „Aceste schimbări eficiente în timpul meciurilor sunt și rodul muncii din zilele premergătoare, dovedesc că a pregătit bine echipa și știe exact potențialul fiecărui jucător din momentul partidei. Ceea ce am prognozat când l-am propus pe Costel Enache celor din Consiliului Director prinde contur, începem să avem o echipă care intră pe teren la victorie la fiecare meci. Se confirmă performanța sa de la Ceahlăul, unde a promovat cu o echipă tânără, așa cum este și a noastră, că știe să-i motiveze, să-i capaciteze pe toți cei din lot”, a declarat Brașoveanu.

„N-am jucători mofturoși, e doar meritul lor”

Costel Enache a mărturisit că până acum nu i s-a mai întâmplat să aibă o astfel de eficiență a înlocuirilor din timpul meciurilor, într-un interval de timp așa de scurt și a ținut să precizeze că meritele sunt doar ale jucătorilor.

„Nu cred că este vorba de inspirația mea, meritul este în totalitate al jucătorilor. Nu fac mofturi atunci când nu sunt titulari, iar când intră dorința lor de a ajuta echipa este maximă, de aici și randamentul ridicat. Este vorba și de echilibrul lotului, de aceea schimbările aduc plusul dorit și îmi dau dureri de cap la alegerea primului 11 pentru meciul următor”, a declarat antrenorul echipei gălățene.

FCM Dunărea a acumulat 10 puncte în clasament și, cu toate că încă este pe locul 12, ultimul, președintele Brașoveanu a început din nou să creadă în obiectivul de la începutul campionatului, un loc de play-off: „Mai sunt opt puncte de recuperat, nu este imposibil, mai ales că avem de jucat meci direct cu SC Bacău (n.r. – locurile 6-7, la egalitate cu Gloria Buzău).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă