Dunărea Călărași, doar o palidă imagine a echipei din sezonul regular. A trăit o nouă umilință, 1-5 cu CS Mioveni. Cristian Pustai: ”Am pierdut indiscutabil, dar trebuie să avem bucuria să jucăm acest play-off”

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2021, 20:07 Liga 2

Dunărea Călărași a pierdut încă un meci în play-off-ul Ligii 2, în etapa a 3-a, 1-5 pe teren propriu cu CS Mioveni. Linia de clasament arată rău, zero victorii, un egal, două înfângeri și un golaveraj de 2-9. Echipa lui Cristian Pustai nu se comportă deloc cum a făcut-o în sezonul regular.

Dunărea Călărași pare doar o umbră a echipei care evolua în prima parte a campionatului și avea rezultate bune. Reușea să se mențină între primele locuri, în ciuda problemelor financiare cu care se tot confruntă de la începutul campionatului. Iată că, poate, aceste aspecte se reflectă în jocul echipei abia acum, când era cea mai mare nevoie ca jocul să crească.

Cristian Pustai: ”Trebuie să avem bucuria să jucăm acest play-off. De a încerca să ne batem. Încă nu e nimic pierdut” 

E greu de crezut că Dunărea Călărași va termina în primele două locuri play-off-ul. Mai degrabă, în acest moment planul echipei e să prindă un loc de baraj, lucru remarcat și de Cristian Pustai, la finalul jocului cu CS Mioveni.

Referitor strict la meciul de miercuri seară, antrenorul călărășenilor a fost extrem de nemulțumit, în special pe apărare, care a fost învinsă de cinci ori, dar golurile primite puteau să fie într-un număr și mai mare. Pustai a tot încercat, după a declarat, să rezolve sincopele din defensivă după jocul din partida trecută, cu Rapid, dar nu a reușit.

”Am luat foarte ușor golurile trei și patru, dar cred că azi am început meciul de la 2-0, după două faze fixe, la două greșeli de marcaj. E o problemă! Am zis și după meciul cu Rapid că trebuie remediată cât mai repede, n-a prea fost timp și din păcate azi am pierdut indiscutabil. Era important pentru că e jumătatea turului, dar mai sunt jocuri. Nu am decât să îl felicit pe Pelici. Echipa lui a jucat foarte bine astăzi.

Golaverajul nu prea mai contează, pentru că oricum e cam stricat. Ne interesează punctele. Asta e la fotbal, trebuie să trecem repede peste. Trebuie să corectăm. Am încercat tot felul de variante de fundași centrali, va trebui să o găsim pe cea mai bună. Și nu numai de fundași centrali e vorba, ci de întreaga apărare.

Am ajuns aici, e bucuria că am ajuns. E meritul incontestabil al jucătorilor, pentru că e o situație foarte grea. Exact asta le-am zis și în vestiar, că e o situație foarte grea, că am trecut prin momente grele, dar trebuie să avem bucuria să jucăm acest play-off. De a încerca să ne batem. Încă nu e nimic pierdut.

Am pierdut două meciuri consecutive. Ca să promovezi trebuie să ai mai multe victorii decât meciuri pierdute, dar mai sunt șapte jocuri. Să vedem cât de repede ne revenim”, a declarat Cristian Pustai la finalul meciului, la microfonul DigiSport.

Cristian Pustai: ”E și mirajul locului 4 până la urmă, și 3, și 1, și 2. Lupta continuă” 

Deși a fost supărat după 1-5 cu CS Mioveni, Cristian Pustai speră într-o revenire în ultimele meciuri ale jucătorilor săi, pentru a încerca să scoată cât mai mult în cele șapte etape rămase. Mai are o urmă de încredere, remarcând faptul că Dunărea Călărași a făcut o primă repriză bună jocul trecut, cu Rapid.

”Mergem la Miercurea Ciuc, o echipă care a făcut și ea doar un punct din jocurile disputate. Să vedem ce se întâmplă la Timișoara. E și mirajul locului 4 până la urmă, și 3, și 1, și 2. Lupta continuă.

Nu mă mai întrebați nici de situația financiară, pentru că suntem aici, intrăm pe teren… e greu de gestionat și se simte puțin, dar jucătorii au dovedit că au un caracter frumos și o să luptăm până la capăt. Dunărea nu a cedat și deocamdată suntem pe o poziție care ne duce în baraj.

Că am pierdut două jocuri la rând, asta e. La Rapid putem spune că am avut o repriză bună, dar aici, din păcate, s-a făcut foarte repede această diferență și s-a păstrat. S-a păstrat această diferență de joc și de atitudine, până la sfârșit.

Nu știu dacă va fi o luptă în șase pentru promovarea directă, dar sigur va fi un play-off care va ține suspansul până în ultima etapă”, a încheiat Cristian Pustai.

Dunărea Călărași țintește prima victorie etapa următoare, cu FK Csikszereda

Dunărea Călărași are în acest moment 35 de puncte, după o remiză (0-0 cu ASU Poli) și două înfrângeri (1-4 cu Rapid și 1-5 cu CS Mioveni), în play-off. Se află pe locul 4, dar poate fi depășită de ASU Poli, care va juca abia joi în etapa a 3-a, cu Rapid pe teren propriu. Bănățenii au 33 de puncte.

Runda următoare, Dunărea Călărași va evolua pe terenul celor de la FK Csikszereda, locul 6 în grupa de promovare.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-dunarea-calarasi-cs-mioveni-incepe-de-la-ora-1630-in-play-off-alte-trei-jocuri-din-intermediara-din-play-out-au-startul-la-ora-1700-19179242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-are-un-meci-foarte-important-cu-rapid-in-contextul-ocuparii-unui-loc-direct-promovabil-dan-alexa-este-un-joc-special-o-echipa-pe-care-o-respect-enorm-19179398

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-rapid-i-a-prelungit-contractul-lui-mihai-iosif-durata-intelegerii-si-prima-reactie-a-antrenorului-19179352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-slatina-s-au-anihilat-reciproc-iar-timisorenii-raman-pe-loc-de-baraj-cosmin-petruescu-putea-fi-si-mai-spectaculos-jocul-daca-nu-batea-vantul-19179338

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2021, 20:07 Liga 2
Pe aceeași temă