Duelul cu CS Afumați a devenit foarte important pentru Foresta. „E obligatoriu să învingem”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2016, 12:01 Liga 2
Duelul cu CS Afumați a devenit foarte important pentru Foresta.**

După seria pozitivă din campionat, constând în opt victorii și un rezultat de egalitate, Foresta a bătut pasul pe loc în ultimele runde. Sucevenii au pierdut meciurile din deplasare cu FC Brașov și Luceafărul Oradea și au coborât pe poziția a cincea în ierarhia ligii secunde.

„Nu putem spune că evoluțiile din aceste două partide au fost neconvingătoare, chiar dacă rezultatele au fost nefavorabile. Atât cu Brașovul cât și cu Oradea am avut 70% posesie, însă din nefericire am fost lipsiți de inspirație pe faza ofensivă”, a declarat antrenorul principal Cristi Popovici în cadrul conferinței de presă de ieri.

Meciul de sâmbătă, de pe Areni, cu CS Afumați, este ocazia cea mai potrivită pentru suceveni de a șterge amintirea mai puțin plăcută a ultimelor întâlniri. „Adversarii noștri nu au un nume răsunător, însă alcătuiesc o echipă puternică, nu degeaba au reușit să strângă 20 de puncte până acum. Ilfovenii au arătat o formă foarte bună în ultima perioadă, izbutind să elimine gruparea de prima ligă FC Botoșani din Cupa României și să învingă pe CSM Râmnicu Vâlcea în campionat. Lotul celor de la Afumați are în componență fotbaliști cu mare experiență, ca Verdeș, Olariu sau Patriche, dar și tineri de perspectivă, precum Tudorache sau Ștefan. Noi însă vrem să uităm cât mai repede ultimele rezultate și am convingerea că am tras cu toții învățămintele de rigoare după aceste partide. E obligatoriu să învingem sâmbătă, pentru a putea urca în clasament”, a precizat Cristi Popovici.

Stănescu: „S-a făcut o analiză bărbătească pe marginea partidei cu Luceafărul și cred că am reușit să trecem peste acel eșec”

Prezent și el la conferința de presă organizată de clubul Foresta, mijlocașul Vlad Stănescu a adus în discuție și meciul din Cupa României, din urmă cu o săptămână. „Pentru majoritatea dintre noi meciul cu Steaua a reprezentat ceva nemaiîntâlnit. Am trăit acest eveniment cu mari emoții, am resimțit o mare responsabilitate când am văzut implicarea totală a fanilor și toate eforturile care s-au făcut ca acest joc să se poată juca la Suceava. Toate aceste trăiri, dorința de a nu ne face de râs, coroborate cu efortul depus pe teren, ne-au cam epuizat. Nu vreau însă să se creadă că din acest motiv am pierdut meciul de la Oradea. S-a făcut o analiză bărbătească pe marginea partidei cu Luceafărul și cred că am reușit să trecem peste acel eșec. Important este să câștigăm meciul cu CS Afumați, mai ales că vom beneficia și de aportul fanilor”, a mărturisit fotbalistul în vârstă de 25 de ani.

Cerlincă: „Am demonstrat că suntem capabili să învingem orice adversar”

De aceeași părere cu Vlad Stănescu este și coechipierul său Andrei Cerlincă. „Am demonstrat pe parcursul acestui sezon că suntem capabili să învingem orice adversar. Eram cu toții conștienți că vor apărea și momente dificile pe parcursul campionatului, însă important este să ne păstrăm încrederea în forțele noastre și să rămânem uniți. Ne așteaptă un meci greu sâmbătă, însă suntem hotărâți să facem totul pentru a cuceri cele 3 puncte, care ne vor ajuta să ne menținem în partea de sus a clasamentului”, a declarat fostul internațional de juniori al României.

Pentru partida cu CS Afumați sucevenii nu vor putea conta pe aportul fundașului central Daniel Lung, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. În aceste condiții, antrenorul Cristi Popovici va fi nevoit să-i utilizeze în centrul apărării pe Alin Mutu (21 ani) și Alessandro Masella (20 ani), doi fotbaliști foarte tineri. „Am mare încredere în cei doi, mai ales că nu este pentru prima dată când joacă împreună. Trebuie să fim însă foarte atenți, pentru că alți patru jucători, este vorba de Rusu, Matei, Stănescu și Dumitriu, se află la limita suspendării, în condițiile în care au acumulat deja câte trei cartonașe galbene. Ținând cont că Mihălăchioaie și Aeroaiei sunt accidentați, nu avem prea multe soluții, însă cei care vor intra pe teren sunt sigur că vor da totul pentru victorie”, a precizat tehnicianul Forestei.

Partida de pe Areni dintre Foresta și CS Afumați, contând pentru etapa a 15-a a ligii secunde, va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 11:00.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: FB Foresta Suceava

Marius ANGHEL 04 Nov. 2016, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă