Dragoș Militaru ezită să semneze prelungirea cu Unirea Dej. Antrenorul vrea ”la nivelul următor” și ia în calcul și alte echipe

Andrei PASCU 08 May. 2023, 16:15 Liga 2
Dragoș Militaru ezită să semneze prelungirea cu Unirea Dej. Antrenorul vrea ”la nivelul următor” și ia în calcul și alte echipe

Dragoș Militaru este antrenorul-revelație al Ligii 2 în acest sezon, pentru parcursul cu Unirea Dej, pe care a reușit să o ducă în play-off și alături de care încă speră la un loc de baraj pentru promovarea în SuperLiga României.

Antrenorul echipei din Dej nu știe, momentan, dacă va rămâne în continuare, și pentru sezonul care vine, lăsând de înțeles, în urma unei reacții avute recent, că totul va depinde, în mare măsură, de calificarea în baraj.

Dragoș Militaru ezită să semneze prelungirea cu Unirea Dej. Antrenorul vrea ”la nivelul următor”

Până la finalul sezonului mai are Dragoș Militaru contract cu Unirea Dej, iar ulterior va hotărâ dacă va semna prelungirea sau va da curs unei propuneri noi, pentru că interes există cu siguranță pentru serviciile sale.

Dragoș Militaru vrea să treacă la nivelul superior în carieră, să facă mai mult decât a reușit până acum, cu Unirea Dej ajungând într-un punct pe care, poate, doar el, conducerea și vestiarul îl credeau realizabil, să fie în rândul celor mai bune echipe din Liga 2.

Mai am două săptămâni și jumătate de contract. (N.r. – Sună telefonul?) Nu știu deocamdată (n.r. – ce va face din vară), mi-aș dori să reușim să prindem un loc de baraj, iar apoi… nu știu. Nu e vorba că aș renunța la Unirea Dej, fiecare își dorește mai mult de la el.

Dacă nu îmi doream mai mult de la mine și de la băieți, nu ajungeam în momentul ăsta (n.r. – să aibă șansa barajului). E un moment în care îmi doresc mai mult de la mine. Nu știu dacă aici, în altă parte, chiar nu știu, dar mi-aș dori să pot evolua. Să fiu într-un mediu în care pot evolua mai mult ca până acum”, a spus Dragoș Militaru recent, la conferința de presă de la finalul partidei cu Dinamo, scor 0-0.

Dragoș Militaru putea pleca de la Unirea Dej în urmă cu câteva luni, la FC Botoșani

O echipă din SuperLiga României, FC Botoșani, a insistat pentru aducerea lui Dragoș Militaru, lucru recunoscut de antrenorul Unirii Dej la finalul anului precedent, când au și avut loc câteva tatonări.

Formația din Moldova, patronată de Valeriu Iftime, nu a mai așteptat perioada de pauză competițională, din iarnă, așa cum a solicitat Militaru pentru continuarea discuțiilor, și a mers pe mâna altui ”principal”.

Acum, antrenorul dejenilor a accentuat ce s-a întâmplat în urmă cu jumătate de an, de ce nu a făcut pasul în prima divizie, deși mirajul era puternic.

A fost o discuție, pur și simplu, dar am spus și atunci că mi-am dorit foarte mult să rămân alături de grupul acesta de băieți tineri și foarte tineri pe care îl avem, să mergem până la capăt. Până acum a ieșit așa cum mi-am dorit și cum i-am făcut și pe ei să viseze de când am început sezonul”, a mai spus Militaru după partida de pe ”Arcul de Triumf”.

Dragoș Militaru a dus Unirea Dej în top șase echipe din Liga 2

Dragoș Militaru a atras atenția cu rezultatele și modul în care a reușit să implementeze filozofia sa despre fotbal la Unirea Dej, unul occidental, care la puțini antrenori din fotbalul românesc se vede. Deși pregătește o formație din Liga 2, Militaru, în vârstă de 33 de ani, a ajuns și în atenția echipelor din prima divizie, în mai mare sau mai mică măsură.

Foto: George Filip (Mediafax Foto)

Andrei PASCU 08 May. 2023, 16:15 Liga 2
Pe aceeași temă