Dunărea Călărași și-a depus dosarul de certificare pentru noul sezon de Liga 2. Președintele clubului: ”A fost o muncă dificilă.” Propunerea antrenorului Cristian Pustai pentru FRF

Marius ANGHEL 29 May. 2020, 10:52 Liga 2
Dunărea Călărași și-a depus dosarul de certificare pentru noul sezon de Liga 2. Președintele clubului: ”A fost o muncă dificilă.” Propunerea antrenorului Cristian Pustai pentru FRF

Dunărea Călărași a finalizat procesul de completare a dosarului de certificare pentru noul sezon al campionatului Liga 2 și apoi l-a depus la FRF, marți, 26 mai, data la care era și programată să o facă.

Termenul limită până la care participantele în viitoarea ediție a Ligii 2 trebuie să depună dosarele se încheie astăzi, 29 mai. În precedentele patru zile au fost programate să depună actele ocupantele locurilor 7-18 din acest sezon de Liga 2 încheiat prin ”înghețare” din cauza pandemiei COVID-19, cât și primele clasate din seriile 1 și 2 ale Ligii 3. Azi sunt programate să depună primele clasate din seriile 3, 4 și 5.

Cristian Zanfir, despre alcătuirea dosarului de certificare pentru Liga 2: ”A fost o muncă dificilă”

Președintele executiv al clubului Dunărea, Cristian Zanfir (foto, alături de antrenorul Cristian Pustai), a spus că a fost o muncă dificilă pentru a alcătui dosarul de certificare pentru Liga 2.

”AFC Dunărea 2005 Călăraşi a depus marţi, 26 mai, dosarul de certificare pentru noul sezon al ligii a 2-a, a declarat preşedintele executiv, Cristian Zanfir, care a mai adăugat: «A fost o muncă dificilă, dosarul în sine vizând îndeplinirea unor condiţii de infrastructură, personal, criterii sportive, juridice dar şi de finanţare. Marţi la prânz l-am depus la federaţie urmând să-l susţinăm în faţa membrilor Comisiei în perioada următoare.»

Cluburile din liga a 2-a precum şi cele care au promovat pot depune dosarele până vineri, 29 mai urmând ca FRF să ofere un răspuns în perioada 20-24 iulie.

Potrivit unor surse federale viitorul sezon al ligii a 2-a va debuta pe 22 august”, a anunțat Dunărea Călărași pe site-ul oficial.

Cristian Pustai vrea ca regulile privind jucătorii ”under” din acest sezon ”înghețat” să se mențină și pentru următoarea ediție a Ligii 2

Dacă sursele Dunării Călărași susțin că noul sezon de Liga 2, ediția 2020/2021, ar putea debuta la 22 august, antrenorul Cristian Pustai a anunțat că vrea să sune adunarea pentru reluare pregătirii sportivilor în jurul datei de 22 iunie.

”Am prognozat, cam pe 22 iunie. Dar să vedem ce se întâmplă în continuare. Eu consider că două luni, dacă Liga a 2-a va începe pe 20 august, cum a fost prima strigare, ar fi o perioadă suficientă pentru antrenamente. Din 22 iunie şi până pe 30 iunie, când expiră toate contractele, vom vedea cu cine vom mai discuta dintre jucători”, a spus Pustai, care își dorește și ca regulile din noul sezon de Liga 2, în primul rând cele care privesc obligativitatea folosirii jucătorilor ”under”, să rămâne ca cele din campionatul tocmai ”înghețat” din cauza pandemiei de COVID-19: ”Aşa ar fi normal, dacă tot stagnăm cu un an. Atunci amânăm şi decizia asta. Deci, aşa ar fi normal să rămână aşa: 2000 cu 2001. Atunci am avea șase jucători. Dacă nu, va trebui să căutăm, deci şi aici vorbim de nişte transferuri. Dacă ne referim la seniori, părerea mea e că ar fi nevoie de șase jucători. Un lot de 24 de jucători plus trei portari sau 22 de jucători plus trei portari. Va veni imediat şi iarna, iar perioada de transferuri se va întinde până spre octombrie.”

 

Dunărea Călărași a încheiat acest sezon de Liga 2, suspendat și apoi ”înghețat” din cauza pandemiei de COVID-19 după 24 de etape, pe locul 12, cu 31 de puncte acumulate în 23 de meciuri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-isi-propune-promovarea-in-sezonul-urmator-pustai-acesta-va-fi-obiectivul-vedem-ce-mai-schimbam-ce-mai-aducem-si-e-timp-in-doua-luni-sa-facem-un-proiect-situatia-19133295

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comitetul-executiv-al-frf-a-aprobat-toate-deciziile-anuntate-pana-acum-privind-modalitate-de-incheiere-a-campionatelor-liga-2-si-3-au-fost-anuntate-si-primele-reguli-pentru-play-off-ul-ligii-2-19133827

https://liga2.prosport.ro/special/14-noi-baze-sportive-tip-1-vor-fi-construite-in-tara-de-cni-printre-beneficiare-se-numara-calarasi-resita-sau-baia-mare-comunicatul-oficial-19133765

Marius ANGHEL 29 May. 2020, 10:52 Liga 2
Pe aceeași temă