FC Botoșani a insistat pentru aducerea lui Dragoș Militaru. Antrenorul Unirii Dej a explicat cum au decurs discuțiile și de ce nu s-au înțeles

Răzvan STÎNGĂ 14 Dec. 2022, 14:44 Liga 2
FC Botoșani a insistat pentru aducerea lui Dragoș Militaru. Antrenorul Unirii Dej a explicat cum au decurs discuțiile și de ce nu s-au înțeles

FC Botoșani a insistat pentru aducerea lui Dragoș Militaru, lucru recunoscut de antrenorul Unirii Dej acum, la finalul anului de Liga 2. Primele informații cu privire la interesul Botoșaniului pentru Dragoș Militaru au apărut în urmă cu o lună, dar discuțiile au continuat și apoi.

FC Botoșani a insistat pentru Dragoș Militaru. Antrenorul echipei Unirea Dej a explicat ce s-a întâmplat

FC Botoșani a stat o bună perioadă, câteva etape de primă ligă, fără antrenor principal, iar zilele trecute l-a numit în funcție pe Flavius Stoican, care nu în urmă cu foarte mult timp a activat și el în Liga 2, la Viitorul Pandurii.

Pe lângă Stoican, FC Botoșani s-a interesat și de Dragoș Militaru, antrenorul revelației din Liga 2 Unirea Dej, însă discuțiile nu s-au concretizat și s-au oprit la stadiul incipient, chiar dacă s-au întins pe o perioadă de câteva zile.

Dragoș Militaru a vorbit acum despre ce s-a întâmplat, de ce nu a făcut pasul în SuperLiga României, precizând că voia o discuție amplă abia după finalul etapelor din Liga 2. Formația patronată de Valeriu Iftime nu a mai așteptat însă perioada de pauză și l-a numit, în cele din urmă, pe Flavius Stoican.

Dragoș Militaru nu s-a grăbit să aleagă FC Botoșani și rămâne la Unirea Dej

Antrenorul clujenilor e pregătit să facă pasul în față, poate chiar la o echipă de primă divizie, dar așteaptă momentul potrivit. În momentul în care a semnat cu Unirea Dej, a discutat pentru nouă ore cu conducerea.

Nu mă tem să fac pasul următor, dar când trebuie să mergi în altă parte, trebuie să ai discuții clare cu persoana respectivă, care te dorește, sau clubul respectiv. Atunci, trebuie pus pe tapet tot ce îți dorești tu, ce își dorește clubul și atunci automat e aceeași lungime de undă. Când am venit la Dej, prima discuție cu președintele și vicepreședintele a durat nouă ore.

(N.r. – Despre discuțiile cu FC Botoșani) A fost o discuție de principiu, eu mai aveam câteva etape din prima parte a sezonului și era normal să termin ce aveam de făcut la Dej. Nu am zis nu, am zis că mai am câteva meciuri și ei mai aveau câteva meciuri. Nu era ok la momentul respectiv, dar nu am zis nimănui nu, am spus că vorbim. Indiferent cine m-a sunat, doar dacă am fost sigur că nu vreau să merg undeva am spus nu.

E clar că vreau să merg la un nivel superior, dar trebuie să fie și momentul potrivit, atât pentru mine, cât și pentru clubul respectiv”, a spus Dragoș Militaru, conform Radio Accent.

Carierele de jucător și antrenor ale lui Dragoș Militaru

Un fost fotbalist fără mari realizări poate fi un antrenor promițător, iar ipoteza i se aplică și lui Dragoș Militaru. Ca fost jucător, fost mijlocaș, ”principalul” dejenilor nu a evoluat la un nivel prea important, neavând nici măcar o prezență în prima ligă. Are însă câteva partide în Liga 2, iar în carieră a fost legitimat la echipe precum Pandurii Târgu Jiu, Minerul Lupeni, Silvania Șimleu Silvaniei, Unirea Alba Iulia sau Damila Măciuca.

A avut și o experiență în afara României, în Letonia, la Daugavpils, pentru care a evoluat jumătate de an. Pentru aceasta a prins și o partidă în preliminariile Ligii Campionilor, în 2013, cu suedezii de la Elfsborg.

Ca antrenor principal, Dragoș Militaru a mai pregătit o singură echipă în afară de Unirea Dej, Luceafărul Oradea, pentru un sezon, 2019-2020. Anterior a fost ”secund” la Pandurii Târgu Jiu, Dunărea Călărași sau Unirea Jucu.

Dragoș Militaru a atras atenția cu rezultatele și modul în care a reușit să implementeze filozofia sa despre fotbal la Unirea Dej, unul occidental, care la puțini antrenori din fotbalul românesc se vede. Deși pregătește o formație din Liga 2, Militaru, în vârstă de 32 de ani, a ajuns, iată, în atenția echipelor din prima divizie.

Foto principal: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-plecare-de-la-unirea-dej-este-a-celui-de-al-doilea-cel-mai-experimentat-jucator-din-lot-nu-a-reusit-sa-l-convinga-pe-dragos-militaru-cu-evolutia-sa-19256411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-si-a-aflat-adversarele-de-la-turul-de-elita-de-cine-trebuie-sa-treaca-pentru-calificarea-la-euro-19256190

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-magdas-un-presedinte-mandru-de-echipa-sa-conducatorul-remarca-trei-parti-pozitive-la-unirea-dej-la-final-de-an-nimic-nu-a-fost-mai-presus-de-club-19256176

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-revelatia-ligii-2-in-2022-sezonul-trecut-solid-dublat-de-o-prima-parte-de-stagiune-actuala-peste-asteptari-dragos-militaru-mandru-de-jucatori-raportat-la-conditii-a-fost-un-19255952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-a-rabufnit-la-final-de-an-avem-unul-dintre-cele-mai-proaste-terenuri-din-liga-2-antrenorul-suparat-dupa-unirea-dej-minaur-baia-mare-am-avut-gol-19255925

Răzvan STÎNGĂ 14 Dec. 2022, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă