Duel la granița retrogradării! Luceafărul pornește ca favorită la Timișoara în fața lui ASU Poli. Ce spun antrenorii celor două echipe

Marius ANGHEL 23 Sep. 2016, 15:30 Liga 2
Duel la granița retrogradării!** Luceafărul pornește ca favorită la Timișoara în fața lui ASU Poli. Ce spun antrenorii celor două echipe

Vecine de clasament, de o parte și de alta a linie ce delimitează ultima echipă care se salvează de la retrogradare și ultima care ia drumul Ligii 3, ASU Poli și Luceafărul Oradea se întâlnesc sâmbătă, de la ora 12:00, în cadrul etapei a 9-a a Ligii 2.

Cele două nou-promovate nu au avut parte de un debut de sezon foarte bun, în acest moment acumulând doar 8, respectiv 7 puncte dintr-un total de 21. În ciuda evoluțiilor de până acum, pentru meciul de mâine, bihorenii par să pornească favoriți, chiar dacă vor juca în deplasare, cele două victorii obținute în fața timișorenilor în meciurile amicale desfășurate până dându-le acest avantaj.

„Oradea are o echipă foarte bună, cu jucători valoroși. Le-am văzut și jocul de marți, cu UTA, îi cunoșteam și din partidele amicale disputate cu ei în acest an. Noi ne dorim foarte mult să câștigăm, dar contează și cum vom reuși să ne recuperăm după meciul cu Pâncota. Sperăm să fim apți și să câștigăm. Noi, înainte de meciul cu FC Brașov, ne-am propus să câștigăm minimum șase puncte din aceste trei meciuri și nu avem cum să ne îndeplinim obiectivul decât dacă vom câștiga și cu Luceafărul”, a spus, citat de druckeria.ro, antrenorul lui ASU Poli.

În primul amical din acest an dintre cele două echipe, desfășurat la finalul lui februarie la Sânmartin, Luceafărul s-a impus cu 3-1 (Arnăutu 6, Sorian 16, Roșu 75 / Bilia 13), iar în iulie, la Timișoara, ASU Poli a pierdut din nou, cu 3-2 (Blănaru 22, Stefanovici 35 / Cigan 16, Arnăutu 48, Roșu 75).

Sorin Brîndescu nu consideră Luceafărul o echipă slabă, demnă de locul pe care îl ocupă acum în clasament. „Chiar m-au surprins rezultatele lor și faptul că au schimbat antrenorul. Au făcut o pregătire de vară foarte bună, au un buget consistent, cu jucători bine plătiți și valoroși, au promovat la pas… S-au pregătit în Austria, din ce știu. Nu cred că locul lor este în zona retrogradării, dar e important să îi ținem sub noi în clasament”, a mai spus Brîndescu.

Lincar: „Trebuie să se trezească și băieții mei”

De partea cealaltă, Luceafărul încă nu reușește să treacă peste tracul debutului în Liga 2, cu toate că și-a schimbat antrenorul. Cu Erik Lincar pe bancă, bihorenii au obținut doar patru puncte în patru meciuri în ultima etapă pierzând din nou la limită pe teren propriu, 1-0 cu UTA, după ce a primit gol în a doua repriză.

„Trebuie să se trezească și băieții mei, să reușim să putem pune probleme oriunde mergem și să câștigăm indiferent că e acasă sau în deplasar. ASU Poli nu este o echipă așa de accesibilă cum o consideră unii. Probabil așa au crezut cei de la FC Brașov, care au remizat săptămâna trecută la Timișoara. Poli e periculoasă, îl are pe Blănaru în față, care hărțuiește permanent fundașii în căutarea golului. Trebuie să fim atenți și bine pregătiți”, a prefațat, pentru bihon.ro, și Erik Lincar.

Meciul dintre ASU Poli și Luceafărul Oradea, ce contează pentru etapa a 9-a a Ligii 2, se dispută sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Foto: tion.ro

Marius ANGHEL 23 Sep. 2016, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă