Dragoș Militaru, aspru după eșecul Unirii Dej cu ”U” Cluj. Aspectele care l-au făcut pe antrenor să reacționeze, chiar dacă a întâlnit o echipă care l-a impresionat

Andrei PASCU 24 Oct. 2021, 21:31 Liga 2

Unirea Dej nu a făcut față uneia dintre cele mai în formă echipe din Liga 2, Universitatea Cluj. În partida din deplasare, jucată la Bistrița, nou-promovata a marcat un gol, dar a fost insuficient pentru a scoate chiar și un punct. Clujenii lui Erik Lincar s-au impus cu 3-1.

Universitatea Cluj a condus cu 2-0, în urma golurilor lui Dragoș Tescan (minutul 6) și Alexandru Boiciuc (minutul 34), iar Unirea Dej a sperat apoi la revenire, după reușita lui Mircea Manole (minutul 69). Scorul final a fost stabilit de Andrei Blejdea (minutul 84).

Dragoș Militaru, nemulțumit de prima repriză: ”Am început foarte slab”

Cele două goluri încasate în prima repriză l-au făcut pe Dragoș Militaru, antrenorul Unirii Dej, să aibă o reacție categorică la finalul partidei. Elevii săi au avut o prestație slabă, după cum a declarat, iar reușita încasată de la Tescan, în startul partidei, a însemnat mult în rezultatul final.

Un alt punct negativ scos în față de Militaru a fost cel legat de modul în care Unirea Dej a reacționat după ce a punctat. Jucătorii s-au aruncat prea mult în atac, chiar dacă, în mare parte, a fost mulțumit de ultimele 45 de minute.

Am făcut o primă repriză modestă, începută foarte slab, practic de la 0-1, cu gol luat la al doilea corner. În a doua repriză am avut altă atitudine, culminată cu golul de 2-1, precedat de alte patru ocazii de a marca.

Din păcate, lipsa de experiență, și poate de răbdare, ne-au făcut să ne aruncăm mult prea repede cu totul și a venit golul de 3-1, după o acțiune personală a lui Blejdea. Sper să luăm ce a fost bun din acest meci și să remediem cât mai repede greșelile simple pe care le facem”, a spus Dragoș Militaru la finalul partidei, potrivit Unirii Dej.

”U” Cluj, cea mai puternică echipă din primele clasate, în opinia lui Dragoș Militaru  

Militaru a făcut o analiză a meciurilor jucate până acum de Unirea Dej cu primele clasate. Dintre toate formațiile din prima jumătate a clasamentului pe care le-a întâlnit, antrenorul a simțit că echipa cea mai puternică a fost chiar Universitatea Cluj.

Ca și concluzie, după ce am disputat meciuri cu șase din primele opt clasate, cred că U Cluj este în primele două din punct de vedere al jocului și calității jucătorilor echilibrați pe toate posturile, în special de la mijloc în sus. Noi mergem mai departe, căci mai avem multe meciuri de jucat și sperăm să aducem cât mai multe puncte până la pauza de iarnă”, a mai spus Militaru.

Unirea Dej: Răilean – I. Rus, Burdeț, Kereki, Chira (Al. Papp 90′) –  Al. Militaru, Cătinean (cpt.), Ad. Pop (Cocian 46′) – Frăsineanu (Vl. Bogdan 86′), Al. Pop (Fl. Blaj 63′), Mir. Manole (P. Popescu 86′).
Rezerve neutilizate: R. Papp – Cl. Chindriș, Al. Blaj, D. Pop.
Antrenor: Dragoș Militaru.

Unirea Dej, la două puncte de jumătatea superioară a clasamentului 

Unirea Dej termină etapa a 11-a pe locul 14, cu 12 puncte, la egalitate cu echipa de deasupra ei, Poli Iași, dar în fața căreia are un golaveraj inferior. Nou-promovata nu e deloc departe de jumătatea superioară a clasamentului. Acum, față de locul 9, CS Comunal Șelimbăr, sunt doar două puncte.

În etapa a 12-a, Unirea Dej va juca acasă, cu Politehnica Timișoara, unde nu va mai putea fi sprijinită de suporteri, pentru că întrecerile sportive din România se vor disputa din nou fără fani în tribune.

Însă, la partida cu Universitatea Cluj, Unirea Dej a avut parte de încurajările fanilor, chiar dacă aceasta a avut loc la Bistrița.

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-buhacianu-din-nou-decisiv-pentru-fc-hermannstadt-acum-cu-un-hattrick-trebuie-sa-facem-ceva-sa-nu-mai-luam-goluri-asa-usor-19206948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-bifat-o-plecare-din-lot-era-un-jucator-sustinut-puternic-de-fostul-antrenor-cosmin-petruescu-19206942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/se-discuta-reinfiintarea-echipei-fcm-bacau-detinatorul-palmaresului-si-siglei-e-dispus-sa-le-cedeze-gratuit-dar-are-doua-conditii-suporterii-sustin-noul-proiect-care-s-ar-putea-dezvolta-pe-un-nou-19206931

 

 

 

Andrei PASCU 24 Oct. 2021, 21:31 Liga 2
Pe aceeași temă