Dunărea vrea să învingă Brăila cu ajutorul publicului: „Forța și energia din tribune să ne împingă spre un nou succes”. Mihalcea se teme de Dacia Unirea

Marius ANGHEL 20 Apr. 2016, 14:48 Liga 2
Dunărea vrea să învingă Brăila cu ajutorul publicului:

După victoria zdrobitare de la Constanța de sâmbătă, 6-0 cu Farul, Dunărea Călărași revine în etapa a 3-a a play-off-ului pe teren propriu. Echipa lui Adrian Mihalcea se află la un punct în spatele liderului Rapid și continuă lupta pentru promovarea directă în Liga 1, joi, de la ora 15:00, urmând a întâlni pe Dacia Unirea Brăila, o altă echipă cu evoluții bune în acest sezon.

Cele două echipe sunt despărțite de trei puncte și niciuna nu își permite să facă vreun pas greșit, având în vedere că liderul are un meci ușor în această intermediară, urmând a o întâlni pe Farul, ciuca bătăilor în acest play-off, în Giulești. Cu atât mai mult brăilenii, care cu un eșec la Călărași s-ar distanța la șase puncte de Dunărea.

Călărășenii au totuși un avantaj moral înainte confruntării de joi. În precedentele două întâlniri din sezonului regulat cu brăilenii au obținut patru puncte, trei din victoria cu 1-0 de pe teren propriu și unul din egalul 1-1 din deplasare.

Cel mai prolific jucător al Dunării în acest sezon, cu 20 de goluri înscrise până acum, atacantul Valentin Alexandru, speră ca la meciul cu Brăila aportului publicului să-i împingă mai ușor spre victorie. „Venim după un rezultat foarte bun pe care l-am obținut la Constanța. Ne dorim foarte mult să câștigăm din nou în fața Daciei, o echipă destul de puternică, însă pentru asta avem mare nevoie de susținerea publicului. Mi-aș dori să putem evolua în fața unui stadion plin, iar forța și energia din tribune să ne împingă spre un nou succes. Îi așteptăm pe toți iubitorii fotbalului să fie alături de noi joi după-amiază. Împreună putem câștiga”, a spus Alexandru pentru site-ul oficial al Dunării.

„Echipa care ne-a pus cele mai multe probleme în acest campionat a fost Dacia Unirea Brăila”

Pentru meciul cu Dacia Unirea, antrenorul Adrian Mihalcea nu va putea conta nici pe Valentin Balint, accidentat sâmbătă la Constanța, pe lista indisponibililor mai aflându-se Ionuț Vînă și Mădălin Mureșan. „Din păcate, avem probleme de efectiv. Am câștigat la Constanța trei puncte, dar am pierdut un jucător de bază, Balint, plus că avem indisponibilitățile cele vechi, Vînă și Mureșan. Să spunem că iar avem infirmeria plină. Revine Cezar Lungu, un pion important în angrenajul echipei. Dar nu îmi fac probleme pentru că tot am avut probleme de efectiv în ultimele meciuri și cei care au intrat s-au descurcat foarte bine”, declară Mihalcea, care va putea conta pe căpitanul Bogdan Panait.

„Vom avea un meci foarte, foarte dificil și nici nu vreau să mă gândesc la ultimele rezultate, la victoria noastră și la înfrângerea lor. Practic echipa care ne-a pus cele mai multe probleme în acest campionat a fost Dacia Unirea Brăila. O echipă unită, o echipă omogenă cu un antrenor de doi-trei ani, preocupat, care și-a mulat fotbaliștii după principiile lui și au avut rezultate. Deci ei de doi-trei ani cu aproximativ aceiași jucători se bat pentru locurile fruntașe. Avem nevoie de prospețime și de aceiași atitudine pozitivă pe care am avut-o în ultimele meciuri precum și de „foamea” aia de puncte de care avem nevoie pentru a ne atinge obiectivul”, a mai spus Mihalcea, care consideră că televizarea partidei va reprezenta un plus pentru jucătorii săi, cât și pentru orașul Călărași: „Este un plus pentru noi, este un plus pentru oraș, este foarte bine, dar pe mine mă interesează mai puțin faptul acesta. Eu vreau să intrăm hotărâți în teren și să câștigăm. Așteptăm cât mai multa lume la stadion, vrem să ne vadă cât mai multă lume, vrem că lumea care doar a auzit de rezultatele noastre să ne și vadă jucând, dar revin la ceea ce mă interesează, ce face echipa mea pe teren și implicit victoria”.

Meciul Dunărea Călărași – Dacia Unirea Brăila, contând pentru etapa a 3-a a play-off-ului, se va disputa joi, de la ora 15:00, pe stadionul „Ion Comșa”. În pauza jocului, oficialii călărășeni vor organiza o tombolă, iar cei mai norocoși dintre spectatori vor primii premii surpriză.

Marius ANGHEL 20 Apr. 2016, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă