”E băiat bun, dar face greșeli. Crede că e «Dumnezeu»”. Florin Manea a dat cărțile pe față după plecarea de la Rapid. Victor Angelescu și Daniel Pancu, criticați de fostul director sportiv: ”Eram singurul calificat pe aptitudini, restul pe nume. Plus valoare, zero”

Răzvan STÎNGĂ 19 Jul. 2020, 11:19 Liga 2
”E băiat bun, dar face greșeli. Crede că e «Dumnezeu»”. Florin Manea a dat cărțile pe față după plecarea de la Rapid. Victor Angelescu și Daniel Pancu, criticați de fostul director sportiv: ”Eram singurul calificat pe aptitudini, restul pe nume. Plus valoare, zero”

Florin Manea s-a despărțit de Rapid. Îndeplinea funcția de director sportiv, dar contractul scadent zilele trecute nu a mai fost prelungit. Acum, a decis să vorbească deschis despre cele întâmplate acolo și a scos în evidență mai multe aspecte care l-au făcut să nu solicite o nouă înțelegere cu echipa din Giulești. Florin Manea a declarat că l-au deranjat anumite decizii luate în cadrul clubului și a făcut publice câteva greșeli care vor costa Rapidul în lupta la promovare.

Florin Manea: ”Victor Angelescu e un băiat foarte bun, dar mai face greșeli. Crede că e «Dumnezeu»”

În primă fază, a vorbit despre Victor Angelescu, unul dintre finanțatorii clubului, despre care a precizat că vrea binele Rapidului, dar că ia anumite decizii la cald care în timp afectează. Sunt momente când vrea să gestioneze totul la echipă, a punctat Florin Manea, iar astfel ia hotărâri greșite.

Mi s-a terminat contractul cu Rapid, nu am mai prelungit. Nu pot să spun că a fost numai decizia lor, pentru că… Rapid e casa mea și dacă aș fi forțat puțini lucrurile aș fi rămas. Suporterii sunt decisivi în acest angrenaj al clubului. Am decis să o las așa, după doi ani acolo, mi-am dat seama de ce se întâmplă și nu cred că era bine să mai continui. S-a mai întâmplat ca suporterii să aibă cuvânt greu de spus, dar eu nu vreau să fiu impus, vreau să fiu respectat pentru ceea ce știu să fac.

Nu am făcut prea multe, pentru că nu aveam ce jucători să aduc în Liga 3. În Liga 2 am adus și cred că aș fi putut să aduc și mai mulți jucători. Valoarea mea putea fi văzută în Liga 1. Nu am fost lăsat să fac foarte multe, am simțit o chestie de suspiciune. Dacă eu propuneam un jucător, se dădea cel mai mic salariu, fără comision, să fie și cel mai bun. Când propunea altcineva, se schimba situația.

Eu nu spun că acolo sunt oameni rău intenționați. Angelescu e un băiat extraordinar. Acolo sunt oameni care vor binele Rapidului, dar au minusuri, că nu se pricep. Cât timp interesul lor e să facă bine Rapidului, am lăsat de la mine. Nu vreau să arunc cu noroi, e un băiat foarte bun, dar mai face greșeli. Crede că e «Dumnezeu». Eu am tolerat multe, am văzut că ia anumite decizii greșite, dar știu că vrea să facă bine și l-am lăsat. Cândva, o să-și dea seama că va pierde mulți bani cu ideile lui.

De aici au și pornit divergențele. Eu văd lucrurile într-un fel, el le vede în alt mod. Eu îi ziceam că și la academie nu avem jucători chiar atât de buni, el zicea că sunt de națională. Sperăm să înțeleagă și ia decizii corecte”, a spus Florin Manea într-o discuție pe YouTube cu fostul fotbalist al Rapidului, Robert Niță.

Victor Angelescu, Director General, APS România, participa la ZF Bankers Summit ’15, organizat de Ziarul Financiar, in Bucuresti, luni, 8 iunie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Florin Manea: ”Nu pot să mă compar cu fotbalistul Pancu, dar pot să mă compar cu omul Pancu și cu oficialul Pancu”

Florin Manea l-a taxat și pe Daniel Pancu. L-a atacat indirect, spunând că numirea anumitor persoane în anumite funcții din cadrul clubului nu au la bază criteriul meritocratic, ci faptul că sunt foste legende sau oameni reprezentativi ai Rapidului.

Nu pot să mă compar cu fotbalistul Pancu, dar pot să mă compar cu omul Pancu și cu oficialul Pancu. Eu nu vreau să demonstrez nimic, nu vreau să mă laude suporterii. Nu sunt impresionat de legende, nu plec capul. Mi s-a reproșat că m-am comportat mai mult ca un impresar decât ca un director sportiv. Eram singurul calificat pe aptitudini de la Rapid. Restul, pe nume, pe legende, dar plus valoare zero. Reprezintă o imagine, dar la plus valoare, zero. Sunt n exemple. Avem nevoie de nume, dar ideea e să nu se bage că se strică treaba. Au fost luate decizii pe anumite aspecte, pe inimă, pe sentiment și s-au pierdut bani”, au fost declarațiile lui Florin Manea, despre Daniel Pancu.

Florin Manea s-a despărțit de Rapid pe 7 iulie. Anunțul oficial a fost făcut chiar de el, cu o postare pe contul personal de Facebook. Chiar dacă, potrivit declarațiilor de mai sus, nu a avut cea mai plăcută experiență, le-a urat succes giuleștenilor în lupta pentru promovarea în Liga 1, la finalul actualei stagiuni din Liga 2.

Chiar dacă nu mai sunt în club … Rapidul a fost este și va rămâne casa mea.. Sper că cei doi ani petrecuți aici să se încheie cu 2 promovări.. Rapid este mai presus de tot și orice..”, scria Florin Manea.

Rapid, la cinci puncte de liderul UTA

Rapid a jucat două meciuri în play-off-ul Ligii 2 și a ajuns la 21 de puncte. A evoluat în compania Petrolului, la Ploiești (scor 0-0), dar a făcut același scor alb și în prima etapă, cu CS Mioveni. Se află pe locul 4, fiind la egalitate cu CS Mioveni și Petrolul, dar e la trei puncte în urma celor de la Turris Oltul, și la cinci de liderul UTA. Sub Rapid se mai situează Campionii FC Argeș, cu 20 de puncte, cu o singură partidă la activ, Petrolul și CS Mioveni.

În ultimele trei etape din turneu, Rapid mai are de jucat cu Campionii FC Argeș, acasă, cu UTA Arad, în deplasare, și cu Turris Oltul, acasă.

https://www.youtube.com/watch?v=ZZBfmBSnS8k&feature=emb_title

Foto: Marius DUMBRĂVEANU/ Mediafax Foto și FC Rapid 1923 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-reprogramat-meciul-restant-arges-mioveni-sunt-cunoscute-si-datele-jocurilor-din-etapele-3-si-4-ale-play-off-ului-din-liga-2-cand-are-loc-uta-rapid-19139699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapidistii-rares-lazar-si-mihai-popa-si-au-primit-sanctiunile-dupa-eliminarea-din-meciul-cu-petrolul-si-ovidiu-burca-este-citat-la-comisia-frf-19139660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-sanse-mai-are-petrolul-la-promovare-valeriu-rachita-e-sceptic-posibilitatea-s-a-diminuat-e-de-maxim-30-la-suta-fostul-fotbalist-a-ironizat-turris-oltul-sa-promoveze-19139626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-lucescu-aduna-critici-de-la-adversarele-rapidului-din-play-off-sa-intre-turris-sau-mioveni-in-liga-1-ar-fi-un-dezinteres-total-fotbalul-romanesc-are-nevoie-de-echi-19139276

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Jul. 2020, 11:19 Liga 2
Pe aceeași temă