„Dubla” cu Rapid, momentul adevărului pentru călărășeni. „Suntem pe primul loc datorită conjuncturii, însă nu ar trebui să mai avem temerea că sunt superiori tuturor”

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 18:23 Liga 2

Pentru Dunărea Călărași următoare două etape vor reprezenta momentul adevărului. Cele două jocuri cu Rapid din play-off-ul Seriei I ar putea decide în mare parte cine va promova direct din această serie și cine merge la baraj. Aflate la egalitate de puncte, echipa lui Adrian Mihalcea are un mic avantaj dat de golaverajul net superior (+8 față de -1) și va porni acest duel cu un moral mai bun având în vedere că se află pe primul loc în clasament.

„Într-adevăr, suntem pe primul loc datorită conjuncturii, dar mai avem șase etape extraordinar de dificile. Voi lua fiecare meci în parte, îmi doresc și voi pregăti foarte bine acest meci din deplasare. Practic Rapid e singura echipă care ne-a bătut. Poate e și un factor pozitiv în această pregătire a jocului. Băieții sunt conștienți, suntem pe un trend ascendent, avem un moral foarte bun și sunt convins că putem obține un rezultat bun dacă uităm puțin faptul că jucăm contra Rapidului în Giulești. În meciurile în care am jucat mai slab ne-a trădat un pic psihicul, dar trebuie să le transmit și băieților să lase la o parte presiunea Giuleștiului, care va fi una infernală. Conștientizează ca și mine că rezultatele pozitive din meciul cu ei ne pot menține pe acest loc, promovabil”, spune Mihalcea, pentru afcdunarea-calarasi.ro, despre dubla cu Rapid. 

Pentru acest prim joc din Giulești, antrenorul Dunării va trebui să-și urmărească elevii din tribună, așa cum a făcut-o și cu SC Bacău, datorită suspendării primite pentru două etape după meciul cu Dacia Unirea Brăila.

Dubla dintre Dunărea Călărași și Rapid București, constând pentru etapele 5 și 6 din play-off, se va desfășura în datele de 29 aprilie, ora 17:30, și 7 mai. În precedentele două meciuri dintre cele două echipe, în cadrul sezonului regulat, Rapid s-a impus cu 1-0 în ambele jocuri. La Călărași, golul a fost reușit de Robuste (70), iar în Giulești a marcat George Tudoran (66).

„Avem un moral și nu ar trebui să mai avem temerea că Rapidul este o echipă superioară tuturor”

Până acum, în play-off, Rapid a înregistrat două victorii și două înfrângeri, în timp ce Dunărea a câștigat două jocuri și în altele două a remizat. „V-am spus, nu există în play-off echipe slabe, ci doar echipe bune, dovadă fiind rezultatele. Bacăul bate Brăila, Brăila face egal la noi, Brăila bate pe Rapid. Sunt echipe echilibrate, echipe care pot bate pe oricare dintre celelalte. De asta zic că avem un moral și nu ar trebui să mai avem temerea că Rapidul este o echipă superioară tuturor. E o echipă importantă, prima în capul listei pentru promovare, asta nu trebuie să negăm, dar cu atitudine, cu forța grupului, putem. Putem și trebuie să gândim doar în sensul ăcesta. Noi nu avem ce să pierdem, ci doar de câștigat!”, a mai declarat Mihalcea.

Partida Rapid – Dunărea, ce contează pentru etapa a 5-a a play-off-ului Seriei I, se desfășoară vineri pe arena „Valentin Stănescu” din București și va începe la ora 17:30. Pentru acest joc, conducerea clubului călărășean pune la dispoziția fanilor un autocar cu 50 de locuri.

Meciul retur, cel de la Călărași, se va juca fără spectatori, după ce Dunărea a fost sancționată de FRF după incidentele de la finalul partidei cu Brăila.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 18:23 Liga 2
Pe aceeași temă